ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

LFW: Τα φορέματα στη Fall 2021 συλλογή της Molly Goddard είναι Oh, my God

ImaxTree

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα πια: ζωντάνια, χρώμα, χαρά, glam αισθητική. Αυτή είναι η αντιμετώπιση που έχουν απέναντι στη μόδα πολλοί σχεδιαστές. Και είναι μια για την οποία «διψάμε». «Διψάμε» για οποιαδήποτε είδους επιβεβαίωση ότι το μέλλον θα είναι πιο χαρούμενο. Ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι ένα μικρό δείγμα της ζωής που είχαμε παλιά. Ότι θα φοράμε τα ογκώδη, τούλινα φορέματα από τη Fall 2021 συλλογή της Molly Goddard, όχι μόνο για να φωτογραφηθούμε μπροστά από τον καθρέφτη μας, αλλά για να τα φορέσουμε έξω. Για να μας θαυμάσουμε και να μας θαυμάσουν. Τι; Είναι κακό να το θέλουμε αυτό;

Και η Goddard είναι γνωστή για την πιο «περίπλοκη» σκέψη και αντιμετώπιση που έχει απέναντι στη μόδα. Η δουλειά της το αποδεικνύει κάθε φορά αυτό. Έχει αυτό το βρετανικό “quirkiness” που την κάνει να ξεχωρίζει. Και η Fall 2021 συλλογή της Molly Goddard, μάντεψε. Ξεχώρισε. Ξεχώρισε για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως για τα μοναδικά φορέματα που παρουσίασε. Φορέματα που είχαν χρώμα, complexity, όγκο. Είχαν fun.

 

 

 

Τα εκπληκτικά φορέματα στη Fall 2021 συλλογή της Molly Goddard

Αυτό το “quirkiness” που λέγαμε, λοιπόν, ήταν εμφανές στη Fall 2021 συλλογή της Molly Goddard που παρουσίασε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Και είναι κάτι για το οποίο είναι περήφανη. Αυτό την κάνει να ξεχωρίζει σαν designer εξάλλου, κι αυτό συνέβη και στη νέα της συλλογή.

ImaxTree
ImaxTree

Πέρα από το γεγονός ότι τα φορέματα είχαν bold αποχρώσεις, volume και ενδιαφέροντα υλικά, είναι εξαιρετικής κατασκευής. Το κάθε φόρεμα από τούλι, έχει συγκεκριμένη τεχνική ως προς την κατασκευή του, όπως αποκάλυψε στο vogue.co.uk.

ImaxTree

Τα φορέματα αυτά, είχαν ενδιαφέρουσες αποχρώσεις, όπως αυτή του μπλε του κοβαλτίου, του true red, του πράσινου της μέντας κ.ά. Τα εντυπωσιακά ενδύματα, συνδύασε με τα πλεκτά αμάνικα πουλόβερ, με σακάκια, ακόμα και με φαρδιά τζιν παντελόνια.

ImaxTree

«Συνήθως, όσο μεγαλύτερο είναι το φόρεμα, τόσο περισσότερο απολαμβάνω τη διαδικασία. Μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω αλλά αυτό έχει να κάνει με το να δημιουργείς όγκο», αναφέρει σχετικά. Αλλά αυτό δεν έκανε τη δημιουργία των φορεμάτων της για τη Fall 2021 συλλογή της Molly Goddard, λιγότερο εύκολη.

ImaxTree

 

 

 

 

H τεχνική της σχεδιάστριας

Κάθε φόρεμα, πήρε 1,5 μέρα για να ολοκληρωθεί, με τη σχεδιάστρια να χρησιμοποιεί το signature ιταλικό τούλι της για τα φορέματα. Φυσικά, στο τελικό αποτέλεσμα, έπαιξε τεράστιο ρόλο το χρώμα. Για τη Fall 2021 συλλογή της, η Molly Goddard ήθελε να δημιουργήσει φορέματα/τουαλέτες που έχουν το λεγόμενο “wow factor”. Ήθελε να ξεφύγει από τον μινιμαλισμό και να προσφέρει όγκο και χρώμα.

ImaxTree
ImaxTree

Αυτό το πέτυχε, χρησιμοποιώντας μια τεχνική με το τούλι στα φορέματα, πολλά από τα οποία είχαν διαφορετικές τονικότητες. Αυτό έκανε τα layers (στρώσεις) των φορεμάτων να έχουν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ως προς τη σιλουέτα και κυρίως, ως προς το χρώμα. Όπως και αν έφτιαξε, τα φορέματα στη Fall 2021 συλλογή της Molly Goddard ήταν όλα ένα κι ένα.