ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

MFW: Η black & white Fall 2021 συλλογή Valentino είναι πολύ punk

Valentino

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπεις αναγνωρισμένους οίκους μόδας να τεστάρουν τα όρια της αισθητικής τους. Να πειραματίζονται και να βρίσκουν νέους τρόπους να κρατήσουν το κοινό τους σε εγρήγορση. Ειδικά, όταν έχει βρεις τη «συνταγή» της επιτυχίας. Μια που σου αποφέρει πολλά κέρδη και που έχει κάνει το brand σου να κοπιάρεται από κάθε πιθανό high street brand στον κόσμο. E, λοιπόν, ο οίκος Valentino έκανε αυτό ακριβώς. Είπε «δεν με νοιάζει τι πουλάει ως τώρα, θα δοκιμάσω κάτι καινούργιο». Το καινούργιο τρομάζει κάποιους αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή. Η Fall 2021 συλλογή Valentino ήταν μια έκπληξη. Ευχάριστη όμως για όλους. Ή τουλάχιστον για κάποιους. Δεν μπορούμε να τους ευχαριστούμε όλους.

Η Fall 2021 συλλογή Valentino που παρουσίασε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο, υπό μία ευρύτερη έννοια, επιστρέφει στα basics. Όλα τα ρούχα της συλλογής ήταν σε μαύρο και λευκό χρώμα. Δεν υπήρχε κανένα άλλο χρώμα στα 67 looks της κολεξιόν (πέρα από τις μικρές «δόσεις» χρυσού και γκρι). Παρ’ όλα αυτά, ο Pierpaolo Piccioli κατάφερε να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα, μια fashion forward αλλά και διαχρονική ταυτόχρονα συλλογή.

Η black & white Fall 2021 συλλογή Valentino

Αν υπάρχει ένας ενδυματολογικός κανόνας στον οποίο αξίζει να υπακούσουμε, αυτός είναι το να βρούμε τη «στολή» μας. Όπου «στολή», βάλε έναν συνδυασμό ρούχων, ένα σετάρισμα αν θες, που για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικός. Είναι ένας διαχρονικός συνδυασμός ρούχων που ταιριάζει στον σωματότυπο και στιλ του ανθρώπου που τον φοράει. Ο Pierpaolo Piccioli, λοιπόν, για τη Fall 2021 συλλογή Valentino ήθελε αυτό ακριβώς. Να βρει η γυναίκα Valentino τη «στολή» της. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι τα ρούχα ήταν βαρετά ή απλοϊκά. Το ακριβώς αντίθετο. Απέδειξε ότι μιξάροντας ενδιαφέρουσες υφές, υφάσματα και υλικά μαζί, ακόμα και με μια περιορισμένη χρωματική παλέτα, το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Και ήταν.

Valentino

Η αντιπαράθεση των υλικών και των silhouettes

Θέλοντας, λοιπόν, να «παίξει» με τα όρια της δημιουργικότητας, ο σχεδιαστής κατάφερε να παρουσιάσει μια αρκετά progressive ασπρόμαυρη κολεξιόν. Η Fall 2021 συλλογή Valentino έδειξε τη δεξιοτεχνία του οίκου στο να φτιάχνει εξαιρετικά ρούχα, αλλά και σιλουέτες που υπηρετούν την ιταλική μόδα. Στην Ιταλία λένε, ότι αν δεν ξέρεις τι να φορέσεις, φόρεσε μαύρο. Και πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία βασίστηκε και ο Piccioli.

Valentino

Αυτό είχε αντίκτυπο και στην αισθητική των ρούχων. Υπήρχε μια διαρκής «πάλη» ανάμεσα στην θηλυκότητα και τον ανδρισμό και πώς αυτά μεταφράζονται τελικά μέσα από ένα ένδυμα. Υπήρχε μπόλικο tailoring, με sharp κοστούμια, αλλά και πιο παραδοσιακά γυναικεία ρούχα, όπως φούστες και σιφόν φορέματα με κεντήματα, τα οποία επαναπροσδιορίστηκαν μέσα από τη χρήση «αναπάντεχων» υλικών. Κάπως έτσι προκύπτει και η αντιπαράθεση στις σιλουέτες (τις πιο θηλυκές και τις πιο αυστηρές) οι οποίες πρόσφεραν glam, αλλά και την signature ιταλική δεξιοτεχνία του οίκου.

Valentino

Τι θα δεις στη συλλογή

Στη Fall 2021 συλλογή Valentino εκτός από τον κλασικό χρωματικό συνδυασμό, θα δεις και πολλά σοφιστικέ κομμάτια. Εντυπωσιακά παλτό, από τα μονόχρωμα μέχρι και τα εκπληκτικά ασπρόμαυρα σε γεωμετρικά patterns, τα oversized κοστούμια και πουλόβερ. Τα ντελικάτα αλλά και voluminous φορέματα που είχαν μια modern chic διάθεση.

Valentino

Τα 3D κεντήματα στα ρούχα αλλά τα φουτουριστικά cut-outs σε πλεκτά και φυσικά οι grungy μπότες, πρόσφεραν αυτή την «θα κάνω ό,τι θέλω» και punk διάθεση στη συλλογή.

Valentino

Και κάπως έτσι, ο Pierpaolo Piccioli απέδειξε ότι μπορεί να διατηρήσει τη χαρακτηριστική κομψότητα και extravagant αισθητική του, ακόμα και έτσι. Ακόμα κι αν η Fall 2021 συλλογή Valentino ήταν όλη black & white.