FASHION NEWS

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου συνεργάζεται με τον οίκο του Virgil Abloh, Off-White. Τι μας είπε για τον νέο της ρόλο-έκπληξη

Ιnstagram.com/elvira.pana_/

Αν με διαβάζεις, τότε ίσως να γνωρίζεις ένα πράγμα για εμένα, ως fashion editor. Είμαι αρκετά αυστηρή με την ελληνική μόδα, η οποία πιστεύω ότι θα μπορούσε να εκπροσωπείται καλύτερα μέσα από τη δουλειά των Ελλήνων δημιουργών. Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει για όλους τους designers. Υπάρχουν και αυτοί που ξεπερνούν τις προσδοκίες ακόμα και της πιο «δύσκολης» κριτή. Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, είναι μια από τις Ελληνίδες σχεδιάστριες που η σχέση τους με τη μόδα, προέκυψε κάπως αβίαστα. Οι αναφορές της, οι γνώσεις της πάνω στην ελληνική αλλά και διεθνή μόδα, κάνουν τις δημιουργίες της, πραγματικά μοναδικές. Αυτοί φαίνεται να είναι και μερικοί από τους λόγους που η γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια ξεκινάει μια νέα συνεργασία με τον οίκο Off-White.

Είναι πάντα θαυμάσιο να βλέπεις Έλληνες σχεδιαστές να θριαμβεύουν με μια καριέρα στο εξωτερικό. Μια τέτοια δημιουργός είναι και η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια υποδημάτων έχει χτίσει μια λαμπρή καριέρα ως τώρα. Πέρα από το γεγονός ότι έχει ιδρύσει τα δικά της label παπουτσιών, τα Di Gaia και Phi-Male, ενώ είναι η creative director του Callista Crafts brand, η ίδια ξεκινάει μια νέα exciting συνεργασία με τον οίκο του Virgil Abloh, Off-White.

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου είναι η νέα Consultant Shoe Designer in Woman formal shoes του οίκου Off-White

Στην ως τώρα, εντυπωσιακή πορεία της στον χώρο της μόδας, η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου προσθέτει μια ακόμα σημαντική συνεργασία. Η Ελληνίδα shoe designer είναι το νέο μέλος της δημιουργικής ομάδας του Off-White, του luxury streetwear brand που ίδρυσε ο Virgil Abloh, το 2012. Ο ρόλος της σχεδιάστριας, αφορά φυσικά τα παπούτσια με την ίδια αποτελεί τη νέα Consultant Shoe Designer in Woman formal shoes. «Ένας πρώην συνάδελφός μου που δουλεύαμε μαζί στον οίκο Balmain, εργάζεται ως Merchandiser Officer στο brand και με πρότεινε. Έκανα ένα project γι’ αυτούς, τους άρεσε το στιλ μου και με πήρανε!», δήλωσε αποκλειστικά στο LadyLike, η σχεδιάστρια.

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, αν και θα ταξιδεύει συχνά στο Μιλάνο για τον νέο της ρόλο, θα παραμείνει στην Αθήνα συνεχίζοντας κανονικά τις υποχρεώσεις της στα δυο ελληνικά brands. «Ήταν πολύ απρόσμενο!», μάς είπε, όταν μιλήσαμε μαζί της.

«Είμαι τρομερά χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία και ανυπομονώ να σας πω περισσότερα μόλις βγει η πρώτη συλλογή!»

Ο νέος ρόλος της σχεδιάστριας στον οίκο Off-White, ξεκινάει από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου«Είμαι ενθουσιασμένη για την επιλογή αυτή και πολύ χαρούμενη που θα σχεδιάζω για τον Off White, ενώ ταυτόχρονα λυπάμαι που δεν θα έχω την τιμή και την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Virgil Abloh που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Στόχος μου είναι να σχεδιάσω την πρώτη μου συλλογή για τον Off White και να ανταποκρίνεται στο ύφος που εκείνος καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου στη Vogue Greece.

Λίγα λόγια για τη διεθνή καριέρα της

Πολύ πριν ιδρύσει τα δικά της brands, η σχέση της με τη μόδα ξεκίνησε στο Μιλάνο, όπου σπούδασε στη σχολή του Sergio Rossi και αργότερα στο αναγνωρισμένο Istituto Marangoni. Μετά τις σπουδές της, έμαθε τη δουλειά, δουλεύοντας σε ατελιέ μεγάλων οίκων όπως αυτά των Bruno Frisoni, Diego Dolcini, Madeleine Vionnet, Narciso Rodriguez και Dolce & Gabbana. Η πορεία των 15 και χρόνων της, περιλαμβάνει και μια συνεργασία με τον οίκο Balmain, όπου εργάστηκε ως freelance senior στον γνωστό γαλλικό οίκο. Στιγμή-ορόσημο, αποτέλεσε και η διάκρισή της το 2018, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Knowledge & Innovation: The Future Footwear Generation που διοργανώνει η ιταλική Vogue. Η καριέρα της Ελβίρας τώρα απογειώνεται με ένα ακόμα την σημαντική αυτή συνεργασία της με τον οίκο Off-White. Περιμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη συλλογή της και της ευχόμαστε καλή αρχή.