OPINIONS

Big Brother: Ο Δημήτρης Κεχαγιάς σε μία έκρηξη αντρίλας. Παντελονάτες κουβέντες. Άντε και καμιά σφαλιάρα

Έχει και η υπομονή τα όριά της. To ακούμε από τα τέλη Αυγούστου, όταν κι έκανε πρεμιέρα το Big Brother. Έλεγα το είπε μία, θα το κόψει. Το είπε δύο, θα το σταματήσει. Το είπε τρεις, θα το πάρει χαμπάρι πως κάπου πρέπει να βάλει ένα τέλος. 3 μήνες μετά και 3.457 φορές επίσης μετά ο Δημήτρης Κεχαγιάς είναι ξεκάθαρο πως είναι άντρας παντελονάτος, άντρας με όλα τα γράμματα κεφαλαία, άντρας από τους πολύ άντρες. Ο παίκτης που δεν σηκώνει κανένα έντομο στο σπαθί του έχει επαναλάβει πολλάκις μία από τις χειρότερες φράσεις που ακούγονται στην ελληνική επικράτεια.

«Είμαι παντελονάτος» λέει και η τάση για εμετό είναι φυσικό επακόλουθο ανεξαρτήτως βραδινού γεύματος. Το τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε απέδειξε πως ο Δημήτρης Κεχαγιάς τα τιμά τα παντελόνια του. Η διαμάχη με τον Χρήστο Βαρουξή κατέληξε σε μαγκιά από πλευράς του πρώτου ώστε να λυθεί όμορφα κι ωραία.

Χαζός, ηλίθιος τρύπας δεν είναι προσβολή; Αναρωτιέται ο, καθισμένος στον καναπέ, Χρήστος υπενθυμίζοντας τα λόγια με τον οποία ο συμπαίκτης του τον είχε στολίσει στο παρελθόν. Θέλεις να ακούσεις απάντηση; Θέλεις να δεις αντίδραση; Κάπως τα πνεύματα να ηρεμήσουν; Ρε, οι παντελονάτοι δεν ηρεμούν όταν νιώθουν πως θίγονται.

Ανερυθρίαστα ο Δημήτρης Κεχαγιάς σηκώνεται από το σκαμπό του και κινείται επιθετικά προς τον συμπαίκτη του. Στην ερώτηση αν το χαζός, ηλίθιος και πάει λέγοντας είναι προσβολές απαντά με ειλικρίνεια ο άνθρωπος και πέστε να τον φάτε: «Είναι ό,τι γουστάρω ρε φίλε».

Τον είπε και φίλε. Πόσο πιο κομψός πια; Τι άλλο να ζητήσεις; Και να μην το ζητήσεις, υπάρχει υλικό. Ξέχνα και τα φίλε γιατί περάσαμε στα μαλάκα.

«Τι θες τώρα εσύ; Τι θες ρε μαλάκα; Πες μου ρε μαλάκα τι θέλεις; Εσύ, δεν ξεκίνησες την κουβέντα ρε μαλάκα, μην σου δώσω ένα χαστούκι μέσα στα μούτρα».

Είδες ωραία που λύνονται οι παρεξηγήσεις; Είδες πόσο όμορφα το χειρίστηκε; Τον ξεκίνησε με φίλος, τον πέρασε σε μπινελίκι και του έδωσε να καταλάβει με απειλή, ενώ είχε κολλήσει το πρόσωπό του στο δικό του.
Έπεσε κάποιος από τα σύννεφα;

Δεν θέλω να μου λέτε τέτοια πράγματα γιατί με στενοχωρείτε. Ο Δημήτρης μάς το είχε κάνει ξεκάθαρο από την πρώτη κιόλας στιγμή. Είναι παντελονάτος, ντε. Σε ποια από τις 3.457 φορές που το έχει πει δεν τον έχεις καταλάβει;

«Είμαι παντελονατος και γνώμη δεν αλλάζω» είχε δηλώσει στο δωμάτιο επικοινωνίας, στο δωμάτιο του αρχηγού, στην κουζίνα, στο σαλόνι, στον κήπο, στο σπιτάκι του σκύλου, στα όρη, στα άγρια βουνά.

«Εγώ είμαι άντρας και είμαι μάγκας και δεν ξεφτιλίζομαι για κανέναν. Έχω α@%^$α και φεύγω μόνος μου». Αν έφυγε; Και πού να πάει; Να φύγει ο άντρας ο παντελονάτος να μείνουν μέσα τίποτα άσχετοι με το είδος;

Παιδιά, αντρικά πράγματα να ακούγονται. Αυτά έχουμε ανάγκη το 2020. Πλεονεξία να ζητάς κάτι διαφορετικό. Νιώθω την επιθυμία να σου παραθέσω ένα ακόμα απόσπασμα από τα λεγόμενά του.

«Όταν πηγαίνεις στον Χρήστο, που ξέρεις ότι εμένα ο Χρήστος δεν μου είναι τίποτα, και πιάνεις κουβέντες για τον Μήτσο αυτό δεν είναι αντρικό. (…) Θεωρώ πως εμείς οι δύο τα α#@$$α μας τα έχουμε χάσει. Εγώ, δεν μιλάω μαζί σου αλλά τα α#@$$α μου δεν τα έχω χάσει. (…) Δεν θα γίνουμε ρόμπα. Για να τελειώνουμε, για να μην κουραζόμαστε, για να μην γινόμαστε γκόμενες και λέμε μαλακίες. Απέναντι σε εμένα δεν είσαι ούτε παντελονάτος, ούτε φιλικός, ούτε αρσενικός».

Αντέχετε να πάμε παρακάτω ή είστε τίποτα γκόμενες που λένε μαλακίες;

Μιλώντας στον Θέμη: «Κόφ’το μαλάκα, κόφ’το με ‘μένα». Δες βλέμμα, παίρνε μαθήματα. Κατουρηθήκαμε εμείς εδώ. Εσείς, εκεί πώς πάτε;

Μιλώντας για την Άννα Μαρία: «Θα της δώσω μπάτσα που θα της φύγουν τα δόντια». Οι παντελονάτοι οι άντρες όταν φουντώνουν, φουντώνουν.

Μία μικρογραφία της κοινωνίας μας το Big Brother, όπως μας είπαν, και δυστυχώς ακόμα υπάρχουν οι άντρες που πιστεύουν πως ό,τι κουβαλούν στο παντελόνι τους καθορίζει την ανωτερότητά τους έναντι των υπολοίπων.

Πρότυπα παρωχημένα, αντιλήψεις αναχρονιστικές, φρασεολογία εμετική. Ζουν ανάμεσά μας και είναι πολλοί. Άντρας που τιμά τα παντελόνια και το γελεκάκι που φορεί υψώνοντας φωνή και θεωρώντας εαυτό αλάνθαστο.