OPINIONS

Από πότε έγινε ειδικός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα ο Νίκος Οικονομόπουλος;

ΑΝΤ1

Ο Νίκος Οικονομόπουλος έκανε ποδαρικό στο 2024 με απόψεις για τα ατομικά δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+: «Δε συμφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Είναι ένα κομμάτι που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Έχει να κάνει με το θέμα της πίστης, είναι θέμα δικό μου… Πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται τη μαμά και τον μπαμπά, αυτό έχει ορίσει η φύση μας. Τώρα από εκεί και έπειτα τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης». 

Τραγουδιστής πίστας είναι κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, κι αυτό γιατί μας νοιάζει; Ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει άποψη και για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Με ποια ιδιότητα, είναι ένα εύλογο πρώτο ερώτημα. Για την ιστορία,  ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Λιάγκας θεώρησε πρέπον και δημοσιογραφικό καθήκον να δημιουργήσει ακόμη ένα viral (επιβλαβές για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας) θέμα και ρώτησε τον «ψυχολόγο της πίστας», Νίκο Οικονομόπουλο την άποψη του για το δικαίωμα παιδοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Καφενειακή κουβέντα σε εορταστική εκπομπή

Το θέμα της πίστης και ο θρησκευόμενος Νίκος Οικονομόπουλος 

Οι πατέρες της εκκλησίας ικανοποιούν την ανάγκη των πιστών να νιώθουν εκλεκτοί. Θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και είναι ηθοποιοί. Δεν το λέμε εμείς. Ο  Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ το είπε: «Η τεκνοθεσία είναι αναπόδραστη συνέπεια του να κανονικοποιηθεί η ομοφυλοφιλία ως γάμος. Στόχευση είναι να θεωρηθεί η παρέκκλιση ως κανονικότητα». Μια γνωστή, γεμάτη παθολογίες, ρητορική της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Η Ιερά Σύνοδος δεν διαφωνεί μόνο με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά γενικά με τον πολιτικό γάμο ενώ τάσσεται κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε προς όλες τις Μητροπόλεις τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. «Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση» είπαν οι άγαμοι κληρικοί καριέρας, που πιστεύουν ότι έχουν λόγο στους νόμους ενός κράτους και δεν μπορούν να εκσυγχρονιστούν με τη σύγχρονη κοινωνία του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων.

Δεν είναι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους.  Θεωρούν ποιμενικό τους καθήκον να διαφοροποιηθούν από τη φιλελεύθερη πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να νομιμοποιήσει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών. Και το κάνουν. Για την Εκκλησία και τους πιστούς της οι γκέι, οι λεσβίες, οι τρανς, οι bi οφείλουν στην κοινωνία να μην είναι ιδιαίτερα ορατοι. Να μην τους βλέπουμε. Υπάρχει μια λέξη που αντιπροσωπεύει αυτή τη στάση ζωής: Ομοφοβία.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι ένας τρομερά επιτυχημένος και (σύμφωνα με το TikTok o πιο δημοφιλής) λαϊκός τραγουδιστής. Ιδανικός για να γίνει ίνδαλμα των θαμώνων των μπουζουκιών. Είναι αυτοδημιούργητος, μεγάλωσε στη φτώχεια, δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο, μιλά για τα θαύματα που έχει βιώσει. «Πάντα αγαπούσα τον Χριστό. Θυμάμαι ότι πάντα του μιλούσα, είτε σε μία εικόνα, είτε με προσευχή. Έχω πνευματικό, τον γέροντα Νήφων στον Άγιο Νεκτάριο στη Γλυφάδα. Δεν τον βλέπω μόνο ως πνευματικό, αλλά ως οικογένειά μου. Μιλάω μαζί του 3-4 φορές τη βδομάδα», είπε επίσης στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα. Το υλικό που ζητά η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού για να ταυτιστεί. Είναι δικός τους άνθρωπος, δικός τους παιδί. Μια χαρά. Τι δεν είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος; Ειδικός επιστήμόνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Νίκος Οικονομόπουλος: «Ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης»

Τι εκφράζει με αυτή τη φράση ο Νίκος Οικονομόπουλος; Τη λαϊκή απαξίωση στην πολιτική. Μια περιφρόνηση στους νομοθέτες. Χρειάζεται να ακούμε όλες τις απόψεις; Χρειάζεται η άποψη ενός ετερόφυλου, άγαμου και άτεκνου άνδρα για τις ζωές ενός παντρεμένου ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριού; Έπρεπε ο κύριος Φώτης Σεργουλόπουλος να πάρει τηλέφωνο τον Νίκο Οικονομόπουλο να τον ρωτήσει αν πρέπει να γίνει πατέρας; Είναι κάποιο ηθικό βαρόμετρο η άποψη του Νίκου Οικονομόπουλου και κάθε καλεσμένου του Γιώργου Λιάγκα; ΟΧΙ. Δεν είναι ρητορικά ερωτήματα, η απάντηση είναι αυτονόητη. 

διάσημοι που δεν τέλειωσαν το σχολείο Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος

Ας ρωτήσουμε τον Νίκο Οικονομόπουλο για το δικαίωμα στην τεκνοθεσία μιας καταπιεσμένης κοινωνικής ομάδας. Ξέρετε γιατί ο Γιώργος Λιάγκας επιμένει να ρωτάει τους πλέον άσχετους για το θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια; Για να λάβει την (είμαι κατά) απάντηση που περιμένει και να δοθεί ο απαραίτητος τηλεοπτικός χρόνος για την ανάλυση της άποψης των προνομιούχων για τα ατομικά δικαιώματα της μειοψηφίας. 

Ας ρωτήσουμε τον Νίκο Οικονομόπουλο την άποψή του για την άδεια εμμήνου ρύσεως και για τις τριετίες, για την κλιματική κρίση, την άποψη του για την απλή αναλογική.

Ο Δημήτρης Παπανώτας είπε σήμερα το πιο δημοκρατικό επιχείρημα για την άποψη του Οικονομόπουλου: «Δεν έχεις δικαίωμα να είσαι αντίθετος στις προσωπικές επιλογές του διπλανού σου». Αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, αν μας ρωτάτε. Η Ελλάδα (αργά ή γρήγορα) θα συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή ατζέντα. 23  ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, 16 είναι μέλη της ΕΕ .

Το πρόβλημα δεν είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος. Έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει (αρκεί να μην απαιτεί να επιβάλλει την άποψη του). Το πρόβλημα είναι ότι ερωτήθηκε ο Νίκος Οικονομόπουλος για τις ζωές των άλλων. Στην Ελλάδα  υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα. Το πρόβλημα δεν είναι να έχεις άποψη. Προβληματικό είναι να πιστεύεις ότι η δική σου άποψη είναι η μόνη σωστή. Και να κρατάς αόρατα τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών.