ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Botox στα πόδια για τα ψηλοτάκουνα: Μέχρι πού θα έφτανες για τη μόδα;

Launchmetrics Spotlight

«Οι τάσεις ξεθωριάζουν, το στιλ παραμένει διαχρονικό», είχε πει πολύ σωστά ο Yves Saint Laurent, σε μια εποχή που η μόδα είχε πολύ διαφορετικό ρόλο στη ζωή μας απ’ ό,τι σήμερα. Σήμερα, οι τάσεις της μόδας γίνονται πιο εύκολα γνωστές, λόγω της τεχνολογίας και των social media, και αυτό έχει αλλάξει τον ρόλο της μόδας στις ζωές μας. Αυτό φαίνεται από τις τάσεις που προκύπτουν συχνά, μέσα από τις πασαρέλες, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο τι φοριέται σήμερα. Μια «τάση» που φοριέται τελευταία, λοιπόν, είναι το botox στα πόδια, το οποίο κάνουν πολλοί για να φορέσουν τα ψηλοτάκουνα -μια άλλη τάση της μόδας.

Το νέο trend, λοιπόν, θέλουν, όσ@ φοράνε τα ψηλά τακούνια, αλλά δεν μπορούν να τα περπατήσουν, να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο με σκοπό να γίνει το περπάτημα πιο άνετο. Τώρα το «γιατί» που αιωρείται, σε όλη αυτή την παρόρμηση που έχει πιάσει πολλούς, με σκοπό να υπηρετήσουν μια παροδική τάση της μόδας, όπως είναι τα ψηλά τακούνια, παραμένει και για εμένα την ίδια, αναπάντητο. Παρ’ όλα αυτά, η επιστήμη φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι αυτό το πράγμα λειτουργεί, οπότε για όποιον έχει τον χρόνο ή το χρήμα να το κάνει, τότε μπορεί να ενδώσει σε αυτή την πρωτοφανή τάση. Αλλά ας δούμε πώς λειτουργεί το botox στα πόδια και πώς βοηθάει στα ψηλοτάκουνα.

Όσο ψηλώνουν τα τακούνια στις πασαρέλες, τόσο θα αυξάνονται και τα botox ποδιών

Η μόδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Επηρεάζεται απόλυτα από το τι συμβαίνει στην κοινωνία, πράγμα που έχει αντίκτυπο στις εκάστοτε τάσεις της σεζόν. Όταν, λοιπόν, βρισκόμασταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό, για δυο χρόνια, όπου οι έξοδοί μας ήταν περιορισμένες, η άνεση στα ρούχα και τα παπούτσια έγινε το βασικό trend. Με την επάνοδο στην κανονικότητα όμως, οι σχεδιαστές, ήθελαν να «ξεβολευτούμε» (κάπως κυριολεκτικά) από την άνεση των Birkenstocks και των sneakers, πράγμα που έφερε την τάση των ψηλών τακουνιών και πάλι στο προσκήνιο. Οι πολύ ψηλές πλατφόρμες, τα statement τακούνια, ακόμα και τα αθλητικά παπούτσια, άρχισαν να ψηλώνουν, όχι λίγο, αλλά πολύ. Όσο, λοιπόν, τα τακούνια ανεβαίνουν πόντους, τόσο πιο δύσκολα γίνονται στο περπάτημα.

Launchmetrics Spotlight

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες (ή όποι@ φοράει τακούνια), να προβαίνουν σε απροσδόκητες εναλλακτικές, όπως το botox για τα πόδια. Όταν η ξυλοκαΐνη δεν πιάνει, λοιπόν, κάνε botox στα πόδια για να μην σε πονάνε τα ψηλοτάκουνα! Όσο περίεργη και αν μπορεί να σου φαίνεται αυτή η άποψη, η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι αυτή η μέθοδος, λειτουργεί.

Το botox κάνει τα ψηλοτάκουνα πιο εύκολα στο περπάτημα

Σύμφωνα με το Fashionista, υπάρχει μια νέα έρευνα που δείχνει ότι πολλοί καταναλωτές κάνουν botox στα πόδια για να ανακουφιστούν από τα ψηλοτάκουνα. Νευρορυθμιστές, όπως το botox, χαλαρώνουν τα νεύρα (μπλοκάρουν στην ουσία την κίνηση των νεύρων), με αποτέλεσμα να μην νιώθεις πόνο όταν φοράς σε ψηλά τακούνια. Μια δόση botox, λοιπόν, στο σωστό σημείο και μειώνεται αμέσως η δυσφορία που δημιουργούν τα ψηλοτάκουνα.

Αλλά οι θυσίες για τα ψηλοτάκουνα, δεν σταματάνε εκεί. Πολλές γυναίκες, φαίνεται να βάζουν fillers στα πόδια τους για να προστατεύσουν τα νεύρα, αλλά και τα κόκκαλα των ποδιών τους από το στρες που προκαλούν τα ψηλοτάκουνα. Για την ιστορία, στην ουσία αυτό που συμβαίνει με τα fillers είναι, να τα εισχωρούν στο σημείο του πέλματος με σκοπό να δημιουργήσουν πιο έντονη καμάρα, σε περίπτωση ειδικά, που έχει κάποιος πλατιά πόδια, πράγμα που κάνει το περπάτημα με συγκεκριμένα παπούτσια, πιο δύσκολο. Επίσης, οι ειδικοί λένε, ότι το botox βοηθάει και στους κάλους και σκληρύνσεις στο δέρμα που δημιουργούνται από τα ψηλοτάκουνα και τα παπούτσια γενικότερα.

Θέλεις, λοιπόν, να φορέσεις πανύψηλες πλατφόρμες του οίκου Valentino; Η τάση λέει να κάνεις botox στα πόδια. Αυτή δεν είναι η μοναδική, μη κοσμητική χρήση του botox εξάλλου, μιας και πολλοί το χρησιμοποιούν για να μην ιδρώνουν ή για να σταματήσουν τις ημικρανίες, ακόμα κι αν έχουν ευαίσθητη ουροδόχο κύστη. Ποιος ξέρει; Στο μέλλον μπορεί να ανακαλύψουμε κι άλλες εναλλακτικές χρήσεις του botox. Να ‘ναι καλά οι τάσεις της μόδας που μας κρατάνε σε εγρήγορση (είπε με μια δόση ειρωνείας).