ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

Τα ελληνικά σανδάλια που «περπάτησαν» σε πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Courtesy of Casablanca

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει την ελληνική μόδα και την ταυτότητά της, είναι η δημιουργία όμορφων resortwear ρούχων και αξεσουάρ. Η ελληνική μόδα θριαμβεύει σε αυτό (η έμπνευση είναι προφανής -ο καλός καιρός και τα πανέμορφα νησιά μας), που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ελληνικών fashion brands που την τιμούν με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι από τους ανθρώπους που πάντα «γκρινιάζει» γι’ αυτό (έχουμε τόσο μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, γιατί περισσότερα brands δεν εμπνέονται απ’ αυτή για τις δημιουργίες τους;), αλλά υπάρχει ένα που το κάνει με τον καλύτερο τρόπο: το Ancient Greek Sandals.

Το Ancient Greek Sandals ξεκίνησε από 2 Έλληνες δημιουργούς το 2012, την Χριστίνα Μαρτίνη και τον Νικόλα Μίνογλου, που κατάφεραν με τις τότε χειροποίητες δημιουργίες τους να κερδίσουν γρήγορα το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου. Τα όμορφα σανδάλια τους, άρχισαν γρήγορα να φιλοξενούνται σε σημαντικά διεθνή περιοδικά μόδας, πράγμα που τους οδήγησε σε συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα πολυτελή e-shops μόδας, όπου διατίθενται οι δημιουργίες τους, διευρύνοντας έτσι το πελατολόγιό τους. Το νέο τους εγχείρημα, κατοχυρώνει την κυριαρχία τους στη διεθνή μόδα, μέσα από μια συνεργασία με τον οίκο Casablanca, σχεδιάζοντας παπούτσια για τη νέα συλλογή του label, που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Τα σανδάλια του Ancient Greek Sandals «περπατούν» για ακόμη μια φορά, σε μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις μόδας, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία τους.

Το Ancient Greek Sandals στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι στο show του Casablanca στην πασαρέλα

To Casablanca παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, τη Fall 2024 συλλογή του. Σε μια πασαρέλα, «ντυμένη» με ένα μπλε χαλί και υπό τους ήχους του Venus as a boy της Björk, ο οίκος παρουσίασε μια συλλογή-διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα. Η συλλογή που έχει το ίδιο όνομα με το τραγούδι της Ισλανδής καλλιτέχνιδας, εξερευνά τις τέχνες, την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία της αρχαίας Ελλάδας, μέσα από μοντέρνα ρούχα που είχαν μια δόση αισθησιασμού.

Launchmetrics Spotlight

Το εντυπωσιακό show, άνοιξε με έναν συγχρονισμένο χορό, που έκανε την παρουσίαση ακόμα πιο μυστηριακή, ταιριάζοντας απόλυτα με τα ελκυστικά και ανεπιτήδευτα σέξι ρούχα της συλλογής. Πανέμορφα φορέματα με έντονα κοψίματα σε διάφανα και λαμπερά υφάσματα, μιξαρίστηκαν όμορφα με τα πιο αθλητικού ύφους κομμάτια της συλλογής που εμπνέονται από τα σπορ, όπως τα second skin tops με cut-outs, τα αθλητικά κορμάκια, τα tracksuits με το logo των Ολυμπιακών Αγώνων (που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι), αλλά και varsity jackets που είχαν αρχαιοελληνικά τυπώματα με ελληνικά γράμματα πάνω τους.

Launchmetrics Spotlight
Launchmetrics Spotlight

Κάποια από τα looks συνοδεύτηκαν με τις δημιουργίες του ελληνικού brand Ancient Greek Sandals, το οποίο συνεργάστηκε με τον οίκο Casablanca για τη δημιουργία μιας capsule συλλογής. Στο show του οίκου, είδαμε 6 ανδρικά σανδάλια και 2 γυναικεία, σε σχέδια που πειραματίστηκαν με iconic σχέδια του brand, ενώ άλλα περιλάμβαναν ενσωματωμένα μοτίβα δάφνης και γούνινες λεπτομέρειες. Τα σανδάλια του ελληνικού brand ανέδειξαν άψογα τις δημιουργίες του οίκου, ο οποίος τιμά την ελληνική κληρονομιά με έξυπνο τρόπο, με ένα modern twist.

Launchmetrics Spotlight
Launchmetrics Spotlight, Courtesy of Casablanca

Στα καλά νέα της ημέρας; Τα σανδάλια από την capsule συλλογή Casablanca x Ancient Greek Sandals θα είναι διαθέσιμα στο κοινό, το φθινόπωρο σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.