OUTFITS

Καλοκαίρι 2019: Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι αυτές είναι οι τάσεις που θα φοράμε φέτος

ImaxTree

Λίγο-πολύ, τα έχουμε δει όλα στη μόδα. Παρθενογένεση δεν υπάρχει πλέον -μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις- και ως γνωστόν, το απόφθεγμα «η μόδα κάνει κύκλους» είναι ένα το οποίο ισχύει εκατό τοις εκατό. Όσο κι αν η μόδα έχει γίνει κάπως προβλέψιμη τα τελευταία χρόνια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει ενδιαφέρον. Η μαξιμαλιστική διάθεση με την οποία αντιμετωπίζουν τα ρούχα τους οι σχεδιαστές μόδας δείχνει την ανάγκη της κοινωνίας για «επίδειξη», για προβολή.

Για το καλοκαίρι 2019, τα πράγματα κάπως αλλάζουν όμως. Με αντίστροφη ψυχολογία αντιμετωπίζουν τη μόδα οι σχεδιαστές μόδας και όσο κι αν αυξάνεται η ισχύ των social media και οι «Kim Kardashian κλώνοι», αυτό τους κάνει να θέλουν να προβάλλουν μια πιο πραγματική εικόνα της γυναίκας. Ο όρος ”real woman” έχει αρχίσει και ψιθυρίζεται απ’ αυτί σε αυτί και κυρίως, μεταφράζεται πιο ξεκάθαρα στα ρούχα που βλέπουμε στις πασαρέλες, άρα και στις ίδιες τις τάσεις.

Διάβασε ακόμη: Τσάντες με οθόνες: Ο οίκος Louis Vuitton μας συστήνει το αξεσουάρ του μέλλοντος

Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, τα trends είναι είναι αυτά που περιμέναμε. Από τη μία, η ανάγκη για προβολή παραμένει, με πιο διακριτικό τρόπο, όμως, που δεν ξενίζει. Η θηλυκότητα αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές και αυτό κάνει τάσεις, όπως τα ρούχα με φιόγκους και τα prairie φορέματα να την εκφράζουν με ένα διαφορετικό όμως τρόπο, απ’ ό,τι προηγουμένως.

Ακόμη, ο αντίκτυπος μικρότερων και πιο indie brands και σχεδιαστών από χώρες όπως την Κοπεγχάγη αποτελεί αφορμή που οι τάσεις είναι πιο αναπάντεχες απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις τελευταίες σεζόν, κάτι που αποδεικνύει την ανάγκη για αλλαγή.

Μπεζ

ImaxTree

Emilia Wickstead SS’19/ImaxTree

Οι γήινες αποχρώσεις με πρωταγωνιστή το μπεζ, αποτελούν από τις ”Ιt” αποχρώσεις του καλοκαιριού, το οποίο σίγουρα μας ξαφνιάζει αν σκεφτείς ότι αυτή τη σεζόν τα looks μας συνήθως αποτελούνται από έντονες και bold αποχρώσεις.

’80s

ImaxTree

Rodarte SS’19/ImaxTree

Η μόδα των ’80s είναι ένας επίσης αντισυμβατικός τρόπος για να εκφράσει μια σύγχρονη γυναίκα τη θηλυκότητά της. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να το κάνει αυτό, μέσα από τις over-the-top σιλουέτες, χρώματα και prints που προκύπτουν από τη μόδα της δεκαετίας.

 

Δες ακόμη: Prairie dress: Φέτος ντύσου “Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι” και υποδέξου τη μεγαλύτερη τάση της σεζόν στην ντουλάπα σου

Νeon

ImaxTree

Balenciaga SS’19/ImaxTree

Η τάση του neon έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι γήινες αποχρώσεις θεωρούνται από τις top τάσεις της σεζόν, παρ’ όλα αυτά στους σχεδιαστές αρέσει η αντιπαράθεση. Σε αυτό βοηθάει η άνοδος της μόδας των 2000s, που,l et’s face it, έκαναν «διάσημη» οι επώνυμες κυρίες της showbiz.

Φεμινισμός

ImaxTree

Miu Miu SS’19, Ulla Johnson SS’19/ImaxTree

Με ένα πιο ρομαντικό τρόπο αντιμετωπίζουν τη γυναικεία θηλυκότητα οι σχεδιαστές, με ρούχα όπως τα prairie φορέματα αλλά και τα ρούχα και αξεσουάρ με φιόγκους να έχουν κυρίαρχο ρόλο στα καλοκαιρινά μας looks.

Extra

ImaxTree

Jacquemus SS’19, Miu Miu SS’19/ImaxTree

Αν μέχρι τώρα τα αξεσουάρ δεν ήταν το φόρτε σου, τότε οι καλοκαιρινές τάσεις σε «αναγκάζουν» να τα συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά σου. Ο όρος ”extra” που χρησιμοποιείται πολύ στο λεξιλόγιο των millenials φαίνεται να επηρέασε πολύ και τους σχεδιαστές μόδας, εκφράζοντάς τον μέσα απ’ αυτήν την τάση. Τα ”extra” (τα πολύ εντυπωσιακά, statement, φαντασμαγορικά) αξεσουάρ, γίνονται μέρος των καλοκαιρινών μας look, κάνοντας τις εμφανίσεις μας πολύ… extra.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree