FASHION NEWS

2024 WNBA Draft: Οι γυναίκες του μπάσκετ φοράνε Balmain και Prada και το στιλ τους εμπνέει

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Σαν άνθρωπος που από μικρή λάτρευα το μπάσκετ, το basketball style και γενικά, το αθλητικό στιλ, αποτελούσε πάντα βασικό μέρος των στιλιστικών επιρροών μου. Αυτό ισχύει και για τον χώρο της μόδας, της οποία μεγάλο κομμάτι αποτελεί το athleisure style, ακόμα και αν δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Ο αθλητισμός έχει σημαντική επιρροή στον χώρο αυτό, είτε πρόκειται για τα iconic speedos που αναδείχθηκαν από την κολύμβηση, είτε για το τεράστιο κεφάλαιο επιροής του basketball και football style στη μόδα. Από τα 90s κι έπειτα με stars του μπάσκετ, όπως τον Dennis Rodman και τον Michael Jordan να εξαπλώνουν τα brand τους μέσα από συνεργασίες με μεγάλα sportswear brands, μόδα και αθλητισμός έγιναν ένα. Κι αυτό θα παρατηρήσεις και στο χαλί του 2024 WNBA Draft.

Με τα χρόνια, αυτή η λογική συνεχίστηκε με το στιλ κυρίως, ανδρών αθλητών. Το στιλ τους άρχισε να παρακολουθείται, να αναλύεται και να εμπνέει, εντός και εντός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά, οι γυναίκες του αθλητισμού (εκτός από παρουσίες σαν αυτές της Serena Williams, που έβαλαν στον χάρτη το στιλ των γυναικών στον αθλητισμό), έμεναν στον «πάγκο». Οι συμφωνίες εκατομμυρίων με οίκους μόδας και sportswear brands, κλείνονται κυρίως από άνδρες αθλητές, με το στιλ των γυναικών αθλητριών να μην απασχολεί τόσο όσο αυτό των μεγάλων superstars του μπάσκετ, όπως του LeBron James ή του Russell Westbrook. Τώρα, αυτό φαίνεται να αλλάζει και το χαλί του 2024 WNBA Draft, δείχνει την στιλιστική αφύπνιση των γυναικών του μπάσκετ.

Το χαλί του 2024 WNBA Draft βάζει το στιλ των γυναικών του μπάσκετ, στον χάρτη

Στην ιστορία του μπάσκετ, γυναίκες όπως οι πρωτοπόρες Cynthia Cooper, Lisa Leslie, και Sheryl Swoopes, άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αθλητισμού. Αυτές οι προσωπικότητες άνοιξαν τον δρόμο στις νεότερες γενιές, με αθλήτριες όπως την Maya Moore και τη Sue Bird να ξεχωρίζουν στο παρκέ, αποτελώντας σημαντικές προσθήκες στον θεσμό του WNBA.

Όλα αυτά, έχουν συμβάλλει με τον τρόπο τους, ώστε να αναδειχθεί κι άλλο ο θεσμός αλλά και το στιλ των γυναικών του μπάσκετ που πλέον, έχει αρχίσει να γίνεται ορατό και να γιορτάζεται όσο και αυτό των ανδρών αθλητών. Το χαλί του 2024 WNBA Draft το επιβεβαιώνει, με διάφορες σταρ του μπάσκετ να κάνουν slam dunk με το στιλ τους. Φορώντας designer δημιουργίες, το γυναικείο basketball style μπαίνει στο ραντάρ των fashion experts και γιορτάζεται για τη μοναδικότητά του μέσα από τη ματιά των νέων stars του μπάσκετ. Οι stars του μπάσκετ, στο χαλί του 2024 WNBA Draft, δεν φοβήθηκαν να εκφράσουν τον αληθινό ενδυματολογικό τους εαυτό, αλλά και τη σέξι πλευρά του στιλ τους, που ίσως να μην καταφέρνουν να δείξουν συχνά, λόγω επαγγέλματος.

Με πολύ απλά λόγια, οι παρακάτω εμφανίσεις από το 2024 WNBA Draft θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε εμπνεύσουν να τολμήσεις κι εσύ με το στιλ σου.

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Η Caitlin Clark επέλεξε ένα κοστούμι Prada σε off white το οποίο συνδύασε με ένα sparkly crop top.

 

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Μια εκπληκτική εμφάνιση από την Cameron Brink με ασπρόμαυρο Balmain φόρεμα με έντονο κόψιμο, cut-outs και ένα ώμο προσφέροντας μια σέξι αντιμετώπιση στο red carpet σύνολό της.

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Η Jacy Sheldon εντυπωσιάζει στο χαλί του 2024 WNBA Draft μέσα από την απλότητα του μίνιμαλ μαύρου φορέματος της. Το σκίσιμο στο πόδι και το διακριτικό ντραπέ εφέ, προσφέρουν μια αβίαστη φύση στο look της.

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Η Nika Mühl εντυπωσιάζει με το μαύρο skirt suit της, δημιουργία του Rotate, μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο κλασικό μαύρο κοστούμι.

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Η πανέμορφη Angel Reese πάει το sexy dressing σε άλλο επίπεδο, με το metallic Bronx and Banco hooded φόρεμά της. Τα metallic silver αξεσουάρ της, αναδεικνύουν άψογα το όμορφο ρούχο.

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Η Rickea Jackson γιορτάζει το It χρώμα της χρονιάς στο χαλί του 2024 WNBA Draft, το κόκκινο, μέσα από ένα tailored σύνολο με ένα feminine twist.

Sarah Stier/Getty Images/Ιdeal Image

Η Aaliyah Edwards δίνει ένα σύγχρονο twist στο κλασικό πλεκτό φόρεμα, με αυτό το σχέδιο που έχει σκίσιμο στο πλάι και λεπτομέρειες από κρόσσια. Δημιουργία του Galvan London.