OPINIONS

Θα γλίτωνε το Survivor από τις σεξιστικές μπαρούφες; Δεν θα γλίτωνε

Άλλους του έπλασε κι άλλους ξέρεις τι τους έκανε. Με την πρώτη περίπτωση θα ασχοληθούμε σήμερα καθώς το Survivor διαθέτει στο δυναμικό του έναν καθ’ ύλην αρμόδιο. Ο Κρις Σταμούλης, παίκτης των Μαχητών, αποφάσισε να μοιράσει σοφία σε εξωτική παραλία του Άγιου Δομίνικου γιατί δεν έφταναν οι μπαρούφες εντός των τειχών είπαμε να τις εξάγουμε κιόλας.

Η γυναίκα θέλει πλάσιμο λέει. Είναι κάτι σαν το κουλούρι της Λαμπρής που όσο το πλάθεις, τόσο καλύτερο γίνεται. Δηλώνει και άντρας παλιάς κοπής. Να υποταχθεί το γυναικάκι να μάθει, να εκπαιδευτεί. Γιατί το αρσενικό το λέγε με old school είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να διαπλάσει τη γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας. Πλάσιμο στα 2, στα 10, στα 15, στα 30.

Όρεξη να ‘χει ο πλάστης να ασχοληθεί μαζί σου. Γιατί και η διαδικασία δεν είναι απλή. Δεν είναι το πήραμε απόφαση και την άλλη μέρα έγινε. Απαιτεί δικαιολογητικά, μία δήλωση του νόμου 105, φωτοτυπία της ταυτότητας, παράβολο 100 ευρώ στο δημόσιο, μία πρόσφατη φωτογραφία σου με μαγιό και χρόνο από πλευράς πλάστη. Χρόνο να δουν τα μάτια σου.

«Κάθε γυναίκα είναι σαν πηλός που είναι άμορφος. Όλες τις γυναίκες τις πλάθεις, δεν έχει σημασία αν είναι 15. Όλες τις διαμορφώνεις πιστεύω ακόμα κι αν είναι στα 30. Είμαι old school στις απόψεις μου με τις γυναίκες. Θεωρώ ότι η γυναίκα χρειάζεται κάποιο πλάσιμο για διαμόρφωση του χαρακτήρα. Βέβαια, για να αφεθεί μία γυναίκα σε εσένα, σαν άντρα, να την πλάσεις θα πρέπει πρώτα από όλα να σε θαυμάζει και να είναι πολύ ερωτευμένη μαζί σου.

Το να πλάσεις μία γυναίκα σημαίνει ότι θα επενδύσεις χρόνο, ενέργεια κτλ. Δεν είμαι σε αυτή τη φάση. Δεν θέλω να πλάσω κάποια γυναίκα» είπε ο Κρις και κρυστάλλωσε ο εγκέφαλός μου. Έχε χάρη που δεν είναι σε φάση αλλιώς ούτε ξέρω τι μας περίμενε. Γεια σου ρε Κρις, αρχιτέκτονα. Ο Κρις είναι δώρο θεού για τις γυναίκες.

Φράσεις που ακούστηκαν από τους συμπαίκτες του. Λάχανα και χάχανα συμπλήρωσαν την αφήγηση. Και προχωράω τώρα. Με γελάκια και πάλι διημείφθησαν τα εξής:

Κρις: Μην το πάρεις το υποτακτικές αρνητικά.
Μαριπόζα: Όταν πηγαίνει τουαλέτα να σου παίρνει την άδεια;
Κρις: Έλα, δεν είμαι τόσο υπερβολικός. Δεν είπα να είναι δούλα.
Τζειμς: Να βγει για ποτό με τις φίλες της μπορεί;
Κρις: Ανάλογα. Δεν εγκρίνω τέτοια πράγματα.
Μαριαλένα: Παιδιά, υπάρχουν όμως πολλές γυναίκες οι οποίες θέλουν αυτό το είδος άντρα να ξέρετε.

Και γέλια. Γέλια. Πολλά γέλια. Γιατί ο πιο επικίνδυνος σεξισμός κρύβεται πίσω από την πλάκα, το αστείο και το (και καλά) χιούμορ. Κουτάκια έτοιμα στα οποία μία γυναίκα οφείλει να στριμωχτεί και να χωρέσει για τους κάνει. Καμία έτοιμη. Όλες ερχόμαστε συνοδεία εγχειριδίου οδηγιών. Και στη συνέχεια είναι πού θα πέσεις.

Από το γραφτό σου θα εξαρτηθεί το πλάσιμο που θα χρειαστείς επιπροσθέτως. Καλό το manual από το εργοστάσιο αλλά ο σωστός άντρας ξέρει να σε στρώσει. Κάτι σαν το απαραίτητο ροντάρισμα για τα πρώτα 1.000 χλμ.-1.500 χλμ. του νέου σου αυτοκινήτου.

Σεξιστικές μπούρδες που αναπαράγονται ανερυθρίαστα άλλοτε ως χιουμοράκι κι άλλοτε ως όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους. Η γυναίκα θέλει εκπαίδευση και περιορισμούς. Πώς θα μάθει άλλωστε το κουτάβι να κατουράει στον δρόμο κι όχι στον Chesterfield καναπέ σου; Εκπαίδευση. Το άλφα και το ωμέγα κάθε σχέσης που σέβεται τον εαυτό της.

Ζουν ανάμεσά μας για αυτό όταν βρεθούν στο διάβα σου έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Και την παλάμη σου για κάθε ενδεχόμενο.