OPINIONS

Ο πραγματικός λόγος που ήταν άβολη η συνέντευξη του Τάσου Χαλκιά στην Ιωάννα Μαλέσκου

Instagram.com/imaleskou

Στο πλατό της εκπομπής Love It βρέθηκε καλεσμένος ο ηθοποιός, Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος κάθισε στον καναπέ μαζί με την Ιωάννα Μαλέσκου, με την πρόθεση να δώσει μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην παρουσιάστρια. Μόνο που το νόημα και το μέτρο κάπου χάθηκαν όσο τα λεπτά περνούσαν. Η ένταση ανάμεσα στον ηθοποιό και την παρουσιάστρια κορυφωνόταν. Οι on air μπηχτές, οι ειρωνείες, οι σπόντες και οι προσβολές δεν έλειψαν από το πλατό.

Η συνέντευξη του Τάσου Χαλκιά με την αγαπημένη του, την κούκλα του, το μωρό του, αλλά βασικά την Ιωάννα Μαλέσκου

Τ.Χ: «Είναι πάρα πολύ μικρός ο χρόνος για να κάνουμε τις κουβέντες αυτές που μου λες αγαπημένη μου.

Ι.Μ: Τι εννοείτε;

Τ.Χ: Γιατί δεν θα προλάβω να πω ούτε που παίζω.

Ι.Μ: Φυσικά θα πούμε αυτό γιατί το ξέρει και όλος ο κόσμος.

Τ.Χ: Ναι, αλλά όλες αυτές οι κουβέντες θέλουν πολύ νερό, δεν έχουν μια μονολεκτική απάντηση… Να το κάνουμε λίγο πιο χαλαρό αν θέλεις;

Ι.Μ: Να το κάνουμε. Πραγματικά χαίρομαι όταν έχω απέναντί μου ανθρώπους που κατά τα δικά μου μάτια έχουν τόσα χρόνια εμπειρίας και έχουν δει τόσα πολλά πράγματα. Ενδιαφέρομαι να ακούσω τη δική τους σκοπιά.

Τ.Χ: Να κάνουμε μια εκπομπή κανά 2 ώρες να στα πω. Στα 5 λεπτά που έχουμε, δεν προλαβαίνω.

Ι.Μ: Έχουμε 5 λεπτά μόνο;

Τ.Χ: Εγώ; Εσείς έχετε σαν εκπομπή. Κλείνετε σε λίγο.

Ι.Μ: Α ναι; Έχουμε περίπου 15 λεπτά.

Τ.Χ: 13.30 τελειώνετε;

Ι.Μ: Κοιτάτε το χρόνο πιο πολύ από μένα.

Τ.Χ: Τον χρόνο τον κοιτάω γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικός. Για ‘σένα κούκλα μου ακόμα έχει πράμα πολύ.

Ι.Μ: Το όνομά μου είναι Ιωάννα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό.

Τ.Χ: Δεν παύει να είσαι κούκλα επειδή σε λένε Ιωάννα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης:

Τ.Χ: Θα σου πω κάτι. Και είναι η δεύτερη φορά που το λέω δημόσια στην τηλεόραση γιατί μου προκαλεί στενάχωρο εκνευρισμό. Ήταν να βγούμε 12:30 η ώρα στον αέρα της εκπομπής. Σκέφτηκα πως θα έχω χρόνο να πω κάποια πράγματα και αυτά που θα με ρωτήσουν και για τη δουλειά μου.

Ι.Μ: Μα έχουμε χρόνο.

Τ.Χ: Σε αυτό τον λίγο χρόνο που έχουμε τώρα ο εκνευρισμός μου δεν με αφήνει ήσυχο για να μιλήσουμε ήσυχα.

Ι.Μ: Η αναμονή σας δημιουργεί εκνευρισμό;

Τ.Χ: Ναι.

Ι.Μ: Αρχικά να πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ αν σας αφήσαμε να περιμένετε. Από την άλλη είναι μια ζωντανή εκπομπή.

Τ.Χ: Δεν έχει καμία σημασία ματάκια μου, Ιωάννα, αν λυπάσαι. Με συγχωρείς πάρα πολύ, είσαι και παρεξηγιάρα για αυτό το λέω.

Ι.Μ: Όχι, εσείς είστε πιο εύθικτος, αλλά το σέβομαι.

Τ.Χ: Εγώ καθόλου, καθόλου.

Ι.Μ: Μάλλον έχετε πληγωθεί από ανθρώπους στο παρελθόν.

