PODCAST

Ελιάνα, μήπως πρέπει οι «δυνατοί» των social media να στηρίζουν περισσότερο τα θύματα;

24 Media Creative Team

Κάθε εβδομάδα η Ελιάνα Χρυσικοπούλου απαντάει στις ερωτήσεις, τα διλήμματα και τους προβληματισμούς των αναγνωστριών του LadyLike μέσω podcast!

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Ελιάνας Χρυσικοπούλου στο Spotify, Google Podcast και το Apple podcasts.

Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου – όποια κι αν είναι αυτή – στο [email protected]

Ερωτήσεις επεισοδίου

Ελιάνα μου, υποθέτω οτι έχεις ενημερωθεί για το γεγονός στη Θεσσαλονίκη .Μήπως θα έπρεπε να στηρίζουμε τα θύματα λίγο περισσότερο όσοι εχουν δύναμη στα σόσιαλ μίντια; Την κοπέλα την γνωρίζω και εγω, τυχαία είμαστε απο την ίδια γειτονιά δεν ειναι φίλη μου. Έχει χάσει τους γονείς σε τροχαίο και δεν εχει στήριξη σε όλο αυτό. Η σιωπή οταν πρόκειται για γόνους γνωστών οικογενειών μάς κάνει συνενόχους δεν νομίζεις;

Έχεις δείξει εναν εξαίρετο χαρακτήρα τόσα χρόνια, ίσως απο τις λίγες τηλεοπτικές προσωπικότητες που αξίζουν, νομίζω θα έπρεπε να μιλήσεις κάποια στιγμή. Ο Ηλίας Γκιώνης μπορει να σε διαφωτίσει με στοιχεία αν θέλεις. Δεν μπορεί ένα 23χρονο παιδί να εχει τέτοια κότσια και όλοι οι άλλοι να σιωπούμε. Καλή συνέχεια/ Ξένια

Η Ελιάνα απαντάει στο 1:12

Ελιάνα, σου γράφω γιατί είμαι πραγματικά μπερδεμένη αυτή τη στιγμή. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα χώρισα από μια σχέση 3,5 χρόνων, μια σχέση με αρκετά προβλήματα και εντάσεις που εντέλει με οδήγησαν να του πω να χωρίσουμε και αφορμή ήταν μια διαφωνία οικονομικής φύσεως (δεν σου γράφω λεπτομέρειες μη σε κουράζω) και του είπα να το τελειώσουμε. Εκείνος το δέχτηκε σχεδόν αμέσως και δεν έχουμε επικοινωνήσει ξανά έκτοτε πέρα από κατι τυπικα χρόνια πολλα στις γιορτές. Το θέμα ομως είναι πως μου λείπει πολύ, παρά πολύ.

Κρατιέμαι να μην του τηλεφωνήσω ή να του στείλω μήνυμα αλλά η αλήθεια είναι πως τον σκέφτομαι κάθε μέρα, μου λείπει η παρουσια του, μου λείπει η αγκαλιά του, οι συνήθειές μας και οι συμβουλές του (ήταν 7 χρόνια μεγαλύτερος μου και βασιζόμουν πολύ πάνω του για διάφορα θέματα). Όσο περνάει ο καιρός δεν βελτιώνεται η κατάστασή μου, νιώθω πως χειροτερεύω. Ξέρω μέσα μου πως πήρα τη σωστή απόφαση, γιατί είναι κατι που σκεφτόμουν καιρο και ειλικρινά έκανα πολλή υπομονή τον τελευταία 1,5 χρόνο. Ομως μου λείπει και σκέφτομαι μήπως πρέπει να τον διεκδικήσω πίσω πριν γνωρίσει κάποια άλλη και τον χάσω οριστικά; Θα χαρώ να μου απαντήσεις/Μαριάννα, 31

Η Ελιάνα απαντάει στο 12:12

Ελιάνα, τι άρωμα φοράς;/ Ρούλα, Μιμή, Ρέα, Μαρία 

Η Ελιάνα απαντάει στο 18:47

Ατάκες Επεισοδίου

«Η σιωπή μπροστά σε σπουδαία γεγονότα δεν σημαίνει πάντα συνενοχή ή μη στήριξη ή αδιαφορία. Σε πολλές περιπτωσεις, μπορεί να σημαίνει σεβασμός». 

«Ο βιασμός της Γεωργίας δεν ειναι πεδίο προσωπικής ανάδειξης. Δεν είναι υλικό για να ενισχύσει κανείς το κοινωνικό του προφίλ και να συσπειρώσει το κοινό του». 

«Έχει φύγει η κουβέντα από το θύμα, έχει αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, ο καθένας βγαίνει και λέει το δικό του και δημιουργείται θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος». 

«Τις κρίσιμες ώρες, αν δεν έχουμε κάτι να πούμε, μήπως είναι σοφότερο να σιωπούμε»; 

«Απορώ γιατί απορείς που σου λείπει ο πρώην σου – και γάτα να είχες χάσει μετά από 3,5 χρόνια θα σου έλειπε, πόσω μάλλον άνθρωπος». 

«Όταν το παρόν δεν είναι ικανοποιητικό, ανατρέχουμε με νοσταλγία στο τότε, το οποίο μας φαίνεται πιο ελκυστικό από το αβέβαιο τώρα και μετά». 

«Παίξε την κασέτα – όχι εκείνη με τα best of αλλά εκείνη με τα worst of – ξανά και ξανά, σχεδόν μαζοχιστικά».