OPINIONS

Ο άνδρας της ζωής σου. Μήπως διώχνεις τον ιδανικό;

Είμαστε περίεργα πλάσματα εμείς οι γυναίκες, να τα λέμε όλα σωστά. Έχουμε παράπονα, κάνουμε γκρίνιες, κρατάμε μούτρα και στις ερωτικές μας σχέσεις είμαστε γεννημένες για το δράμα. Μας γοητεύουν τα κακά παιδιά, τρέχουμε πίσω από τελειωμένες υποθέσεις και η drama queen ξυπνάει μέσα μας κάθε φορά που τα προσωπικά μας είναι ένα μάτσο χάλια.

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί τραβάμε όλο το ζόρι; Έχετε πει, έστω και μία φορά, στον εαυτό σας τη φράση ”Κάτι δεν κάνεις καλά”; Έχετε βρεθεί σε ερωτικό αδιέξοδο και δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε στράβωσε η κατά τα άλλα τέλεια σχέση σας;

Δυστυχώς κάποιες φορές στη ζωή, πρέπει να την πατήσεις πολύ άσχημα για να καταλάβεις πως τόσο καιρό αυτός που έφταιγε ήσουν μονάχα εσύ και κανένας άλλος. Πριν ξεκινήσετε την ψυχανάλυση και πριν πιείτε τη μισή παραγωγή καφέ της Βραζιλίας με φίλους και γνωστούς, συζητώντας γιατί σας παράτησε, καλό θα ήταν να κάνετε μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.

Ο άνδρας της ζωής σου μπορεί να βρίσκεται μπροστά σου, να περιφέρεται όλη την ημέρα γύρω σου. Ο άνδρας που γεννήθηκε για να γίνει το άλλο σου μισό μπορεί να είναι εκεί περιμένοντας και εσύ να μην τον ΒΛΕΠΕΙΣ. Σκέψου το λίγο καλύτερα.

Είναι δυνατόν η ευτυχία να βρίσκεται στη χούφτα σου κι εσύ να μην κλείνεις σφιχτά το χέρι γιατί στο άλλο κρατάς ένα καπουτσίνο μέτριο και μάλιστα ντεκαφεϊνέ;

Άνοιξε τα μάτια σου. Άκουσε τον. Σου στέλνει μηνύματα συνέχεια. Υπάρχουν σημάδια και εσύ δεν μπορείς να τα αποκρυπτογραφήσεις, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείς αν διώχνεις τον ιδανικό;

Ο άνδρας της ζωής σου είναι πάντα εκεί. Είναι δίπλα σου χωρίς να το ζητήσεις γιατί αν χρειστεί να κάνεις αίτημα αυτός που θα έρθει δεν είναι ο ιδανικός, είναι απλά διαθέσιμος και έχει ημερομηνία λήξης. Είναι όλες τις ώρες εκεί για εσένα. Είναι ο άνθρωπος που θέλει να σε ακούει να κάνεις παράπονα, να γελάς, να λες βλακειές, να είσαι προβληματισμένη, να είσαι κουρέλι. Δεν τον ενδιαφέρει το αντικείμενο συζήτησης, του αρκεί να είναι δίπλα σου.

Ο άνδρας της ζωής σου είναι υποστηρικτικός. Στηρίζει όσα κάνεις, όσα θέλεις, όσα πιστεύεις. Όταν δεν συμφωνεί θα το πει αλλά με τέτοιο τρόπο που δε θα σε προσβάλει και τελικά θα σε οδηγήσει στον σωστό δρόμο.

Ο άνδρας της ζωής σου δεν έχει εγωισμό. Όχι, δεν είναι ένας κουραστικός που σε θέλει. Είναι ο άνθρωπος που σε βάζει πάνω από όλα, πάνω από όλους. Οι υπόλοιποι άνδρες θα τον χαρακτηρίσουν αβίαστα μ@@κα και θα τον κατηγορήσουν πως τρέχει πίσω σου.  Η γιαγιά μου λέει και ξαναλέει τη φράση ”’Οσα δε φτάνει η αλεπού”. Νομίζω η απάντηση ήρθε. Ε;

Ο άνδρας της ζωής σου σε προσέχει. Δεν είσαι καμιά αδύναμη που χρειάζεσαι την προστασία κάποιου αλλά γιατί κάποιες φορές έχεις την ανάγκη να ξέρεις πως κάποιος μπορεί να το κάνει.

