FASHION NEWS

Cindy, Naomi, Kendall, Bella: Το W Magazine γιορτάζει την 50η επέτειό του με 17 iconic μοντέλα

Venturelli/Getty Images/Ideal Images

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα αυτό. Δεν φωτογραφίζονται κάθε μέρα, μοντέλα όπως η Iman και η Cindy Crawford για ένα περιοδικό. Φυσικά, όταν πρόκειται για ένα από τα πιο επιδραστικά περιοδικά μόδας (και όχι μόνο), δεν περιμένει κανείς κάτι λιγότερο. Όσον αφορά το W Magazine, λοιπόν, το οποίο κλείνει 50 χρόνια κυκλοφορίας, οι εκδόσεις έχουν καταφέρει να εδραιωθούν σε ένα ανταγωνιστικό χώρο και σε μια εποχή όπου όλα ψηφιοποιούνται.

Παρ’ όλα αυτά, το W Magazine, με τα πάντα ριζοσπαστικά και inspiring projects τους και μια ενημερωμένη, δημοσιογραφική ομάδα, κατάφερε να ξεχωρίσει. Κάπως έτσι, 50 χρόνια μετά, βλέπουμε στο εξώφυλλό του (ή στα εξώφυλλά του καλύτερα), το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μόδας. 17 διαφορετικά εξώφυλλα και 17 διαφορετικά μοντέλα ποζάρουν για το επετειακό τεύχος και το αποτέλεσμα είναι τόσο συναρπαστικό, όσο αυτές οι προσωπικότητες.

Το W Magazine φέρνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μόδας στο επετειακό του τεύχος

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, το W Magazine συνεργάζεται με μερικά από τα επιδραστικότερα πρόσωπα του μόντελινγκ. Για το ειδικό αυτό τεύχος, φωτογραφίζονται 17 μοντέλα/προσωπικότητες, τα οποία, σύμφωνα με το περιοδικό, «έχουν ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στον χώρο αυτό και είτε έχουν ήδη εδραιωθεί, είτε πρόκειται για ανερχόμενα ταλέντα που βρίσκονται στο ξεκίνημα πολλά υποσχόμενων καριερών».

H Amber Valletta

Η επιλογή των μοντέλων, φυσικά, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Οι υπεύθυνοι του W Magazine, επέλεξαν τα πρόσωπα αυτά, που εκπροσωπούν το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της μόδας. Έτσι έχουμε τις γυναίκες/icons όπως τις Naomi Campbell, Iman, Amber Valletta, Cindy Crawford, Alex Wek, Shalom Harlow, και Christy Turlington Burns να εκπροσωπούν το παρελθόν, ως τα μοντέλα που καθόρισαν τον χώρο στα 90s.

Η Νaomi Campbell

H Alek Wek

Έπειτα, έχουμε το παρόν, αλλά και το μέλλον της μόδας με μοντέλα που έχουν ήδη καταφέρει πολλά στον χώρο αυτό, η καθεμία με τον τρόπο της (όπως η Precious Lee για π.χ., ούσα ένα από τα γνωστότερα curvy μοντέλα της γενιάς της).

Έτσι, βλέπουμε τις Κarlie Kloss, Adut Akech, Anok Yai, Kendall Jenner, Bella Hadid, Precious Lee, Binx Walton, Sora Choi, He Cong και Loli Bahia να εξελίσσουν τον χώρο του μόντελινγκ. Όλες αυτές οι γυναίκες, έχουν κάτι να προσφέρουν σε αυτόν τον, συχνά περιορισμένων απόψεων χώρο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο diverse βιομηχανία μόδας.

H Bella Hadid

H Kendall Jenner

Οι ταλαντούχοι συντελεστές και τι θα διαβάσεις στη συνέντευξη

Για τη φωτογράφιση, αλλά και το styling του επετειακού τεύχους του W Magazine, το περιοδικό έφερε καλλιτέχνες που και αυτοί απ’ τη μεριά τους, έχουν συμβάλλει στο παρελθόν, αλλά και το μέλλον της μόδας.

H Shalom Harlow

H Christy Turlington Burns

Κάπως έτσι, οι φωτογράφοι για κάθε εξώφυλλο, αλλά και οι στιλίστες, διαφέρουν. Πιο συγκεκριμένα, στο επετειακό τεύχος συμμετέχουν οι φωτογράφοι Rafael Pavarotti, ο Michale Thompson, οι Mert & Marcus, ο Quil Lemons και οι Inez & Vinoodh. Το styling έχουν αναλάβει οι Ibrahim Kamara, Sara Moonves, Katie Grand, Carlos Nazario και Rebecca Ramsey. Οπότε υπάρχει ένα αρκετά diverse καστ και στους ανθρώπους «πίσω» από τις κάμερες.

Όσον αφορά, τις συνεντεύξεις των μοντέλων, οι γυναίκες αυτές είχαν πολλά να πουν, για την σκληρή αυτή βιομηχανία. Η Iman μίλησε για τις εμπειρίες της ως μαύρο μοντέλο στον χώρο αυτό, αλλά και πώς συνέβαλε στο να αλλάξει το αφήγημα για τα μαύρα μοντέλα. «Όταν έφτασα στις Η.Π.Α., υπήρχε η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρχει μόνο ένα πετυχημένο μοντέλο τη φορά, οπότε αυτό δημιούργησε εχθρότητα και ανταγωνισμό μεταξύ μας».

H Iman

Από τη μεριά της, η Cindy Crawford μιλάει για το πώς αντιμετωπίζει το μόντελινγκ τώρα, στα 56 της, από τότε που ήταν μικρή. «Το να είσαι μοντέλο, με κάποιο τρόπο, είναι σαν να είσαι αθλητής. Είναι ένα ταλέντο το οποίο βελτιώνεις με τον καιρό. Αλλά σαν αθλητής, η φυσική σου κατάσταση αλλάζει. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν δείχνω το ίδιο όπως όταν ήμουν 25, αλλά φέρνω την εμπειρία και αυτοπεποίθηση μπροστά στην κάμερα που δεν είχα τότε».

H Cindy Crawford

Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Καθεμία από αυτές τις γυναίκες έχουν συμβάλλει για ένα καλύτερο μέλλον για τη βιομηχανία της μόδας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ως τώρα, συμβολή τους ή αυτά που πρόκειται να κατακτήσουν στο μέλλον. Τέτοια εξώφυλλα θέλουμε να βλέπουμε.