ΚΑΦΕΣ

But first (and always) coffee

H σχέση μου με τον καφέ είναι σαν παθιασμένος έρωτας διαρκείας. Και ρουτίνα, ναι. Αλλά κυρίως έρωτας. Και πως κρατάς έναν έρωτα ζωντανό; Με συνεχή ανανέωση. To νέο σύστημα Vertuo της Nespresso είναι ακριβώς αυτό. Η απόλυτη ανανέωση της σχέσης μου με τον καφέ.

Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολούμαι κάθε πρωί. ΟΚ, ίσως το πρώτο είναι να χαϊδέψω τις κοιλιές των γατιών μας που κοιμούνται στα πόδια μας. Νομίζω ότι τον σκέφτομαι ήδη από τα τελευταία λεπτά του ύπνου μου. Ο ήχος της καφετιέρας και η μυρωδιά των πρώτων σταγόνων που πέφτουν στο φλιτζάνι είναι η μόνη επίσημη έναρξη της ημέρας. 

Η νέα Vertuo έχει ανεβάσει το επίπεδο αυτής της έναρξης. Στην ουσία, νιώθω σαν να έχω έναν έμπειρο barista στην κουζίνα μου που φτιάχνει τον ιδανικό καφέ ανάλογα με τα κέφια μου. H αληθινή όμως αξία αυτής της καφετιέρας/barista είναι όταν η μέρα τελειώνει, όταν είσαι χαλαρός στο σπίτι σου μια Κυριακή στον καναπέ με ένα βιβλίο στο χέρι. 

Γιατί ο καφές μπορεί να είναι ξεκάθαρη ανάγκη μου, αλλά κατάλαβα ότι είναι ανάγκη μου ως κάτι που απολαμβάνω πάντα. Η δική μου προτίμηση είναι συνήθως πολύς καφές σε ποσότητα και ήπιος σε ποικιλία. Το σύστημα Vertuo μιλάει στην καρδιά μου αφού ήρθε ακριβώς για να ικανοποιήσει τη ζήτηση των καταναλωτών για εξαιρετικό καφέ σε μεγάλου μεγέθους κούπες. 

Το μυστικό της λέγεται Centrifusion. Είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία που μαζί με μια νέα σειρά καψουλών σε διαφορετικά μεγέθη προσφέρει τέλειο καφέ για διάφορα μεγέθη φλιτζανιών (με μια μόνο κάψουλα τη φορά). Και μην αγχωθείς ότι πρέπει να έχεις προϋπηρεσία στη NASA για να προγραμματίσεις τη Vertuo. Εσύ πατάς ένα κουμπί κι αυτή αναγνωρίζει την ποικιλία καφέ που παρασκευάζεται και προσαρμόζει αυτόματα όλες τις παραμέτρους εκχύλισής της. 

Η δική μου αγαπημένη ποικιλία είναι η Melozio. Ήπια και γλυκιά, τέλεια για μεγάλο φλιτζάνι και κάποιον που, όπως εγώ (λόγω δυσανεξίας στη λακτόζη), δεν βάζει ποτέ γάλα στον καφέ του. 

Κι επειδή η περιβαλλοντική ευαισθησία είναι για εμένα αναγκαία παράμετρος σε ό,τι κάνω και καταναλώνω, η Nespresso τηρώντας την δέσμευσή της για βιωσιμότητα και στη σειρά Vertuo, δημιουργεί κάψουλες από αλουμίνιο, ένα αέναα ανακυκλώσιμο υλικό, το οποίο προστατεύει προσεκτικά τη φρεσκάδα, την ποιότητα και τα αρώματα των καφέδων. 

Ταυτόχρονα, οι μηχανές καφέ Vertuo Next συσκευάζονται σε ένα πλήρως ανακυκλώσιμο πακέτο κατασκευασμένο από 99,5% ανακυκλωμένο υλικό: ανακυκλωμένο, χυτευμένο χαρτί και φύλλο χαρτιού για προστασία της μηχανής από γρατσουνιές.

Με όλα μου τα κουτάκια τσεκαρισμένα (τέλειος καφές, πολύς καφές, πανεύκολο στη χρήση σύστημα, eco friendly φιλοσοφία) η νέα Vertuo δικαιούται τον τίτλο της βασίλισσας στην κουζίνα μου.