FASHION NEWS

5 μικρά ελληνικά fashion brands που αξίζει να στηρίξεις (τώρα, περισσότερο από ποτέ)

https://www.instagram.com/neso.studio/

Η βιομηχανία της μόδας είναι ένας από τους τομείς που επηρεάστηκαν αρκετά από την πανδημία του COVID-19. Ήδη οι Έλληνες σχεδιαστές πασχίζουν να εδραιωθούν έχοντας ένα αγοραστικό κοινό, σε εγχώριο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, που κρατάει τις πόρτες των μπουτίκ τους ανοιχτές. Η παύση παραγωγής και το λουκέτο των καταστημάτων από τον Μάρτιο, είχε αντίκτυπο ακόμα και στους πιο γνωστούς σχεδιαστές και brands, πόσω μάλλον στων δικών μας εγχώριων. Αυτοί που επηρεάζονται όμως, περισσότερο απ’ όλους, είναι τα μικρά ελληνικά fashion brands.

Οι καιροί αλλάζουν, το ίδιο και οι αγοραστικές μας συνήθειες

Αναθεωρώντας, λοιπόν, όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, από το lifestyle μας μέχρι και τις αγοραστικές μας συνήθειες, η φιλοσοφία του “less is more”, αρχίζει να επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας. Ποσότητα vs Ποιότητα. Το να γνωρίζουμε ποιος και πώς φτιάχνει τα ρούχα που φοράμε, είναι κάτι που μας απασχολεί. Το να στραφούμε, λοιπόν, στη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων είναι μια συνειδητή επιλογή.

Η σημαντικότητα του να στηρίζουμε τα μικρά ελληνικά fashion brands

Σαν καταναλωτές, τώρα περισσότερο από ποτέ, μπορούμε να γίνουμε πιο ευσυνείδητοι. Μπορούμε ν’ αρχίσουμε να επενδύουμε σε μικρά ελληνικά fashion brands, τα οποία προσφέρουν ένα καλό προϊόν και τα οποία, λόγω COVID-19, χρειάζονται τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ.

Little Rocks

Η Πετρούλα και η Μάρη Κρίγκου μαζί με τους συντρόφους τους, Δημήτρη και Reamon, ξεκίνησαν το 2013 το δικό τους eco brand. Το Little Rocks πρόκειται για ένα brand που δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα t-shirts από οργανικό βαμβάκι. Η Πετρούλα σαν δεινή illustrator σχεδιάζει τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες τους οποίους τυπώνει σε t-shirts αλλά και σε κορνίζες. Το brand δεν περιορίζεται στον σχεδιασμό t-shirt, με την ομάδα να κατασκευάζει από πανέμορφα κοσμήματα μέχρι και έπιπλα. Όλα αυτά, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά, μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα.

Nesō Studio

Η Ζωή Ξεμαντήλωτου μάς υπενθυμίζει τη μοναδικότητα που πρέπει να έχουν τα κοσμήματα και τα ρούχα που φοράμε. Σαν σχεδιάστρια κοσμημάτων, στοχεύει σ’ αυτό. Χρησιμοποιώντας μια αρχαιοελληνική τεχνική με κερί κατασκευάζει κοσμήματα τα οποία είναι μοναδικά. Αν έχεις σκοπό να επενδύσεις σε ένα καλό κόσμημα που θα φοράς μια ζωή, τότε πρέπει να δεις τις δημιουργίες του Nesō Studio.

Banana Legion

Αν θέλεις fun αξεσουάρ που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος, τότε πρέπει να δεις τις δημιουργίες του Banana Legion. H Ανδήλη Ραχούτη, δουλεύοντας ως graphic designer, ξεκίνησε το δικό της brand με αξεσουάρ το 2018. Οι bold αλυσίδες γυαλιών ηλίου έχουν ήδη τραβήξει την προσοχή του διεθνή τύπου. Ως μια νέα και μικρή επιχείρηση στοχεύει στο να αποκτήσει ένα αγοραστικό κοινό που δεν περιορίζεται αποκλειστικά εντός ελληνικών συνόρων.

PTRSdesign studio

Η παραγωγή των t-shirts έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική αγορά θα βρεις fashion brands που προσφέρουν ένα ποιοτικά άρτιο προϊόν. Τα t-shirts του PTRSdesign είναι ζωντανό παράδειγμα. Το PTRSdesign studio είναι ένα από τα brands που ξεχωρίζει σε αυτή τη μεγάλη, πλέον, αγορά των λεγόμενων “t-shirts brands” για το concept και την ποιότητά των προϊόντων του. To brand συνδυάζει στα σχέδιά του ένα ακατέργαστο μείγμα θρησκείας και εικονικών προσωπικοτήτων της μόδας και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

Lommer

Η Δανάη Γαβρίλη και η Αλκυόνη Ματσουρδέλη από το 2015, κατασκευάζουν τις πιο ιδιαίτερες τσάντες τις οποίες δεν ράβουν. Για το brand τους Lommer, κατασκευάζουν τις τσάντες και τα αξεσουάρ τους από το υλικό E.V.A.Ένα αφρώδες πλαστικό υλικό που δημιούργησαν οι ίδιες. Οι τσάντες ενώνονται με ιμάντες, προσφέροντας ένα μοναδικό, σύγχρονο προϊόν.