CELEBRITIES

6 συγκινητικές ιστορίες coming out των ΛΟΑΤΚΙ διασήμων

@2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Το να κάνεις coming out στους δικούς σου ανθρώπους σε ό,τι αφορά τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό μπορεί να είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Είναι όμως σίγουρα απελευθερωτική. Οι διάσημοι που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχουν αποκαλύψει τις δικές τους ιστορίες coming out και κάποιες από αυτές είναι πολύ συγκικνητικές.

Οι ιστορίες coming out των διασήμων μάλλον δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τις ιστορίες coming out οποιουδήποτε μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Για τους δικούς τους ανθρώπους, τους φίλους τους ή τους συναδέλφους τους, δεν παίζει ρόλο η διασημότητα γύρω από το όνομά τους. Οι διάσημοι είπαν τη δική τους αλήθεια κι ένιωσαν για πρώτη φορά ελεύθερα ο εαυτός τους. Αυτές είναι οι ιστορίες τους.

Demi Lovato

Μέσω ραδιοφωνικής της συνέντευξης είχε κάνει το δικό της coming out η Demi Lovato. «Αφού τέλειωσαν όλα, έτρεμα και έκλαιγα και ένιωθα εξαντλημένη, αλλά έχω τόσο απίστευτους γονείς. Ήταν τόσο υποστηρικτικοί. Ο μπαμπάς μου έλεγε “Ε μα ναι, ήταν φανερό” κι εγώ απαντούσα “Ω, ok μπαμπά”. Η μαμά μου ήταν τρομερά αγχωμένη και έλεγε “Απλά θέλω να είσαι χαρούμενη”. Ήταν τόσο όμορφο και υπέροχο και είμαι τόσο ευγνώμων», σημείωσε η τραγουδίστρια.

Sam Smith

Σε συνέντευξή του στο Βρετανικό GQ το Sam Smith είχε μιλήσει για το ταξίδι του προς το coming out του ως non binary. «Από τότε που ήμουν μικρό αγόρι, μικρός άνθρωπος, δεν ένιωθα άνετα με το να είμαι άντρας. Ποτέ δεν το ένιωθα πραγματικά. Μερικές μέρες, έχω την αντρική μου πλευρά, άλλες έχω τη γυναικεία πλευρά, αλλά όταν είμαι κάπου στη μέση, καταθλίβομαι και λυπάμαι. Επειδή δεν ξέρω ποιος είμαι ή πού είμαι και τι κάνω και νιώθω πολύ παρεξηγημένος από τον εαυτό μου. Κατάλαβα ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν χωράω σε κανένα από τα δύο φύλα.

Ήμουν με τη μαμά μου χθες βράδυ και είπε κάτι πολύ όμορφο: “Είμαι τόσο ανακουφισμένη που εγώ και όλη σου η οικογένεια έχουμε έναν τρόπο να το εξηγήσουμε αυτό γιατί επίσης με προβλημάτιζε σε όλη μου τη ζωή”. Επειδή η μαμά μου μπορούσε να το δει, ότι ήταν ένα βάσανο στο μυαλό μου.», είχε πει ο Sam Smith.

Sara Ramirez

Μπορεί να υποδυόταν τη bisexual γιατρό στο Grey’s Anatomy, αλλά δεν ήξερε αν ήθελε να κάνει δημόσιο coming out. Ωστόσο, το Sarah Ramirez που αυτοπροσδιορίζεται ως non binary, το έκανε όταν ένιωσε την ανάγκη.

«Κατά τη διάρκεια μίας νύχτας που βλέπαμε ταινία στο σπίτι μου, πάτησα παύση και μετά μοιράστηκα την αλήθεια μου με όσους ήταν στο δωμάτιο και μετά περίμενα γιατί δεν ήμουν βέβαιο τι έπρεπε να περιμένω. Αλλά όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί και χαρούμενοι για μένα. Η αντίδραση τους ήταν “Ωραία, μια χαρά. Μπορούμε να συνεχίσουμε την ταινία τώρα;”», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της.

Sarah Paulson

Καταλάθος είχε κάνει coming out η Sarah Paulson το 2005, όπως είχε πει σε συνέντευξή της. Τότε ήταν ζευγάρι με την Cherry Jones. «Κέρδισε ένα βραβείο Tony, τη φίλησα και ξαφνικά ήμουν έξω από τη ντουλάπα. Δεν το σκέφτηκα πολύ με αυτόν τον τρόπο τότε – απλά έκανα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε αν εκείνος που αγαπούσε είχε κερδίσει ένα μεγάλο βραβείo. Τι θα έκανα; Θα τη χτυπούσα στον ώμο και θα έλεγα “Καλή δουλειά φιλενάδα;”. Δεν σκέφτηκα να κάνω τίποτα άλλο από αυτό που έκανα», είχε πει.

Laverne Cox

Η Laverne Cox χρειάστηκε να κάνει δύο coming out στη μητέρα της. «Πρώτα έπρεπε να της πω ότι είμαι gay όταν ήμουν στο πρώτο έτος των σπουδών μου και φρίκαρε. Αλλά, όταν έκανα coming out ως trans στη μαμά μου, αφού είχα ξεκινήσει την ιατρική μου μετάβαση, το πήρε πιο εύκολα. Αυτή τη φορά ζούσα στη Νέα Υόρκη και ήμουν αυτόνομη οικονομικά. Δεν ήταν ότι μου είπε ποτέ “δεν σε θέλω στη ζωή μου” αλλά μπερδευόταν με το θέμα των άρθρων και την αλλαγή των ονόματος. Ήταν κάπως η φάση ως “Κορίτσι μου πρέπει να τα βάλεις κάτω”. Και τελικά τα έβαλε κάτω και τα βρήκε. Θυμάμαι που μου έστειλε ένα πιάτο και έγραφε “Η καλύτερη κόρη” και απλά έκλαψα», είχε πει η ηθοποιός και ακτιβίστρια.

Miley Cyrus

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της το 2016 με το περιοδικό Variety, η Miley Cyrus είχε πει: «Όλη μου τη ζωή δεν καταλάβαινα το δικό μου φύλο και τη σεξουαλικότητά μου. Πάντα μισούσα τη λέξη bisexual επειδή κι αυτή ακόμα με βάζει σε κουτί. Δεν σκέφτομαι ποτέ για κάποιον ότι είναι ένα αγόρι ή είναι ένα κορίτσι. Μεγάλωσα σε μία βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια του Νότου. Το σύμπαν πάντα μου έδινε τη δύναμη να ξέρω ότι θα είμαι εντάξει. Ακόμα και τον καιρό που οι γονείς μου δεν καταλάβαιναν, απλά ένιωθα ότι μια μέρα θα με καταλάβουν».

«Η μαμά μου είναι μία ροκού των 80s, με πολλά ξανθά μαλλιά και μεγάλο στήθος. Αγαπά να είναι κορίτσι. Εγώ ποτέ δεν ένιωσα έτσι. Και μετά το να είμαι αγόρι δεν μου φαινόταν ωραίο επίσης. Νομίζω ότι το ακρωνύμιο ΛΟΑΤΚΙ θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Υπάρχει ένα P που πρέπει να προστεθεί όμως, για το pansexual», συμπλήρωνε.