SPONSORED CONTENT

Τύποι ανθρώπων στο γιορτινό τραπέζι

Η περίοδος των γιορτινών τραπεζιών πλησιάζει!

Και εσύ σκέφτεσαι ότι σε λίγες μέρες θα δεις όλη την οικογένεια μαζεμένη στον ίδιο χώρο. Και σου το ευχόμαστε ολόψυχα, γιατί οι στιγμές με την οικογένειά σου είναι πολύτιμες. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι στο μυαλό σου παίζει η κασέτα των παλιών οικογενειακών τραπεζιών. Σαν να ακούς τη φωνή τους και σαν να βλέπεις τις αντιδράσεις τους μόλις κάνουν το πρώτο τους βήμα μέσα στο σπίτι. Ανάμεσα στις top of the top ατάκες είναι το “Πω πω μοσχοβολάει μέχρι έξω”! Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Δεν ξέρουμε αν έχεις στην οικογένειά σου έναν από αυτούς (φήμες λένε ότι αν δεν έχεις, μάλλον είσαι αυτός!) αλλά η δική μας οικογένεια είναι μεγάλη και συχνά-πυκνά τους πετυχαίνουμε.

Η μαμά

Είναι εκείνη που τρέχει για όλους και για όλα! Εκείνη που έχει στις πλάτες της όλο το βάρος του τραπεζιού. Εκείνη θα πρέπει να οργανώσει, να τρέξει, να ψωνίσει όλα τα απαραίτητα για το τραπέζι. Και πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή της αν τα περισσότερα από αυτά τα ψώνια έρχονταν στην πόρτα της! Φέτος γίνεται! Με μία παραγγελία στο efruit.gr μπορεί να επιλέξει όχι μόνο τα λαχανικά, τις σάλτσες, τα φρούτα και το φαγητό, αλλά και γλυκά και αλμυρά αλείμματα, ελιές, μπαχαρικά και πολλά άλλα προϊόντα ντελικατέσεν. Κατάλαβες… τα “απαραίτητα” για το γιορτινό τραπέζι! Κάτι μας λέει ότι φέτος θα πεταχτεί μόνο μέχρι τον χασάπη.

Η γιαγιά

Είμαστε σίγουροι ότι θα τρέξει να σερβίρει και να ευχαριστήσει τους πάντες και θα μείνει όρθια ακόμα και όταν όλοι έχουν αρχίσει να τρώνε “μήπως κάποιος χρειαστεί κάτι”. Παρά την κούρασή της θα τη δεις να τρώει λίγη σαλάτα και να τσιμπολογάει ελάχιστα από το κυρίως πιάτο. Ξέρεις ότι το τραπέζι έχει τα καλύτερα λαχανικά αν τη δεις ευχαριστημένη. Επειδή έχει σερβίρει η ίδια, είμαστε σίγουροι ότι έχει βάλει το λιγότερο στο δικό της πιάτο, για να μη στερήσει το κυρίως από κανέναν. Πολλές φορές θα την πετύχεις να δίνει κρυφά στα παιδάκια ένα ακόμη μελομακάρονο. Και πριν φύγεις θα την ακούσεις να λέει διακριτικά “έλα εδώ, αλλά μην σε δει κανείς”. Αν ακούσεις κάτι τέτοιο, σε καλή μεριά!

Τα ξαδέρφια

Είτε είναι μικρά είτε είναι μεγάλα είτε τα συμπαθείς είτε όχι, ένα είναι το σίγουρο! Το παιχνίδι σήμερα δεν θα έχει τελειωμό. Και όταν θα έχουν ανάψει τα αίματα, θα ακουστεί η απογοητευτική ατάκα “Ελάτε, τρώμε!”. Και ενώ δεν θέλουν να το διαλύσουν, μόλις φτάσουν στο τραπέζι πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό. Βιάζονται να τελειώσουν γρήγορα, για να επιστρέψουν πίσω στο παιχνίδι! Και οι υπόλοιποι φωνάζουν “Ε, φάτε και λίγη σαλάτα, φρεσκότατη είναι, πάλι θα μείνει”. Αλλά αυτά συνεχίζουν τη δουλειά που ξεκίνησαν!

Ο θείος

Είναι αυτός που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Αν η οικογένεια έχει νέα παιδιά, θα τον ακούσεις να λέει “εγώ θα κάτσω εδώ, με τη νεολαία”! Τη συνέχεια την ξέρεις. Θέλει να τα μάθει όλα και να γίνει ένας από αυτούς. Να νιώσει πάλι νέος! Αλλά επειδή δεν είναι, σε 10 λεπτά έχει βαρεθεί και έχει επιστρέψει στο πόστο του. Από εκεί και πέρα μία είναι η δουλειά του… Να συντονίσει το τί θα φάει ο καθένας. Κυριολεκτικά μετράει μπουκιές! Μόλις βαρεθεί, αρχίζει το φαγητό. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ο άρχοντας του τραπεζιού. Και παράλληλα σχολιάζει τα νέα όλης της οικογένειας. Ξέρει τα πάντα! Και ενώ τρώει, παράλληλα σχολιάζει πόσο “το πέτυχε και φέτος το φαγητό η μαμά”. Και πώς να μην το πετύχει! Όλα από το efruit.gr τα έχει πάρει! Ο θείος δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία, αλλά επειδή είναι γνωστός ψύρρας σε κάτι τέτοια, μπορεί μετά το τραπέζι να τον δεις να χαζεύει καμιά συνταγή στο blog του efruit.gr. Εκεί θα τα έχεις δει όλα!

Και ανάμεσα στις κουβέντες και τα γέλια χτυπάει το κουδούνι. Είναι από το efruit.gr και φέρνουν τα τελευταία ψώνια και τα φρούτα που θα συνοδεύσουν το γιορτινό τραπέζι. Θα τους δεις πάντα με ένα χαμόγελο και πάντα θα σου πουν έναν καλό λόγο πριν αρχίσουν να σου εξηγούν τί ακριβώς να κάνεις με όσα σου έφεραν. Πώς ήρθαν την κατάλληλη στιγμή; Απλά η μαμά έκανε παραγγελία στο efruit.gr και επέλεξε τη μέρα και την ώρα που ήθελε να φτάσουν όλα τα καλούδια στο σπίτι της.

Κάθε χρόνο τα ίδια! Αλλά αυτό είναι το καλό. Το Efruit είναι δίπλα σου σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια. Σου ευχόμαστε να το απολαύσεις! Φέτος τις γιορτές Spread the Love!

Website: https://www.efruit.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/efruitgr

Instagram: https://www.instagram.com/efruitgr/