PODCASTS

2022: Η χρονιά που είπε hold my beer στις δυο προηγούμενες

24 Media Creative Team

Μια μικρή ανασκόπηση, μερικά συμπεράσματα, λίγα καλά και κακά νέα της τελευταίας στιγμής και ένα New Year’s resolution.

Αν είστε ακόμα υγιείς και αλώβητοι από τις κάπου 7 ιώσεις και covid-19 που παίζουν εκεί έξω λίγο πριν το νέο έτος, είστε η μειοψηφία και μπράβο σας.

Η χρονιά που φεύγει ήταν τελικά το αντίθετο του τρέχω-ανέμελος-στα-λιβάδια γιατί τι άλλο να μας βρει μετά από δύο δυστοπικά χρόνια πανδημίας.

Είχαμε από πόλεμο μέχρι σφαλιάρες στα Όσκαρ με όλους τους πιθανούς (και απίθανους) ενδιάμεσους σταθμούς. Το news247 τα κατέγραψε όλα.

Είχαμε και μερικά new entries, κάποια θλιβερά, όπως οι θάνατοι των Maxi Jazz, Pele και Vivienne Westwood και κάποια αρχικά αστεία και μετά πολύ σοβαρά (αλλά και karma is a bitch ξεκαρδιστικά), όπως η επάνοδος του σιχαμένου Andrew Tate στο twitter, ο καυγάς που ξεκίνησε με την Greta Thunberg μέσω tweets και τελικά η σύλληψή του χάρη σε αυτά με σοβαρότατες κατηγορίες human trafficking.

Μάθαμε και μερικούς νέους όρους όπως τα nepo – babies, στα οποία αφιέρωσε ένα ολόκληρο τεύχος το New York Mag και προκάλεσε στο Hollywood δονήσεις. Θα ανακαλύψεις μια μακρά λίστα όλων των νυν πρωταγωνιστών του entertainment industry που είναι παιδιά, εγγόνια, βαφτιστήρια κάποιων ακόμα πιο διάσημων. Σας θυμίζει ελληνικές κυβερνήσεις;

Για τις ώρες που θα είσαι σπίτι σου ξεσκαρτάρισα τις χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές που θα σε κάνουν να περάσεις ωραία και χαλαρά. Σημείωνε:

Α Storm Before Christmas (limited series, Netflix)

Your Christmas Or Mine? (Amazon Prime)

Falling for Christmas (Netflix)

Holidate (Netflix)

Happiest Season (Netflix)

Δες επίσης το απολαυστικότατο και γυρισμένο σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι whodunit Knives Out 2: The Glass Onion (Netflix)

Για νουάρ ατμόσφαιρα, μην χάσεις το υπέροχο Decision to Leave του Park Chan-wook.

Και διάβασε το αριστουργηματικό δίπτυχο O Επιβάτης και Stella Maris (Gutenberg) που σηματοδοτεί την επιστροφή του μεγάλου Cormac McCarthy.

Αγόρασε το πρώτο βιβλίο της αγαπημένης Intellectual Thighs ή αλλιώς Ματίνας Αποστόλου, Σωματίδια (Ποταμός).

Καλή χρονιά με ένα και μοναδικό, New Year’s Resolution. Να σε κακομαθαίνεις και να σου κάνεις πατ-πατ στην πλάτη. Σε πιέζουν όλοι οι άλλοι, μην πιέζεις και εσύ τον εαυτό σου. Καλή χρονιά!

Άκου όλα τα επεισόδια

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.