FASHION NEWS

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Kalogirou

Είναι πάντα θαυμάσιο να βλέπεις Έλληνες σχεδιαστές να θριαμβεύουν με μια καριέρα στο εξωτερικό. Μια τέτοια σχεδιάστρια είναι και η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια υποδημάτων έχει χτίσει μια λαμπρή καριέρα ως τώρα. Πέρα από το γεγονός ότι έχει ιδρύσει τα δικά της label παπουτσιών, τα Di Gaia και Phi-Male η ίδια μετά τις σπουδές της στο Μιλάνο, αρχικά στη σχολή του Sergio Rossi και αργότερα στο διάσημο  Istituto Marangoni, εκπαιδεύτηκε δουλεύοντας σε ατελιέ μεγάλων οίκων όπως των Bruno Frisoni, Diego Dolcini, Madeleine Vionnet, Narciso Rodriguez και Dolce & Gabbana.

Η καριέρα των 15 χρόνων περιλαμβάνει και μια συνεργασία με τον Balmain, όπου εργάστηκε ως  freelance senior στον γνωστό γαλλικό οίκο. Στιγμή-ορόσημο στην καριέρα της αποτέλεσε και η διάκρισή της το 2018, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Knowledge & Innovation: The Future Footwear Generation που διοργανώνει η ιταλική Vogue.

Διάβασε ακόμη: Η Rihanna είναι η πρώτη γυναίκα που συνεργάζεται με το LVMH group. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν

Η καριέρα της Ελβίρας τώρα απογειώνεται με ένα ακόμα σημαντικό εγχείρημα στον χώρο της μόδας. Η σχεδιάστρια συνεργάζεται με τον οίκο υποδημάτων Kalogirou. Εγκαινιάζοντας μια νέα συναρπαστική εποχή, η KALOGIROU αναθέτει στη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια, τη θέση της Creative Director για την ομώνυμη σειρά KALOGIROU Private Label. Αυτή είναι μια σημαντική συνεργασία για τη KALOGIROU, η οποία επισφραγίζει για μια ακόμα φορά το όραμά της να πρωταγωνιστεί στο χώρο της μόδας, όχι μόνο διαθέτοντας τα μεγαλύτερα international footwear brands, αλλά και με το να δημιουργεί high end fashion με ελληνική ταυτότητα.

Δες ακόμη: Τα 10 φλατ παπούτσια που θα φοράς όλη τη σεζόν

Πρώτο δείγμα αυτής της πολλά υποσχόμενης συνεργασίας είναι η capsule collection Elvira Di Gaia x KALOGIROU για το Καλοκαίρι 2019 με τίτλο “Aesthesis”. Η συλλογή που φέρει την υπογραφή της νέας Creative Director και διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα KALOGIROU, μετουσιώνει μοναδικά το εκλεκτικό σύμπαν της δημιουργού σε δέκα αυθεντικά γυναικεία σχέδια με εμφανείς επιρροές από την ελληνική αρχαιότητα –σύνηθες στοιχείο στο αισθητικό σύμπαν της Ελβίρας- αλλά και από την ανάγνωση της ελληνικής αρχαιότητας μέσα από την προβοκατόρικη οπτική δύο μεγάλων εκπροσώπων της μοντέρνας τέχνης: του συμβολιστή ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ και του θεμελιωτή του κινήματος του φοβισμού Ανρί Ματίς.

 

Για τη συλλογή Aesthesis, η Ελβίρα δανείζεται φιγούρες από ερυθρόμορφα Αττικά αγγεία, σχέδια πουλιών και φύλλων από αρχαία αλλά και παραδοσιακά ελληνικά κεραμικά και γεωμετρικά σύμβολα όπως τρίγωνα και κύκλους, που συναντάμε ως επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε αναπαραστάσεις ναών.

Στοιχεία του πρώιμου πολιτισμού αλλά και διαχρονικά, επανερμηνεύονται μέσα από τη μοντέρνα οπτική μιας δημιουργού που δηλώνει εμπράκτως την αγάπη της στην αριστοτελική αρμονία, και τολμάει μέσω του design να ανοίξει έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης τέχνης.

 

Προτείνοντας μια αυστηρή χρωματική παλέτα –μπλε, κόκκινο, άσπρο, μαύρο και tan- που δημιουργεί τολμηρές αντιθέσεις με απόλυτα αρμονικό εφέ, η συλλογή Aesthesis ξεχωρίζει για τη θηλυκότητά της, τις γεωμετρικές φόρμες, τα graphic σχέδια, το σοφιστικέ αλλά και αβίαστα cool στιλ της. Μια συλλογή επίκαιρη αλλά και all time classic την ίδια στιγμή.

 

Η Ελβίρα γίνεται η πρώτη Creative Director στην ιστορία του Private Label, γεγονός που σηματοδοτεί αφενός τη νέα εποχή της εταιρείας και αφετέρου υπογραμμίζει τη φιλοσοφία της KALOGIROU να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή και να προβάλει μέσα από ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς.

 

«Για να ξεκινήσει μια νέα εποχή σε ένα ήδη καθιερωμένο brand χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή στην εικόνα του. Η συνεργασία μας με την Ελβίρα θα φέρει μια φρέσκια πνοή στο ύφος της KALOGIROU, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», δηλώνει η Λούση Φάις (του Fais Group), επισημαίνοντας και τη φιλοδοξία της εταιρείας να κατακτήσει με το KALOGIROU Private Label και τις διεθνείς αγορές.

Kεντρική φωτογραφία: www.instagram.com/elviradigaiaprivate/