Ο άνδρας της ζωής σου σε κάνει να γελάς. Θέλει να σε βλέπει χαμογελαστή και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του. Είναι άνθρωπος με χιούμορ και δεν είναι σαχλός. Ξέρει πότε πρέπει να αστειευτεί και πότε να παραμείνει σοβαρός.

Ο άνδρας της ζωής σου σε ξέρει. Δεν είναι ανάγκη να γνωρίζεστε χρόνια, δεν είναι ανάγκη να έχετε βγει δεκάδες φορές, δεν είναι ανάγκη να του έχεις τα εσώψυχά σου. Σε ξέρει γιατί θέλησε να σε μάθει. Ξέρει πότε ξυπνάς, ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα, πότε είσαι  νευριασμένη και πότε καθάρισες την ψαλίδα.

Ο άνδρας της ζωής σου σε αγαπάει άνευ όρων ακόμα κι αν εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Ξέρεις τι θα πει άνευ όρων; Μπορείς να το αντιληφθείς; Δε σου ζητάει τίποτα, δε θέλει να κάνεις τίποτα, να αλλάξεις κάτι. Σε θέλει για αυτό που είσαι και μόνο. Σου προσφέρει την αγάπη του χωρίς να απαιτεί, έστω και έμμεσα, ανταλλάγματα. Δεν υφίσταται δοσοληψία συναισθημάτων.

Ο άνδρας της ζωής σου σε βλέπει πάντα ως προτεραιότητα. Είσαι το αδιαμφισβήτητο  νούμερο 1 του.

Ο άνδρας της ζωής σου χαίρεται με την επιτυχία σου. Ο ”ώμος των δακρύων” βρίσκεται εύκολα. Το ειλικρινές χαμόγελο μετά από κάτι πολύ καλό σπανίζει. Θέλει να σε βλέπει να γίνεσαι καλύτερη για τον εαυτό σου κι όχι για κάποιον άλλο.

Ο άνδρας της ζωής σου σε κοιτάει στα μάτια και καταλαβαίνει. Είναι ο άνθρωπος που δε χρειάζεται επεξηγήσεις, ούτε καν εξηγήσεις. Καταλαβαίνει τα πάντα με ένα και μόνο βλέμμα σου. Σε ”διαβάζει” χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολλές κουβέντες.

Ο άνδρας της ζωής σου θέλει να είσαι ευτυχισμένη. Ακόμα κι αν δεν ξυπνάς δίπλα του θέλει να είσαι βουτηγμένη στην ευτυχία. ”Τον εαυτό σου να κοιτάς, πίσω ποτέ σου μη γυρνάς κι εγώ θα χαίρομαι κι ας είμαι μακριά” που λέει και ο Χάρης Βαρθακούρης.

Δεν ξέρω πόσες λέξεις χρειάζονται για να περιγράψεις τον ιδανικό άνδρα. Ίσως λίγο λιγότερες από το να αποφασίσεις αν υπάρχει πράγματι. Αλλά αν πιστεύεις ότι υπάρχει, τον γνώρισες και τον έδιωξες, ένα μικρό στοιχείο ότι ήταν ο ιδανικός είναι αυτό.

Ό,τι κι αν γίνει, όπου κι αν είσαι, όταν θα χρειαστεί θα τον φωνάξεις και θα έρθει, χωρίς να λογαριάζει τίποτα γύρω του. Ούτε καν αν φανεί χαζός σε σένα την ίδια. Γιατί το βασικό χαρακτηριστικό του άνδρα της ζωής σου, είναι ότι στον δικό του κόσμο και πέρα από κάθε κριτήριο ή κάθε σύμβαση και προϋπόθεση, εσύ είσαι η γυναίκα της ζωής του.

 

Διάβασε ακόμα στο Ladylike:

Τα χαρακτηριστικά της (πραγματικά) έξυπνης γυναίκας

Ξέχνα τις ”ελαττωματικές” σχέσεις. Ό,τι δε σου κάνει πέταξέ το

Μη σου τύχει: 5 τύποι ανδρών που πρέπει να αποφύγεις