OPINIONS

Το MasterChef (θα έπρεπε να) είναι η κίνηση και οι δηλώσεις του Σταύρου Βαρθαλίτη μετά τη νίκη του

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες προβολής το MasterChef ολοκλήρωσε τον τέταρτο κύκλο του. Πάμε και για πέμπτο, ούτε να τα ρωτάς δεν χρειάζεται αυτά. Τα ποσοστά τηλεθέασης σε καθημερινή βάση αλλά και το «έχω μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά μου» είναι δύο παράγοντες μετρήσιμοι που δεν επιτρέπουν αμφιβολίες.

Οι τηλεθεατές δεν κουράστηκαν να βλέπουν MasterChef για αυτό και οι αιτήσεις για τον επόμενο κύκλο ξεκίνησαν πριν ακόμα πέσει η αυλαία του τέταρτου κύκλου.

Ένα επιτυχημένο τηλεοπτικό προϊόν με αγάπη στις reality πτυχές του που φέτος υπερτονίστηκαν και υπερπροβλήθηκαν. Οι δύο φιναλίστ Σταύρος Βαρθαλίτης και Σταύρος Γεωργίου έκαναν την ανατροπή. Επανέφεραν τον μαγειρικό διαγωνισμό στη βάση του και στον πραγματικό λόγο ύπαρξής του.

Μαγειρική. Μετά από αρκετά επεισόδια σκληρού reality αυτό που υπερίσχυσε ήταν η μαγειρική. Η μαγειρική κέρδισε και ο νικητής Σταύρος Βαρθαλίτης απέδειξε πως δεν χρειάζεται ίντριγκα και χτίσιμο περσόνας για να διακριθείς.

Ήταν ο εαυτός του, απέφυγε να εμπλακεί σε πηγαδάκια και ήταν (και είναι) ένας πολύ καλός μάγειρας. Κάθε μέρα το έχτιζαν μα τελικά το βράδυ εγκρεμίστηκε. Γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Καλό το αλατοπίπερο αλλά αν δεν ξέρεις να βράσεις ένα αυγό δεν είσαι για τo MasterChef. Δεν έχουμε και τις «οικογενειακές ιστορίες». Πολύ κρίμα.

Η μαγειρική στέφθηκε νικήτρια. Και η σεμνότητα. Και η ταπεινότητα. Και το μέτρο. Και η καλοσύνη. Και ο σεβασμός. Η πορεία του Σταύρου Βαρθαλίτη ήταν η γενική εικόνα, το φινάλε του όμως ήταν κορωνίδα.

Τα όσα δήλωσε λίγο πριν και λίγο μετά τη νίκη του για τον συμπαίκτη του, Σταύρο Γεωργίου, επικυρώνουν μία πανάξια νίκη. Νίκη ουσιαστική. Δεν μιλάμε για το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο, το οποίο και θα μοιραστεί με τον φίλο του, Σταυρή. 50-50 είπε. Τα έχουμε συμφωνήσει. «Ό,τι λέμε θα το τηρήσουμε. Δεν θέλω να τον χάσω από τη ζωή μου».

Δεν το βλέπεις και πολύ συχνά να συμβαίνει. «Είχα να κάνω με έναν μάγειρα, με ένα φίλο, με έναν συνοδοιπόρο σε όλο αυτό το ταξίδι κι αυτό ήταν εξαιρετικό». Με αυτά τα λόγια θα ξεκινήσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει κρατώντας το έπαθλο στα χέρια του (κι αφού είχε αγκαλιάσει και φιλήσει τον Σταυρή τρεις, τέσσερις φορές) πως η αξία και το μέγεθος της νίκης του εξαρτάται από τον αντίπαλό του.

«Τον αγαπάω τόσο πολύ που δεν μπορώ να τον πειράξω με τους πόντους που είχαμε διαφορά. Τον συμπονώ τον Σταυρή. Τον έχω καταλάβει ως άνθρωπο και απλά τον ακούμπησα και κατάλαβε ότι ήμουν δίπλα του, ό,τι κι αν συμβεί».

Όσο για το μεγαλείο της σχέσης που αναπτύχθηκε αλλά και για τον χαρακτήρα του Σταύρου υπάρχει αυτή η δήλωση: «Πιστεύω στον εαυτό μου. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στον τελικό και απλά έλεγα κράτα χαμηλά την μπάλα γιατί αν κερδίσεις δεν πρέπει να το δείξεις γιατί έχεις να κάνεις με τον καλύτερό σου φίλο μέσα στο παιχνίδι».

«Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Ό,τι καλύτερο ήταν το MasterChef 4 με τον Σταυρή δίπλα μου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ποιος μπορεί να πει πως πρόκειται για τηλεοπτικές αβρότητες.

Δύο από τους καλύτερους μάγειρες έφτασαν στον τελικό και τελικά ένας από αυτούς αναδείχθηκε νικητής. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα ήταν αντίστροφο ο Βαρθαλίτης θα ήταν και πάλι νικητής.