ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Tο Twitter έστησε πάρτι για το MasterChef: O Κοντιζάς- John Lennon, η φιλία, το παλιό ΠΑΣΟΚ και η τηλεθέαση

Το MasterChef 4 έφτασε στο τέλος του το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου, αναδεικνύοντας νέο MasterChef, τον Σταύρο Βαρθαλίτη. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης, μετά από 4 μήνες στο σπίτι του MasterChef κατάφερε να αναδειχθεί σε ένας από τους αγαπημένους παίκτες του κοινού. Κατάφερε να κατακτήσει και τον τίτλο του MasterChef, όταν αναμετρήθηκε με τον πιο καλό του φίλο στο παιχνίδι και δυνατό μάγειρα επίσης, Σταυρή Γεωργίου. Τα λόγια που έλεγαν ο ένας για τον άλλο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά και η αλληλοβοήθεια που επέδειξαν σε όλο τον τελικό αποδεικνύουν ότι το εννοούσαν κάθε φορά που μιλούσαν για τη φιλία τους.

«Δεν κοιμήθηκα χθες το βράδυ από το άγχος μου τελικά δεν χρειάστηκε όνειρο για να κατακτήσω το πραγματικό μου όνειρο. Είχε ένα πολύ ωραίο τέλος αυτό το ταξίδι με τον καλύτερο παρτενέρ», είπε μεταξύ άλλων ο  νικητής του MasterChef, Σταύρος Βαρθαλίτης, κρατώντας το τρόπαιο στα χέρια του.

Με τα μπλε γυαλιά του και το χιούμορ του δεν κατάφερε μόνο να πάρει το απόλυτο 10 και από τους 3 κριτές του παιχνιδιού στην δεύτερη δοκιμασία του τελικού αλλά και να κερδίσει την καρδιά του κοινού.

Λίγο νωρίτερα οι δύο φιναλίστ πριν ακόμα μάθουν την βαθμολογία τους μίλησαν ο ένας για τον άλλο αλλά και για τα συναισθήματά τους στον τελικό. «Έχω κερδίσει έναν φίλο, έναν κολλητό. Είναι πολύ πιο σημαντικό από τον τίτλο του MasterChef να έχεις κοντά σου ανθρώπους που σε στηρίζουν στα δύσκολα», είπε ο Σταυρής Γεωργίου για τον συμπαίκτη του. «Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Ό,τι καλύτερο ήταν το MasterChef 4 με τον Σταυρή δίπλα μου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης αναδείχθηκε νικητής του MasterChef  με συνολική βαθμολογία 54/60. Το έπαθλο των 50000 ευρώ ήταν δικό του αλλά όπως επέμενε μέχρι τελευταία στιγμή είχε ήδη συμφωνήσει με τον Σταυρή Γεωργίου να πάρει κι ο δεύτερος φιναλίστ ένα ποσό από αυτό. Φιλία μέχρι τέλους. Κι αυτός ήταν ο υπότιτλος το χθεσινού τελικού μάλλον.

Το κοινό δεν θα παρέλειπε να εκφράσει τη χαρά του για τη νίκη του Σταύρου Βαρθαλίτη στο MasterChef και στο Twitter. Τα συνθήματα «Έρωτας αλήτης, ο Σταύρος Βαρθαλίτης» έδιναν κι έπαιρναν. Μαζί και τα σχόλια για το «παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο» στο οποίο αναφέρθηκε μιλώντας με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ο νέος MasterChef στον τελικό. Φυσικά τα σχόλια στο Twitter δεν περιορίστηκαν στον νικητή αλλά αφορούσαν και τους 3 κριτές του MasterChef, με ιδιαίτερη έμφαση στον Σωτήρη Κοντιζά που όταν φόρεσε τα μπλε γυαλιά του Σταύρου Βαρθαλίτη, μεταμορφώθηκε σε κάποιον άλλο, που κάπου έχεις ξαναδεί.

Το Twitter είχε μεγάλα κέφια και αυτά είναι τα πιο αστεία σχόλια για τον τελικό του MasterChef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η απίστευτη τηλεθέαση

Μπορεί στα τελευταία επεισόδια του MasterChef η τηλεθέαση να μην ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο ήταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν ήταν το μόνο πρόγραμμα που συνέχιζε να προβάλλει νέα επεισόδια, αλλά τελικός ήταν αυτός. Οι τηλεθεατές συντονίστηκαν με το Star Channel και η Nielsen κατέγραψε τα νούμερα.

Ο τελικός του MasterChef 4 σημείωσε ποσοστό 32,6% στο γενικό και 39,5% στο δυναμικό κοινό. Πέρυσι, τα ποσοστά ήταν 33,1% και 42% αντίστοιχα. Η τηλεθέαση του προγράμματος κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πάνω από το 40% ενώ στο τέταρτο της ανακοίνωσης του αποτελέσματος έφτασε στο 45,3%.