ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Giorgio Armani έκανε δωρεά 1,2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

AP Photo Luca Bruno

O σπουδαίος σχεδιαστής Giorgio Armani παραχώρησε το σεβαστό ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νοσοκομείων και ιδρυμάτων στην πατρίδα του, την Ιταλία, η οποία μαστίζεται από τον κορονοϊό.

Ο Giorgio Armani, μέσω της εταιρίας του ενισχύει την προσπάθεια των ιταλικών αρχών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η γειτονική χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και οι πολίτες σε κατάσταση πανικού. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη, σαπούνια κι αντισηπτικά έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η δωρεά του Giorgio Armani

O Ιταλός σχεδιαστής έχει διαθέσει ήδη το ποσό για την ενίσχυση 4 νοσοκομείων και της πολιτικής προστασίας της χώρας. Πρόκειται για 3 νοσοκομεία στο Μιλάνο κι ένα στην πρωτεύουσα, τη Ρώμη. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του brand, οι εργαζόμενοι δουλεύουν ήδη από το σπίτι. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είχαν ξεπεράσει τα 7.375 και οι νεκροί είχαν φτάσει τους 133.

Giorgio Armani Εικόνες από το πρόσφατο fashion show των συναδέλφων του Armani, Dolce & Gabbana. / AP Photo / Antonio Calanni
Εικόνες από το πρόσφατο fashion show των συναδέλφων του Armani, Dolce & Gabbana.

Chiara Ferragni και Bulgari μεταξύ των δωρητών για τον κορονοϊό

Η ιταλική μόδα στηρίζει δωρεές και πρωτοβουλίες ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Εκτός από τον Giorgio Armani, η Chiara Ferragni και ο σύζυγός της, επικοινώνησαν μέσα από τα social media τους τον έρανο για τη δημιουργία νέων κλινών σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Μιλάνο, κίνηση που οδήγησε στη συγκέντρωση ποσού άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, το ζευγάρι δώρησε 100.000 ευρώ. Το σχεδιαστικό δίδυμο των Domenico Dolce και Stefano Gabbana επέλεξαν να ενισχύσουν την έρευνα των επιστημόνων στο πανεπιστήμιο Humanitas στο Μιλάνο. Αντίστοιχη κίνηση είχε κάνει πριν έναν μήνα η Bulgari με δωρεά στο ινστιτούτο Lazzaro Spallanzani της Ρώμης. Η Versace έχει κάνει δωρεά 143.400 στον κινεζικό Ερυθρό Σταυρό ενώ o γαλλικός κολοσσός LVMH ενίσχυσε τον ίδιο οργανισμό με 2.3 εκατομμύρια δολάρια.