MADE IN GREECE

Μινιμαλισμός και design στη συλλογή του ελληνικού brand που τιμά τις σταθερές αξίες της μόδας

Maria Saltaura, AURA Photography

Είμαι άνθρωπος που η αισθητική του μοιράζεται σε 2 ομάδες: σε αυτή του μαξιμαλισμού και σε αυτή του μινιμαλισμού, 2 αισθητικές, 2 styles εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους. Από τη μια, σαν την αγαπημένη Iris Apfel, πιστεύω στη λογική του “more is more”, αλλά από την άλλη, δεν μπορώ παρά να γοητεύομαι με τη φυσικότητα και την αβίαστη φύση του μινιμαλισμού. Δεν θεωρώ ότι ένας άνθρωπος πρέπει να διαλέξει μόνο ένα από τα 2 αυτά ρεύματα, αλλά σίγουρα το πώς ορίζει κανείς το στιλ του, εξαρτάται από το αν κλίνει στο ένα περισσότερο από το άλλο. Αν κλίνεις στις clean γραμμές και το προσεγμένο design που εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, τότε αυτό σε βοηθάει το 2WO+1NE=2. Ένα ελληνικό brand που βασιζόταν πάντα σε αυτά τα στοιχεία, και που τα σχέδιά του έχουν μια σταθερότητα και διαχρονικότητα, που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζει.

Με έμπνευση από την ιστορική πρωτεύουσα της αρχαίας αυτοκρατορίας των Ίνκας, το 2WO+1NE=2, για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, ταξιδεύει στο Κούσκο. Εκεί, σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, η αρχιτεκτονική των Ίνκας αναμειγνύεται με στοιχεία ισπανικού αποικισμού, κάτω από έναν ουρανό φωτεινό σιέλ, σχεδόν λευκό, λόγω της κοντινής απόστασης από τον ήλιο, συνθέτοντας ένα σκηνικό ονειρικής και απόκοσμης φυσικής ομορφιάς.

Φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα και signature tailoring στη νέα συλλογή 2WO+1NE=2

Η συλλογή χαρακτηρίζεται από την τέλεια ισορροπία μεταξύ των στενών γραμμών, που αγκαλιάζουν το σώμα και των πιο χαλαρών, σιλουετών. Οι ογκώδεις περουβιανές φούστες “polleras” ή “melkkhay” με τις πολλαπλές στρώσεις υφάσματος, έχουν εμπνεύσει τη γραμμή του φορέματος “Viracocha”, που καταλήγει σε μια μάξι φούστα-ομπρέλα. Τα μάξι μήκη χαρακτηρίζουν σχεδόν όλα τα φορέματα και τις φούστες της συλλογής, ακόμα και τα μανίκια του πουκαμίσου “Illapa”.

Maria Saltaura, AURA Photography.

Η φετινή εκδοχή του signature tailoring 2WO+1NE=2 κουστουμιού προτάσσει τη βερμούδα “Auquis” αντί του κλασικού παντελονιού, σε συνδυασμό με το σακάκι “Apu”. Κάθε κομμάτι της συλλογής αντανακλά την πλούσια κληρονομιά των Ίνκας, φέροντας ονόματα αρχαίων θεοτήτων τους.

Maria Saltaura, AURA Photography.

Αντλώντας έμπνευση από τους κόμπους “Quipu”, το αρχαίο εργαλείο μέτρησης των Ίνκας, λεπτά μεταξωτά κρόσσια διακοσμούν τα σορτς και αντικαθιστούν τα μανίκια, ενώ κερωμένα βαμβακερά νήματα περιβάλλουν διακριτικά τον κορμό ή την πλάτη στα φορέματα.

Maria Saltaura, AURA Photography.

Διακοσμητικά κουμπιά και μεταλλικά στοιχεία με παραστάσεις θεοτήτων όπως ο Ίντι, ο Θεός του Ηλίου, και υπερφυσικών πλασμάτων με πριονωτά πλοκάμια, προσδίδουν μια σχεδόν μυθολογική διάσταση σε κάθε κομμάτι.

Maria Saltaura, AURA Photography.

Maria Saltaura, AURA Photography.

Μαύρο, μπλε indigo, λευκό και κόκκινο scarlet συνθέτουν τη χρωματική παλέτα, αντιπαραβάλλοντας την έντονη πολυχρωμία που χαρακτηρίζει το Cuzco. Το οργανικό βαμβάκι, το tencel και το λινό κυριαρχούν, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του 2WO+1NE=2 στη βιωσιμότητα, ενώ για τα tailoring κομμάτια της συλλογής έχει επιλεχθεί denim cotton σε υπόλευκη απόχρωση, ένα ανθεκτικό και structured υλικό, που αντέχει το βάρος μιας κεραμικής διακοσμητικής αλυσίδας.

Maria Saltaura, AURA Photography.

Σε συνεργασία με την κεραμίστρια Άγγελικη Σταματάκου, χειροποίητες κεραμικές επωμίδες και τιράντες ενσωματώνονται σε επιλεγμένα κομμάτια της συλλογής. Κεραμικά στοιχεία που προσδίδουν μια ιδιαίτερη πινελιά διακόσμησης τόσο στο σώμα μας, όσο και στον χώρο που ζούμε.