ΜΟΔΑ

Prairie dress: Φέτος ντύσου “Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι” και υποδέξου τη μεγαλύτερη τάση της σεζόν στην ντουλάπα σου

ImaxTree

Στον κόσμο της μόδας, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Η μόδα εξελίσσεται διαρκώς μέσα από τις τάσεις, οπότε το να είσαι οργανωμένη, βγαίνει πάντα σε καλό. Το να ξέρεις για παράδειγμα, ότι θα φορέσεις βελούδο τον χειμώνα ή ότι θα φορέσεις παγιέτες σε ένα πάρτι και φλοράλ ή παστέλ την άνοιξη, είναι σταθερές αξίες που όσο και αν οι τάσεις αλλάζουν, ρούχα σαν αυτά έχουν πάντα μια θέση στην ντουλάπα μας.

Μια ακόμη «σταθερή αξία», για τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις μας είναι ένα φόρεμα. Μέχρι και πέρσι, τις τάσεις στα φορέματα, χαρακτήριζε η διακριτικότητα και μια είδους σοβαρότητα. Φέτος, τα πράγματα αλλάζουν. Η ανάγκη για χρώμα, για υπερβολή και ολίγο μαξιμαλισμό στις εμφανίσεις μας, μας προτρέπει να τις δούμε κάπως αλλιώς. Να δούμε τις εμφανίσεις μας με λιγότερη σοβαρότητα και περισσότερο χιούμορ. Εξ’ ού και η άνοδος των prairie dresses.

 

Φορέματα που έχουν μια βικτωριανή αισθητική, αλλά θυμίζουν και λίγο «αρμέγω-αγελάδες-στο-μικρό-σπίτι-στο-λιβάδι» έχουν δεχθεί τεράστια προβολή φέτος, με fashionistas όπως τη Courtney Top και τη Reese Blustein να το φορούν, προσφέροντας μια πιο high-end εκδοχή ενός φλοράλ φορέματος.

 

 

Σαφέστατα, το γεγονός ότι γυναίκες όπως η Alexa Chung και η Florence Welch να κάνουν συχνά εμφανίσεις με ένα prairie φόρεμα, έχει κάνει brands όπως το Batsheva, αλλά και αυτό το The Vampire’s Wife, της Susie Cave (σύζυγος του Nick Cave) να έχουν γρήγορα γίνει, hit μέσω των social media -και όχι μόνο.

 

 

Αν και το ύφος ενός prairie φορέματος μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους (μπορεί να είναι μίνι ή μάξι, με μακριά ή κοντά και φουσκωτά μανίκια, με ψηλή λαιμόκοψη ή με boatneck κόψιμο κ.ά.) η αναζήτηση για ένα τέτοιο φόρεμα, θέλει προσοχή. Με σκοπό να βρεις το σωστό σχέδιο που να εκπροσωπεί το πραγματικό πνεύμα ενός prairie φορέματος, θέλει ψάξιμο. Το κάναμε εμείς αυτό για εσένα και σου βρήκαμε δημιουργίες που έχουν «συλλάβει» απόλυτα την αισθητική της τάσης αυτής. Η αναζήτηση του τέλειου prairie φορέματος πάντως άξιζε τον κόπο, γιατί τα παρακάτω 8 prairie φορέματα, είναι από τα items που θα κάνουν τις εμφανίσεις σου να ξεχωρίσουν πραγματικά.

Μάξι φόρεμα, H&M

Φόρεμα μίντι εμπριμέ, MANGO

Έξωμο φόρεμα φλοράλ, BSB

Φόρεμα μακρύ φλοράλ, attrattivo

Φόρεμα μίνι με βολάν, The Vampire’s Wife

Βαμβακερό μάξι φόρεμα, DOEN

Πουά φόρεμα με δετή ζώνη, Bershka

Μίντι φόρεμα σε gingham print, Batsheva

Μίντι φόρεμα, ASOS

Μίντι φόρεμα με βολάν, Stine Goya

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree