FASHION NEWS

Cara loves Karl: Μια δυνατή φιλία που εξελίχθηκε στη συλλογή του μέλλοντος

Η σχέση της Cara Delevingne με τον Karl Lagerfeld κρατάει χρόνια. Ακόμα κι αν ο γνωστός δημιουργός απεβίωσε το 2019, η σχέση του με το μοντέλο παραμένει ζωντανή. Οι δυο τους, από το ξεκίνημα της καριέρας της Cara είχαν χτίσει μια σχέση μούσας-καλλιτέχνη, με τον Karl Lagerfeld να εκφράζει την αγάπη του για το μοντέλο, μέσα από συνεργασίες και όχι μόνο. Έχουμε δει την Cara να περπατάει σε πασαρέλες του σχεδιαστή, να πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες και τον ίδιο να αποτελεί μέντορα για το τότε νέο στον χώρο, μοντέλο.

Αυτή η σχέση επικυρώνεται με έναν ακόμα τρόπο, με τον πιο δημιουργικό για την ακρίβεια, μέσα από μια συλλογή του μέλλοντος. Ο οίκος Karl Lagerfeld, λοιπόν, συνεργάστηκε με την Cara Delevingne για μια sustainable, genderless και διαχρονική συλλογή μόδας. Με λίγα λόγια, τικάρει όλα τα κουτάκια των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη μόδα και το μέλλον της.

Cara loves Karl: H συλλογή ρούχων της Cara Delevingne για τον οίκο Karl Lagerfeld, επιβεβαιώνει τη δυνατή φιλία τους

Με το όνομα Cara loves Karl, η Cara Delevingne συνεργάζεται με το ομώνυμο label του Karl Lagerfeld για τη δημιουργία μιας versatile, genderless και sustainable συλλογής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα ρούχα έχουν κατασκευαστεί από βιώσιμα και premium υλικά. Ότι δεν ταυτοποιούνται ως «ανδρικά» ή «γυναίκεια» -άρα μπορούν να φορεθούν απ’ όλ@. Και ότι το design τους επικεντρώνεται στις βασικές αρχές της διαχρονικής μόδας -άρα φοριούνται όλες τις ώρες. Αυτή η συμπεριληψιμότητα εμπνέει και εκφράζει τη φιλοσοφία του οίκου και του μοντέλου.

«Είμαι πολύ περήφανη για την συλλογή που δημιούργησα με την ταλαντούχα ομάδα της Karl Lagerfeld», σχολιάζει η Cara Delevingne. «Ο Karl ήταν και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και αποτελεί μεγάλη πηγή έμπνευσης. Είναι τεράστια τιμή που δημιούργησα αυτή την σειρά με τον οίκο που φέρει το όνομα του. Θα ήταν πολύ περήφανος με την βιώσιμη και genderless κατεύθυνση που ακολουθήσαμε και πιστεύω ότι θα φορούσε κάποια κομμάτια και ο ίδιος. Πραγματικά ανυπομονώ να δω τους διαφορετικούς τρόπους που θα φορέσει ο καθένας τα κομμάτια της συλλογής».

Τα ρούχα της συλλογής

Η συλλογή περιλαμβάνει πανωφόρια, παπούτσια και αξεσουάρ. Θα δεις μερικά two-piece κοστούμια, transformable jackets, πουκάμισα, hoodies που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους. Ακολουθώντας κλασσικά μοτίβα, τα πατρόν επαναπροσδιορίζονται και δημιουργούν two-in-one pieces που κρύβουν removable λεπτομέρειες, επιπρόσθετα αξεσουάρ και έχουν reversible χαρακτήρα. Τα denim κομμάτια συνδυάζονται με sweater υφάσματα, ενώ τα t-shirts και τα oversized φούτερ είναι κατασκευασμένα από οργανικά και ανακυκλωμένα υλικά. Αυτό ισχύει και για τα αξεσουάρ, όπως τις τσάντες, τα σκουφάκια και ζώνες που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο nylon ή οργανικό βαμβάκι.

Στόχος της συλλογής είναι με τα κομμάτια αυτά να δημιουργήσει κανείς παραπάνω από ένα look. Λόγω του versatility των ρούχων, η συλλογή Cara loves Karl, παραμένει πιστή στο κομμάτι του sustainability, στοχεύοντας σε μια μικρότερη παραγωγή, άρα και σε ένα μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα που εκπέμπουν τα εργοστάσια ρούχων.

Ενισχύοντας αυτή την προοδευτική φιλοσοφία, η συλλογή είναι επίσης μια ωδή στη μόδα χωρίς φύλο. Έτσι, τα ρούχα μπορούν να φορεθούν απ’ όλ@. «O Karl πάντα πίστευε ότι ο καθένας μπορεί να φορέσει ότι θέλει και όπως το θέλει, για αυτό και η συλλογή είναι gender-neutral», αναφέρει ο Hun Kim, ο Design Director του brand. «Η συνεργασία με την Cara ήταν συναρπαστική, οι ιστορίες της και οι ιδέες της αποτέλεσαν μεγάλη πηγή δημιουργίας. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: Τα ρούχα πρέπει να σου δίνουν αυτοπεποίθηση, να κατασκευάζονται με σεβασμό στον πλανήτη και να σε κάνουν να νιώθεις τέλεια – όποι@ κι αν είσαι.»

Η φουτουριστική καμπάνια

Διατηρώντας την ίδια προοδευτική προσέγγιση που έχει η συλλογή Cara loves Karl,το brand κυκλοφόρησε μια εξίσου προοδευτική καμπάνια. Μέσω της 3D τεχνολογίας, ξαναφέρνει κοντά τον Karl Lagerfeld και την Cara Delevingne, μέσω ψηφιακών 3D avatars.

«Η σχέση, καθώς και η εμπιστοσύνη που είχε αναπτύξει ο Karl με την Cara ήταν πολύ ξεχωριστή», εξηγεί ο CEO του οίκου Pier Paolo Righi. «Για αυτό αυτή η συνεργασία είναι από τις πιο σημαντικές του oίκου μέχρι σήμερα, μιας και ασπάζεται την βασική πεποίθηση που μοιραζόντουσαν: να έχεις το κουράγιο να είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Για μας είναι σημαντικό ότι η σειρά αντικατοπτρίζει τις βασικές αξίες του brand, την βιωσιμότητα, το creative storytelling και την δύναμη της έκφρασης.»

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα r-shop.grsimple-caracters.gr και στα Attica corners Golden Hall, CityLink & Tsimiski

Κεντρική διάθεση Sport And Fashion Freedom