FASHION NEWS

Jean Paul Gaultier x Jimmy Choo: Η πιο hot συνεργασία παπουτσιών με πρωταγωνίστρια την Kylie Minogue

THE HAPA BLONDE/GC Images/Getty Images/Ideal Images

Ήταν μια εβδομάδα «γεμάτη» με Jimmy Choo εδώ στο LadyLike, με τον ίδιο να μας δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη. Παρ’ όλα αυτά, το brand στρέφει το ενδιαφέρον μας και πάλι σε αυτό, με τη νέα του συνεργασία. Ο οίκος πολυτελών αξεσουάρ, Jimmy Choo συνεργάζεται με τον Jean Paul Gaultier για τη δημιουργία μιας συλλογής -τι άλλο;- παπουτσιών. Αυτή η συνεργασία, η οποία ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβρη, τώρα επισφραγίζεται με την κυκλοφορία της καμπάνιας στην οποία πρωταγωνιστεί η (θεά) Kylie Minogue.

Τι θα δεις στη συλλογή και την καμπάνια Jean Paul Gaultier x Jimmy Choo

Η ποπ σταρ Kylie Minogue λοιπόν, πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια και μέσα από τις εικόνες που έχει επιμεληθεί η Valentin Herfray, τη βλέπουμε να εκπέμπει δυναμισμό, ενδυνάμωση και αυτοπεποίθηση. Η συλλογή που έχουν σχεδιάσει μαζί, η Sandra Choi (καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Jimmy Choo -και ανιψιά του mr. Choo) και η Florence Tétier (καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Jean Paul Gaultier), στοχεύει σε αυτά τα στοιχεία, ενώ βασίζεται στα εμβληματικά κομμάτια για τα οποία είναι γνωστά και τα δυο brands.

«Η μόδα ήταν από πάντα μια συνεργασία δημιουργικών μυαλών και ένα μέσο αυτοέκφρασης. Ο Jean Paul Gaultier και ο Jimmy Choo ήταν πάντα μέρος του ταξιδιού μου στη μόδα και είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να δουλέψω και για τους δυο, με σκοπό να γιορτάσω αυτή την άψογη συλλογή», σχολιάζει η Kylie Minogue για τη συμμετοχή της στην καμπάνια. «Είναι οι ιστορίες μας μαζεμένες που ενώνονται μαζί, για να δημιουργήσουν κάτι φρέσκο και νέο», συνεχίζει.

Η επιλογή της Minogue για την καμπάνια πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας και οι δυο οίκοι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο image της, με τον Jean Paul Gaultier και τον Jimmy Choo να έχουν σχεδιάσει custom made δημιουργίες για την ίδια. Στην καμπάνια βλέπουμε την ποπ σταρ να ποζάρει με τα παπούτσια της συλλογής τα οποία ταιριάζουν άψογα με τα Gaultier pieces που φοράει.

«Είμαι πολύ περήφανη που το Jimmy Choo είναι ένα όνομα που έχει γίνει μέρος της ποπ κουλτούρας. Αυτό ισχύει και για τον Jean Paul Gaultier και για την Kylie -μια γυναίκα που ξεπερνάει τα δημιουργικά όρια, που ενώνει διαφορετικούς κόσμους και είναι ένα σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης. Γι’ αυτό η Kylie ήταν η πρώτη και μόνη μας επιλογή. Είναι πραγματικά iconic, φορώντας τις δημιουργίες που συνδυάζουν την εικονογραφία των δυο οίκων και των δυο πόλεων, του Λονδίνου και του Παρισιού», αναφέρει η Sanda Choi.

Τι θα δεις στη συλλογή

Ωραία όλα αυτά, αλλά πόσο η κληρονομιά του κάθε brand εκπροσωπείται πραγματικά στα παπούτσια της συλλογής Jean Paul Gauliter x Jimmy Choo; Κατά τη γνώμη μου, η «μίξη» των δυο brands έχει γίνει σωστά και απόλυτα ισορροπημένα, προσφέροντας ταυτόχρονα εκπληκτικά παπούτσια που χαρακτηρίζονται από τη μοναδικότητά τους.

Με έμπνευση από την iconic “Tattoo collection” του Jean Paul Gaultier, ένα μέρος της συλλογής περιλαμβάνει δερμάτινες ψηλές γόβες και παπούτσια με το signature tattoo τύπωμα του οίκου. Slingback παπούτσια σε metallic αποχρώσεις και κορδόνια, αλλά και πέδιλα και μπότες από denim, δίνουν ζωή στο όραμα και την κληρονομιά του οίκου Gaultier.

Jean Paul Gaultier.com
Jean Paul Gaultier.com

Από την άλλη, ο οίκος Jimmy Choo που χαρακτηρίζεται για την απαράμιλλη κομψότητα των σχεδίων του, στη συλλογή αυτή, παρουσιάζεται μέσα από κομψές κλασικές -εκ πρώτης όψεως- γόβες με διάφανο τακούνι με τον Πύργο του Άιφελ, αλλά και με ξώφτερνα πέδιλα με αλυσίδες -ένα signature style του αγγλικού brand.

Jean Paul Gaultier.com
Jean Paul Gaultier.com

Υπάρχει μια τέλεια ισορροπία στην αισθητική και των δυο, αλλά και παπούτσια που είναι πραγματικά hit pieces, που πολλές γυναίκες θα θέλουν να αποκτήσουν. Με τις τιμές να κυμαίνονται στα 795€ μέχρι και τα 1.995€ πάντως, η συλλογή στοχεύει σε ένα πολύ συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό -κάτι που ισχύει ούτως ή άλλως για το πελατολόγιο και των δυο οίκων.

Σε κάθε περίπτωση, από την καμπάνια μέχρι και τα παπούτσια, η συνεργασία Jean Paul Gaultier x Jimmy Choo είναι to die for.