FASHION NEWS

Άνθρωπος και Φύση: Η Bianca Balti στην καμπάνια της Yamamay και το σημαντικό μήνυμα για τον πλανήτη

Είμαστε όλοι αλληλένδετοι μεταξύ μας. Κάθε ζωντανό ον συνδέεται με το άλλο. Κάθε δράση, κάθε επιλογή που κάνουμε έχει επιπτώσεις στον καθένα από μας και στην κοινότητα. Είμαστε όλοι ένα. Πρέπει να σεβόμαστε τη Φύση. Να την προστατεύουμε γιατί από εκείνη προέρχεται η ισορροπία της ζωής. Η μόδα γίνεται, για άλλη μια φορά, όχημα για να προβάλλει τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Φύση στη διαμόρφωση των πόλεών μας. Έτσι ώστε να είναι βιώσιμες και ευημερούσες στο μέλλον. Ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η καμπάνια της Yamamay Summer 2020 στοχεύει, λοιπόν, στη σχέση μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης.

Η καμπάνια της Yamamay Summer 2020

Λος Άντζελες, η πολυσύχναστη μητρόπολη όπου οι αστικές απόψεις από σκυρόδεμα. Oυρανοξύστες εναλλάσσονται με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Αυτό είναι το σκηνικό της συγκεκριμένης καμπάνιας, που επιμελήθηκε η Αμερικανίδα Josephine Clough.

Περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση, κάτω από το ζεστό φως του Ήλιου, ως μια σύγχρονη Μητέρα Φύση, η πανέμορφη Ιταλίδα και μοντέλο, Bianca Balti ποζάρει. Αυτή είναι η τρίτη φορά που φωτογραφίζεται για project του brand. Η Balti πρέσβειρα των δύο προηγούμενων εκστρατειών Yamamay 2020, «Basically Sexy» και «Say Sexy», είναι γεμάτη φρεσκάδα, ενέργεια και ζωντάνια. Μας δίνει το ερέθισμα για να κοιτάξουμε με αισιοδοξία προς το μέλλον, προς νέες ευκαιρίες και ορίζοντες.

Μετά την πρώτη στάση στη Νάπολη, περιτριγυρισμένη από τα νερά της πολύτιμης Μεσογείου, που υποφέρει βαθιά από τη ρύπανση, το Λος Άντζελες. Η γνωστή πόλη θα ήταν μόνο μια ενδιάμεση στάση του καλοκαιρινού ταξιδιού της Yamamay, ενώ θα ακολουθούσαν η Αυστραλία που επλήγη πρόσφατα από πυρκαγιές. Συνέχεια, είχε ο Ινδικός Ωκεανός, μια περιοχή που επηρεάζεται έντονα από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση. Όμως το project σταμάτησε στο Λος Άντζελες. λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που σχετίζονται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid-19.

«Αυτή η αναγκαστική διακοπή, μας υπέδειξε πώς η Φύση «αναπνέει» ξανά. Άγρια ζώα προσπαθούν να ανακτήσουν τις πόλεις για τον εαυτό τους: λαγοί στα πάρκα, πάπιες στα κέντρα της πόλης, αγριόχοιροι που περπατούν στα περίχωρα της Ρώμης. Αναπτύξαμε προσεκτικά αυτήν την αφήγηση για να επικοινωνήσουμε από κοινού την οικειότητα και τη Φύση. Μια εκπληκτική βίλα με θέα σε μια σύγχρονη πόλη που περιβάλλεται από άγρια φύση, που αναπνέει μόνη της και αφηγείται μια αέναη ιστορία. Για να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με διαφορετικό τρόπο, να σεβόμαστε τον πλανήτη αλλά και τον εαυτό μας και να φροντίζουμε το ανθρώπινο είδος» Gianluigi Cimmino, Διευθύνων Σύμβουλος της Pianoforte Holding.

«Μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας εσώρουχων Basic και Spring 2020, η ομάδα της Yamamay μου πρότεινε να συμμετάσχω και στην εκστρατεία της για τα μαγιό. Φυσικά και δέχτηκα. Καταρχήν, επειδή η πρώτη μας συνεργασία ήταν καταπληκτική και κατά δεύτερον επειδή αισθάνομαι πολύ κοντά στο θέμα της εκστρατείας: τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται τη βοήθειά μας».

«Λατρεύω βαθιά τη Φύση, πιστεύω ότι πρέπει να τη σεβόμαστε και φυσικά να την προστατεύουμε. Τόσο η ισορροπία της ζωής όσο και το μέλλον μας εξαρτώνται από τη Φύση. Επιπλέον, μου αρέσει ότι η Yamamay είναι μια μάρκα που προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα και στην πράξη. Κοιτάξτε τις συλλογές τους από βιώσιμα υλικά! Η μόδα έχει μεγάλη δύναμη επειδή προσεγγίζει εκατομμύρια ανθρώπους. Επομένως επιβάλλεται να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα όπως το περιβάλλον και να υποστηρίξει την επιστημονική έρευνα», αναφέρει σχετικά η Bianca Balti.

Η συνεργασία της Yamamay με το One Ocean Foundation

Η δέσμευση της Yamamay στην προστασία του περιβάλλοντος είναι μια συνεχής διαδικασία. Αυτή η εκστρατεία, είναι στην πραγματικότητα μέρος ενός ευρύτερου έργου που μετράει πάνω από 3 χρόνια. Πάντα σε συνεργασία με το ίδρυμα One Ocean Foundation. Η Yamamay και ο όμιλος Pianoforte υπέγραψαν από κοινού την Charta Smeralda, τον κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των θαλασσών. Είναι μια σαφής δέσμευση για την προώθηση και την εφαρμογή των αρχών που στοχεύουν στην προστασία των θαλασσών και την ευαισθητοποίηση με ισχυρές ενέργειες, προσκαλώντας την παγκόσμια κοινότητα για βιώσιμο τρόπο ζωής στο θαλάσσιο περιβάλλον.