FASHION NEWS

O Jamie Dornan είναι ο νέος ambassador του οίκου Loewe. Κάνει ζέστη ξαφνικά;

© 2024 Jordan Strauss/ΑP Images

Ο οίκος Loewe ξέρεις πώς να προκαλέσει (θετικά πάντα) με τα fashion projects τους και η πρώτη του συνεργασία για το 2024, είναι μια που σίγουρα εντυπωσιάζει. Μετά από μια πετυχημένη καμπάνια τον Ιούλιο του 2023, ο οίκος ανακοίνωσε τον Jamie Dornan ως τον Global Brand Ambassador του Loewe.

Ο Jamie Dornan ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βόρεια Ιρλανδία -όπως και ο Jonathan Anderson ο καλλιτεχνικός διευθυντής Loewe-, ξεκινά στο νέο του ρόλο για το brand μετά από την άκρως καλλιτεχνική καμπάνια για τη Fall 2023 συλλογή, στην οποία είχε ποζάρει κρατώντας μια νέα εκδοχή της Puzzle bag του brand. Ως το νέο πρόσωπο του οίκου, ο Dornan θα συμμετέχει σε διάφορα ενδιαφέροντα projects, που θα κυκλοφορήσει το brand μέσα στη χρονιά.

Ο Jamie Dornan Grand Brand Ambassador του οικου Loewe: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Ο οίκος Loewe έχει ήδη χτίσει ένα έξυπνο marketing plan, όσον αφορά τις συνεργασίες του και συγκεκριμένα τα πρόσωπα που επιλέγει για τις καμπάνιες του. Αψηφώντας κάθε ταμπού και τυχόν κανόνες που υποδεικνύουν πώς πρέπει να είναι τα μοντέλα ή τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν τυπικά σε καμπάνιες μόδας, ο οίκος παρουσιάζει μια απελευθερωμένη πλευρά της μόδας και δείχνει πώς η ηλικία, το φύλο ή εθνικότητα κάποιου δεν καθορίζει τις επιλογές του. Σε παλαιότερες καμπάνιες του brand, έχουμε δει να πρωταγωνιστούν πρόσωπα από τον Anthony Hopkins μέχρι και την Dame Maggy Smith, σπάζοντας κάθε στερεότυπο, δημιουργώντας ταυτόχρονα τον σωστό χαμό γύρω απ’ αυτά τα projects.

Το πόσο viral θα γίνει μια καμπάνια, μια συλλογή ή ένα project ενός fashion brand, εν έτει 2024 παίζει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία του και ο οίκος Loewe τα πάει πολύ καλά σε αυτό. Αυτό επιβεβαιώνει και η συνεργασία του με τον Jamie Dornan, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο που ταιριάζει πολύ στη φιλοσοφία του label.

Όπως σου ανέφερα ήδη, ο Dornan έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον οίκο (μια καμπάνια που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου) και τώρα οι 2 πλευρές επισημοποιούν τη σχέση τους. Σαν Global Ambassador του brand, o Jamie Dornan θα συνεργαστεί με διάφορους τρόπους με τον οίκο Loewe. Το πρώτο project αφορά την καμπάνια για τη Spring 2024 συλλογή του οίκου, στην οποία βλέπουμε ξανά τον Ιρλανδό ηθοποιό να πρωταγωνιστεί στην καμπάνια με τον David Sims να τον φωτογραφίζει για ακόμη μια φορά.

Σχετικά με τη συνεργασία του Jamie Dornan με τον οίκο Loewe, ο Anderson πάντως δείχνει τρομερά ενθουσιασμένος: «Έχοντας δει πολλές ταινίες του Jamie και παρακολουθώντας στενά τη δουλειά του, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ambassadors για τον οίκο. Πάντα που άρεσε πώς οι ερμηνείες ενσαρκώνουν μια αίσθηση δυναμισμού που μοιάζει να είναι αγνή και οργανική».

Με τη σειρά του, ο ηθοποιός σχολιάζει: «Τίποτα δεν είναι πιο καθησυχαστικό από το να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που καταλαβαίνουν το χιούμορ σου, την προφορά και το ήθος σου. Είναι πραγματικά απολαυστική η συνεργασία μου με τον Jonathan ο οποίος είναι τρομερά ταλαντούχος, δημιουργικός και πολύ προσγειωμένος. Είναι ευγνώμων και ενθουσιασμένος γι’ αυτό τον νέο ρόλο με τον οίκο Loewe». Ο Jamie Dornan είναι ο πρώτος Global Brand Ambassador του οίκου Loewe και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Jonathan Anderson έκανε με βεβαιότητα τη σωστή επιλογή.

Ο σχεδιαστής έχει αναλάβει τα ηνία του οίκου από το 2013 και μέσα σε 10 χρόνια μόλις έχει βάλει τον οίκο και πάλι στον «χάρτη». Χρησιμοποιώντας τον σουρεαλισμό και την αφήγηση, και δίνοντας πάντα προτεραιότητα στον σχεδιασμό των δερμάτινων ειδών, που αποτελεί μέρος της κληρονομιάς του.