OPINIONS

Ήθελε και η Μπέττυ Μαγγίρα να γίνει κεντρική παρουσιάστρια

Papadakis Press/Unsplash

Όσο εσύ ψάχνεις ακτοπλοϊκά και σκέφτεσαι να πας στο νησί κολυμπώντας, η τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της. Δεν είναι ώρα για απολογισμούς -έχουμε ακόμα δρόμο- όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για την Μπέττυ Μαγγίρα.

Θα το παραδεχτώ. Όταν άκουσα πως η Μπέττυ Μαγγίρα αναλαμβάνει την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Open απόρησα. Πού πας βρε Μπέττυ μου με τέτοιο ανταγωνισμό; Τι δουλειά έχεις να πας σε ζώνη απάτητη;

Η Μπέττυ Μαγγίρα το τόλμησε. Η Μπέττυ Μαγγίρα κρατά επάξια και θα κρατήσει και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν το τιμόνι της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;», ίσως σε διαφορετική ώρα μετάδοσης.

Και για να εξηγούμαι. Η απορία μου ως προς την απόφασή της, δεν είχε σε καμία περίπτωση να κάνει με τις δυνατότητες και το ταλέντο της, αλλά με τη δυναμική του καναλιού, τη μη στημένη ζώνη και φυσικά τους «απέναντι» με το ήδη στρωμένο κοινό.

Οι πρώτες εκπομπές ήταν αναγνωριστικές. Διορθωτικές κινήσεις έγιναν και πίσω από τις κάμερες και ως προς το περιεχόμενο της εκπομπής. Έτσι κι αλλιώς, διανύσαμε μια τηλεοπτική χρονιά που θα μπορούσε να έχει τίτλο «στα ψαχτά».

Όλοι και όλες έψαχναν τη συνταγή. Όλοι και όλες είδαν μπροστά τους την επικαιρότητα να απαιτεί χειρισμούς ιδιαίτερους και σε πολλές περιπτώσεις αλλαγή πλεύσης.

Μπέττυ Μαγγίρα: «Το ήξερα ότι θα είναι δύσκολο το πρωινό»

Καλεσμένη στο The 2night είχε πει: «Το ήξερα ότι θα είναι δύσκολο το πρωινό, ήξερα ότι θα είμαι σε ένα χωράφι με πολύ ανταγωνισμό, ίσως και τον μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην πρωινή ζώνη.

Ήξερα πού πάω. Αυτό που δεν φαντάστηκα ήταν ότι η επικαιρότητα θα είχε τόσο άσχημες ειδήσεις. Δεν γίνεται να γυρίσεις την πλάτη στην επικαιρότητα και για μένα, αυτό με έχει δυσκολέψει».

Η Μπέττυ Μαγγίρα προχώρησε σε μια επιλογή τολμηρή. Σε μια επιλογή που τις περισσότερες των ημερών μπορεί να μην τη δικαίωσε στους πίνακες τηλεθέασης. Στην εξίσωση να βάζουμε πάντα τον συνολικό μέσο όρο του καναλιού. Η εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» τα πήγε περίφημα. Συνυπολογισμός, η λέξη κλειδί.

Η Μπέττυ Μαγγίρα πήρε μια γενναία απόφαση, είπε «πάμε να το δοκιμάσουμε κι αυτό» και κατάφερε να ξεχωρίσει με την ποιότητα και το χιούμορ της. Να δούμε και κάτι άλλο βρε αδερφέ. Μια εναλλακτική πρόταση δεν ζητάμε όλοι; Ιδού.

Η τηλεόραση θέλει υπομονή και τα πρόσωπα τα οποία επιλέγονται (για τα φώτα αλλά και πίσω από αυτά) θέλουν χρόνο, εμπιστοσύνη και ευκαιρία με διάρκεια.

Θα μου πεις η Μπέττυ Μαγγίρα τα έχει δώσει χρόνια τώρα τα διαπιστευτήριά της. Τα έχει, πώς θα γινόταν να πω το αντίθετο, ο ρόλος όμως της κεντρικής παρουσιάστριας καθημερινής ζωντανής εκπομπής είναι πίστα που απαιτεί άλλου είδους ικανότητες. Απέδειξε ότι τις έχει.

Σωστός (κι όχι υπερφίαλος ) χειρισμός της ελληνικής γλώσσας, ψυχραιμία, αμεσότητα, πηγαίο χιούμορ και ταλέντο να δίνει χώρο στους συνεργάτες της.

Αυτό είναι η Μπέττυ Μαγγίρα, παρουσιάστρια. Μια γυναίκα χορτάτη που θέλησε να δει τον εαυτό της μέσα σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, το οποίο και υπηρέτησε με σοβαρότητα, ευγένεια και αυτοσαρκασμό.

Ήθελε η Μπέττυ Μαγγίρα να γίνει παρουσιάστρια και πολύ καλά έκανε.