PODCAST

Ask Eliana Podcast: Ελιάνα, έχει καλή πρόταση για δουλειά μακριά μου και το σκέφτεται. Πώς θα αντέξουμε;

Κάθε εβδομάδα η Ελιάνα Χρυσικοπούλου απαντάει στις ερωτήσεις, τα διλήμματα και τους προβληματισμούς των αναγνωστριών του LadyLike μέσω podcast!

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Ελιάνας Χρυσικοπούλου στο Spotify, Google Podcast και το Apple podcasts.

Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου – όποια κι αν είναι αυτή – στο [email protected]

Ερωτήσεις επεισοδίου

Αγαπητή Ελιάνα, ποια είναι η καλύτερη σου φίλη/καλύτερος σου φίλος; Υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο διαφωνείτε συχνά/συστηματικά με τη φίλη σου; Την ερώτηση την εμπνεύστηκα από μια πρόσφατη ενδοσκόπηση και τη συνειδητοποίηση ότι θέλω πάντα σαν άνθρωπος να ικανοποιώ τους άλλους και αποφεύγω τη σύγκρουση. Η δική μου καλύτερη φίλη όμως μου είπε πρόσφατα πάνω σε μια συζήτηση, «μην τη φοβάσαι τη σύγκρουση. Έχει πιο πολύ ενδιαφέρον η ζωή έτσι». Εσύ τι πιστεύεις;/ Μαρία 

Η Ελιάνα απαντάει στο 1:30.

Ελιάνα, δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ερώτηση γιατί αρκετά από όσα με απασχολούν τα έχεις ήδη αναλύσει. Δεν ξέρω αν θα είχες κάτι να πεις σχετικά με διάφορες αποφάσεις ζωής (είτε καριέρας, είτε στο προσωπικό κομμάτι) και πώς ξέρουμε ότι κάνουμε το σωστό όταν είμαστε στην αρχή καριέρας/βήματος στην ερωτική ζωή κλπ. Με την εμπειρία που έχεις πλέον και επειδή φαίνεσαι αρκετά συνειδητοποιημενη και ισορροπημένη ως προς και αυτό.

Η Ελιάνα απαντάει στο 10:02.

Ελιάνα καλησπέρα και καλή χρονιά! Ακούγοντας το τελευταίο podcast σου και τρέχοντας σπίτι μετά τη δουλειά, άρχισαν οι σκέψεις των τελευταίων ημερών να με πνίγουν. Είμαι σε σχέση εδώ και 5,5 χρόνια, συγκατοικούμε και είμαστε πιο αγαπημένοι από ποτέ. Με στηρίζει, με προσέχει, με αγαπάει και φυσικά αισθάνομαι όλη αυτή την ευτυχία να με περιβάλλει και του την ανταποδίδω και εγώ στο έπακρο! Πριν 1 βδομάδα μου ανακοίνωσε πως είχε μια πολύ καλή πρόταση για εργασία καλοκαιρινής περιόδου σε μακρινό νησί και το σκέφτεται. 

Έχουμε περάσει αρκετό καιρό από απόσταση και νόμιζα πως κάποτε θα είχε και αυτό ένα τέλος. Με πήρε από κάτω φυσικά και περίεργες σκέψεις τύπου «πώς θα αντέξω μακριά του τόσο καιρό;», άρχισαν να με κατακλύζουν. Ωστόσο, ο ίδιος μου εγγυάται πως το επιχειρει μόνο για μας, για την οικονομική μας ελάφρυνση και πως δεν πρόκειται να το ξανακάνει. Τον εμπιστεύομαι και πιστεύω πως προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή μας, αλλά ειλικρινά στεναχωριέμαι πολύ που θα φύγει.

Εννοείται και ο ίδιος υποφέρει. Πώς θα καταφέρω, λοιπόν, να το αντέξω ψυχολογικά και παράλληλα να τον στηρίξω σε αυτή του την απόφαση; Δεν θέλω να σκεφτώ εγωιστικά και να τον πιέσω να μείνει, αλλά από την άλλη δεν μπορω να προσποιουμαι ότι όλα είναι καλά! Σε ευχαριστώ που με άκουσες/ Μαίρη, 26.

Η Ελιάνα απαντάει στο 18:06.

Ατάκες Επεισοδίου

«Πολύ συχνά η σύγκρουση είναι εκείνη που εξελίσσει τις ανθρώπινες σχέσεις και τις πάει παραπέρα».

«Μια σχέση δεν μπορεί να θεωρείται “ομαλή” μόνο και μόνο επειδή εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσα σε αυτή».

«Οι ανθρωποι που “κουβαλάμε” στο σήμερα από το παρελθόν μας είναι άγκυρες στην ιστορία μας».

«Οι καλύτερες αποφάσεις είναι εκείνες που παίρνονται με γνώμονα το τι θα μας διευρύνει, θα μας ελευθερώσει και θα μας μεγαλώσει».

«Βάζοντάς τα σε σωστή προοπτική, τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο, τίποτα δεν έχει πραγματικά μεγάλη βαρύτητα – εκτός από τα ζητήματα υγείας».

«Όταν μια σχέση είναι υγιής, η απόσταση, πολλές φορές, σε φέρνει ακόμα πιο κοντά».

Ask Eliana-The Podcast:

Κάθε Τετάρτη, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου απαντά στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς των αναγνωστριών του Ladylike.gr, μέσα από το ”Ask Eliana” podcast. Με χαλαρή διάθεση για διάλογο, δημιουργικό προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων, δίνει απαντήσεις χωρίς φόβο, πάθος ή expertise. Γιατί άλλο να τη διαβάζεις κι άλλο να την ακούς!