Τ.Χ: Απαπαπα τα συμπεράσματά σου, είναι τελείως λάθος. Πληγωμένος δεν είμαι καθόλου.

I.Μ: Αυθαίρετα; Αυθαίρετα συμπεράσματα πιστεύετε ότι έχω;

Τ.Χ: Καλά κάνεις και τα έχεις.

Ι.Μ: Γιατί δεν απαντάτε σε αυτά που σας ρωτάω με πολύ αγάπη και σεβασμό

Τ.Χ: Δεν το δείχνεις μωρέ μωρό μου.

Αυτό ήταν μερικά από τα σημεία της υπεροπτικής, γεμάτης εριστικές ατάκες συνέντευξης του Τάσου Χαλκιά με την Ιωάννα Μαλέσκου. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, το γεγονός πως καθυστέρησε να βγει on air, τον είχε γεμίσει προκαταβολικά εκνευρισμό. Γεγονός που θεώρησε πως του έδωσε αυτόματα το δικαίωμα να μιλήσει με αγένεια και επιθετικότητα, απευθυνόμενος, μάλιστα, στην Ιωάννα Μαλέσκου με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο Τάσος Χαλκιάς σε επανάληψη αγένειας

Όπως ανέφερε ο Τάσος Χαλκιάς, λοιπόν, αυτή είναι «η δεύτερη φορά που το λέω δημόσια στην τηλεόραση γιατί μου προκαλεί στενάχωρο εκνευρισμό. Ήταν να βγούμε 12:30 η ώρα στον αέρα της εκπομπής. Σκέφτηκα πως θα έχω χρόνο να πω κάποια πράγματα και αυτά που θα με ρωτήσουν και για τη δουλειά μου». Το περιστατικό αυτό αναφέρεται στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη, στην οποία ο ηθοποιός είχε βρεθεί πρόσφατα.

«Είδες τώρα ότι δεν μας έμεινε πολύς χρόνος και βιάζεσαι πάρα πολύ να με ξεπετάξεις. Αυτό το πράγμα δεν είναι καλό, να το γνωρίζετε. Δεν φταις εσύ καθόλου, εγώ θέλω όμως να τα πω στον αέρα αυτά. Δεν πρέπει να δίνετε τόσο λίγο χρόνο σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το θέατρο. Με λαχανιάσατε. Να είστε καλά», είπε ο παραπονεμένος και δυσαρεστημένος και κουρασμένος Τάσος Χαλκιάς που λαχάνιασε χωρίς λόγο. Ρε τι πάθαμε. Η Ελένη Τσολάκη με τη σειρά της, ζήτησε συγγνώμη με σκυμμένο το κεφάλι, τη στιγμή που η Ιωάννα Μαλέσκου υπερασπίστηκε τον εαυτό της και απάντησε στον τηλεοπτικό μισογυνισμό της ημέρας.

Το χαμένο νόημα, που δεν είναι και τόσο χαμένο τελικά

Σχόλια περί άβολης συνέντευξης, ναρκισσιμού, αλαζονείας και έλλειψη μέτρου από την πλευρά της Ιωάννας Μαλέσκου που δεν κατάφερε να ηρεμίσει και να καθησυχάσει με τον τρόπο της τον αλαφιασμένο συνεντευξιαζόμενο, σχόλια περί εκνευρισμού, διεκδικητικότητας, δικαιολογημένης έξαρσης και συναιτισμού από την πλευρά του Τάσου Χαλκιά, αποκαλύπτουν με τον τρόπο τους τη βαθιά πατριαρχική κοινωνία που ζούμε. Μία κοινωνία που έχει μάθει να δικαιολογεί σεξιστικά σχόλια από άνδρες. Μία κοινωνία που επιτρέπει, ανέχεται, παραβλέπει και ενίοτε επικροτεί συμπεριφορές που θίγουν τη γυναικεία αξιοπρέπεια.

