CELEBRITY STYLE

Kamala Harris, Jill Biden, Michelle Obama, Hillary Clinton: Γιατί επέλεξαν όλες μονόχρωμα σύνολα

Melina Mara - Pool/Getty Images/Ideal Images

«Χωρίς ενότητα, δεν υπάρχει ειρήνη. Μόνο πίκρα και οργή. Δεν υπάρχει εξέλιξη, μόνο εξαντλητικός θυμός. Δεν υπάρχει κράτος, μόνο μια κατάσταση χάους». Τα λόγια του νέου προέδρου των Η.Π.Α., Joe Biden, είναι λόγια παρηγοριάς για τον αμερικανικό λαό, που από το 2016 και την εκλογή του Donald Trump, βρίσκεται σε μόνιμο «εμφύλιο» πόλεμο. Οι πολίτες ήταν διχασμένοι, και η νέα κυβέρνηση καλεί για «ενότητα». Αυτή ήταν η διάθεση που επικράτησε στην ορκωμοσία του Joe Biden. Από την ομιλία του μέχρι και τις μονόχρωμες εμφανίσεις των ισχυρών γυναικών που παρευρέθηκαν στο Καπιτώλιο.

Η «τάση» από την χθεσινή ημέρα ήταν ξεκάθαρη: μονόχρωμες εμφανίσεις. Από το μοβ, Christopher John Rogers, σύνολο της Kamala Harris. Το ocean blue, Ralph Lauren της Dr. Jill Biden. Tο εκπληκτικό μπορντό, Sergio Hudson look της Michelle Obama. Το λευκό Chanel look της Jennifer Lopez. Και φυσικά το μοβ σατέν της Hillary Clinton. Η μονοχρωμία είχε την τιμητική της στην ορκωμοσία του Joe Biden και η αφορμή ήταν μια: να περάσουν το μήνυμα της ενότητας.

Οι μονόχρωμες εμφανίσεις των powerful γυναικών και τα «κρυμμένα» μηνύματα

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή, ειδικά για μια τέτοια περίσταση, από την μονοχρωμία. Οι μονόχρωμες εμφανίσεις αποδίδουν κομψότητα, σοφιστικέ διάθεση και διαχρονικότητα. Επιλέγοντας δε, μια απόχρωση που αναδεικνύει την τονικότητα της επιδερμίδας, προσφέρει τις πιο αβίαστα κομψές εμφανίσεις.

ορκωμοσία Biden ⓒ 2021 Alex Brandon, Pool/Associated Press

H Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Dr. Jill Biden με σύνολο Ralph Lauren

Τα looks των γυναικών στην ορκωμοσία του Joe Biden, είχαν όλα αυτά τα στοιχεία, ενώ ήταν γεμάτα νόημα. Οι αποχρώσεις που επέλεξαν οι γυναίκες αυτές, εκτός από το μήνυμα της ενότητας, τιμούσαν με τον τρόπο τους, περιθωριοποιημένες κοινότητες. Πιο συγκεκριμένα τα μοβ outfits των Kamala Harris και Hillary Clinton ήταν ένας φόρος τιμής στις Σουφραζέτες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το λευκό (αγνότητα), το μοβ (αξιοπρέπεια) και το πράσινο (ελπίδα) στα σήματά τους.

ορκωμοσία Biden ⓒ 2021 Scott Applewhite/Associated Press

Η Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Kamala Harris με δημιουργία του μαύρου σχεδιαστή Christopher Jone Rogers

Το μοβ όμως είναι διπλής σημασίας. Μιας και προκύπτει από το μπλε και το κόκκινο, δύο χρώματα που έχουν ταυτιστεί με το κόμμα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων αντίστοιχα, η «συγχώνευση» των δυο τονίζει ακόμη περισσότερο την αίσθηση αυτή της ενότητας.

Το μοβ είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται αρκετά σε αυτές τις περιπτώσεις, μιας και το συμβολικό του μήνυμα είναι πλέον ευρύτερα γνωστό. Το 2010, μάλιστα, ο τότε αντιπρόεδρος της Αμερικής, Joe Biden, η πρώτη κυρία της Αμερικής, Michelle Obama και η αντιπρόσωπος της Βουλή των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, είχαν «συντονίσει» τις εμφανίσεις τους, φορώντας μοβ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του Barack Obama.

ⓒ 2021 Jim Lo Scalzo/Pool/Associated Press

Η Hillary Clinton φόρεσε και αυτή μοβ, δημιουργία του Ralph Lauren

Το μπλε χρώμα του outfit της Dr.Jill Biden έχει και αυτό το δικό του κρυφό μήνυμα. Το μπλε του Ralph Lauren συνόλου της, εκτός του ότι εκπροσωπεί το κόμμα των Δημοκρατικών, ταυτίζεται και την εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και σταθερότητα. Χαρακτηριστικά τα οποία αναζητάει ο αμερικανικός λαός από τον ηγέτη τους.

Σε γενικότερο πλαίσιο όμως, οι μονόχρωμες εμφανίσεις των ισχυρών αυτών γυναικών, ήταν άκρως σημαντική σε μια ιστορική ορκωμοσία σαν αυτή. Μετά από τις αναταραχές που προκάλεσε η κυβέρνηση Trump. Και μετά από τους 400.000 και χιλιάδες θανάτους στην χώρα, λόγω του κορονοϊού.

Rob Carr/Getty Images/Ideal Images

Η Michelle Obama κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις με το plum outfit της του σχεδιαστή Sergio Hudson

Τα monochrome looks των γυναικών, από ενδυματολογικής ματιάς

Εκτός του βαρυσήμαντου μηνύματος των μονόχρωμων εμφανίσεων των γυναικών στην ορκωμοσία του Joe Biden, η επιλογή τους αυτή ήταν μια αρκετά έξυπνη.

Η μονοχρωμία, το να φορέσεις, δηλαδή, από την κορυφή ως τα νύχια, ένα χρώμα έχει διάφορα πλεονεκτήματα. Αρχικά, το κατάλληλο styling και χρώμα του outfit μπορεί να αναδείξει τον σωματότυπο αλλά και τα φυσικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας.

Έπειτα, υπάρχει μια σοφιστικέ και σχεδόν απλή (αλλά όχι απλοϊκή) προσέγγιση στις μονόχρωμες εμφανίσεις. Είναι ένα style που είναι προσιτό, ενώ εκπέμπει κομψότητα. Η μονοχρωμία είναι διαχρονική και φυσικά είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να περάσει κανείς το μήνυμά του, μέσω της σωστής χρωματικής παλέτας.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις να αποπνέει αυτή η αίσθηση της ενότητας, σε μια υπερδύναμη όπως είναι η Αμερική. Η μόδα που πρόκειται να δούμε τα επόμενα χρόνια από τις δυναμικές αυτές γυναίκες παρουσίες προβλέπεται πολλά υποσχόμενη.