Η Ιωάννα Μαλέσκου, λοιπόν, ως οικοδέσποινα του Τάσου Χαλκιά δεν κατάφερε να ηρεμήσει τα νεύρα του, άρα της αξίζει κάθε εξευτελισμός. Δεν σεβάστηκε το ταλέντο, την ανωτερότητα (;) και την ηλικιακή διαφορά της με τον ηθοποιό. Επομένως, η δημόσια υποτίμηση της αξίζει. Κάθε μισογυνιστικός χαρακτηρισμός δικαιολογείται εκ μέρους του. Αυτά είναι τα συμπεράσματα που βγάζει κανείς, διαβάζοντας το παραπάνω tweet και πίστεψέ με, είναι (δυστυχώς) πολλά περισσότερα στον αριθμό. Μακάρι να ήταν μόνο ένα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το tweet, κινήθηκε η εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, Happy Day, με την ίδια να σχολιάζει την τροπή που πήρε η συνέντευξη ως εξής. «Θεωρώ ότι ξεκίνησε στραβά αυτή η συνύπαρξη λόγω της καθυστέρησης, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται αποκλειστικά η Ιωάννα. Είναι μία συνολική διαχείριση που γίνεται και από το κοντρόλ. Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σου επιτρέπει να εκθέσεις το κοντρόλ και να πεις φταίει ο αρχισυντάκτης, ο σκηνοθέτης.

Ξεκίνησε στραβά αυτή η συνύπαρξη, αλλά πρέπει σαν παρουσιάστρια όταν βλέπεις ότι ο καλεσμένος σου έχει έναν εκνευρισμό που δικαιολογείται από την καθυστέρηση -δεν την προκάλεσες εσύ αλλά προκλήθηκε στην εκπομπή σου- κάνε βρε παιδί μου κι εσύ λίγο πίσω. Ο κος Χαλκιάς δεν έχει δώσει δικαίωμα τόσα χρόνια στα πλατό. Η Ιωάννα παραήταν εύθικτη, έχασε και όποιο δίκιο μπορεί να είχε. Ίσως έπρεπε να μην έχει την τελευταία κουβέντα», είπε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή, δικαιολογώντας ουσιαστικά τις ατάκες του Τάσου Χαλκιά και δίνοντας δημόσια συμβουλές στην Ιωάννα Μαλέσκου για το πώς να δεχτεί και να σκύψει το κεφάλι σε σεξιστικά και μισογυνιστικά σχόλια την επόμενη φορά. Ας κάνει μωρέ παιδί μου κι αυτή λίγο πίσω. Ή μήπως όχι;

Η Τίνα Μεσσαροπούλου έκοψε κι έραψε: «Κάνει ερωτήσεις που δεν καταλαβαίνεις τι λέει. Παίζει να είναι και η χειρότερη συνέντευξη που έχω παρακολουθήσει στην τηλεόραση. Βγήκε η απειρία της ως παρουσιάστρια. Εγώ θα τολμήσω να πω ότι βγήκε και ο χαρακτήρας της Ιωάννας. Δεν αδειάζεις τους συνεργάτες σου». Λάθος διαχείρηση και απειρία Ιωάννα μου, εντοπίσαμε το λάθος σου.

Η τοποθέτηση της Ελεονώρας Μελέτη

Απόσπασμα της συνέντευξης προβλήθηκε και στην εκπομπή Mega Καλημέρα, με την Ελεονώρα Μελέτη να μιλάει για μία Ιωάννα Μαλέσκου ψύχραιμη και ευγενική, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν έχει το δικαίωμα η Ιωάννα Μαλέσκου να υπερασπιστεί τον εαυτό της; Οι καλεσμένοι έχουν το δικαίωμα να έχουν νευριάσει για το οτιδήποτε. Πρέπει, όμως, να αναλογιστούν ότι κάποια πράγματα πρέπει να περιμένεις να τελειώσει η εκπομπή για να τα πεις κατευθείαν στον άλλον, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε όλους μας που κάνουμε μία ζωντανή εκπομπή. Όταν γίνεται στον αέρα και ο άλλος θα πρέπει με κάποιον τρόπο να τοποθετηθεί, να βάλει κι εκείνος τα όριά του μέχρι πού μπορεί να ακούσει γιατί κι εκείνος εκτίθεται δημόσια».

Το Twitter απαντά για την Ιωάννα Μαλέσκου

Πολλοί, λοιπόν, μπέρδεψαν τον σεξισμό και την απάντηση σε αυτόν με την απειρία, την αγένεια, το τουπέ και την ασέβεια. Πολλοί ονόμασαν τον μισογυνισμό εκνευρισμό και δυσαρέσκεια. Γιατί κανείς δεν μιλά για το λάθος του Τάσου Χαλκιά; Έπρεπε, τελικά, η Ιωάννα Μαλέσκου να δεχτεί τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς (βλ. κοριτσάκι μου, μωρό μου, ματάκια μου) και να καθησυχάσει τον αναστατωμένο και καταξιωμένο ηθοποιό, κύριο Χαλκιά; Μάντεψε. Ή διάβασε τα παρακάτω tweets που κάνουν λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.