OPINIONS

Η Λάουρα Νάργες αποκάλυψε πώς έχασε 18 κιλά. Θέλουμε όντως να ξέρουμε;

ANT1

Η Λάουρα Νάργες βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή The 2Night Show και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αφού της ζήτησε «συγγνώμη» γι’ αυτό ξεκίνησε παράδοξα την κουβέντα του μαζί της, από τα κιλά της. Η αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της Λάουρας Νάργες είναι μεγάλη και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θέλησε να συζητήσουν γι’ αυτήν.

H Λάουρα Νάργες όπως έχει δηλώσει η ίδια έχει «φάει πολύ πόλεμο» για την εικόνα της. Όταν συμμετείχε στο Survivor, ο κόσμος σχολίαζε τα κιλά της και την αποκαλούσε «χοντρή» στα social media, η ίδια είχε απαντήσει κάποια στιγμή λέγοντας το αυτονόητο, ότι το κορμί της είναι δικό της και πώς αν θέλει να φάει παραπάνω, θα το κάνει. Στο The Voice κάποιοι έλεγαν ότι πρέπει να την ξαναστείλουν στο Survivor γιατί είχε παχύνει.

Σε όλες αυτές τις φάσεις της ζωής της, η Λάουρα Νάργες άκουγε τα σχόλια κι εμείς τρίβαμε τα μάτια μας μπροστά σε οθόνες για να καταλάβουμε τι στο καλό ακριβώς της λένε. Η Λάουρα Νάργες είναι μία γυναίκα εντυπωσιακή και ικανή όποια κι αν είναι η εξωτερική της εμφάνιση. Η εξωτερική της εμφάνιση δεν θα έπρεπε να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού. Τα σώματά μας, δεν αποτελούν κάποια μονάδα μέτρησης της αξίας μας. Πόσες φορές θα χρειαστεί να τα γράψουμε όλα αυτά;

Η Λάουρα Νάργες, έκανε μία αλλαγή στη διατροφή και τον τρόπο ζωής της με αφορμή την υγεία της, όπως είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η ίδια παρουσιάζοντας την αλλαγή αυτή που έφερε απώλεια 18 κιλών στο σώμα της, μέσω Instagram πριν καιρό είχε διευκρινίσει ότι δεν το έκανε για να ικανοποιήσει «τις όποιες κακές γλώσσες». Το έκανε για τον εαυτό της, για να νιώθει καλύτερα με αυτόν και για να αποκτήσει έναν θετικό τρόπο ζωής. Οι απαραίτητες διευκρινίσεις δόθηκαν στην εκπομπή The 2Night Show.

Η Λάουρα Νάργες και το θέμα του «τέλειου σώματος»

«Έχασα 18 κιλά σε 7 μήνες, αλλά με πολλή δουλειά, με πολλή επιμονή. Προέκυψε κάπως κατά λάθος», είπε αρχικά η Λάουρα Νάργες. Η ίδια στη συνέχεια μίλησε για την «ιδέα του τέλειου σώματος» που ακόμα και σήμερα δεν νιώθει να έχει απαλλαγεί πλήρως από αυτήν, με ειλικρίνεια.

«Εγώ από μικρή είχα πάντα στο μυαλό μου το θέμα του τέλειου σώματος, το αδυνάτισμα, τα κιλά μου. Επειδή είμαι παιδί των 90s με επηρέαζαν πολύ τα super models, ειδικά τότε που τα σώματά τους ήταν κρεμάστρα. Πέρασα πολλά στάδια, ειδικά στην εφηβεία ήταν λίγο πιο σκοτεινά. Δεν νιώθω πως έχω ολοκληρώσει με αυτό το θέμα, δεν το έχω κλείσει γιατί δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει», σημείωσε η Λάουρα Νάργες.

Η μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της

Όσο για τα κιλά που έχασε εξήγησε στη συνέχεια τη διαδικασία που ακολούθησε αλλά και τους λόγους που μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει τη διατροφή της. «Τα περισσότερα κιλά τα έχασα μέσα σε 1,5 μήνα. Ήταν 13 κιλά, αλλά αυτό έγινε επειδή έκανα μία αποτοξίνωση εντέρου. Ήταν ξεκάθαρα για λόγους υγείας.

Είχα πάει σε έναν γιατρό στην Γερμανία, εκεί μου βρήκε ένα σκίσιμο στο έντερο, μου είχε πει ότι αύριο μεθαύριο θα αναρωτιόμουν γιατί έχω καρκίνο. Εκεί αγχώθηκα. Μου έδωσε μια συγκεκριμένη δίαιτα την οποία συμπλήρωσε μια αγωγή ομοιοπαθητική. Αυτή τη δίαιτα, όποτε δεν νιώθω καλά, την κάνω. Στην ουσία κόβεις τα πάντα», σημείωσε.

«Το πρώτο πράγμα που κόβεις είναι η ζάχαρη, μετά όλα τα γαλακτοκομικά, ψωμί, σιτάρι. Μπορείς να αντικαταστήσεις με προϊόντα σικάλεως. Το ίδιο και για τα μακαρόνια», πρόσθεσε η Λάουρα Νάργες.

«Είναι μία δίαιτα σκληρή. Ούτε καφές, αλκοόλ επιτρέπονται. Και ο καφές κάνει ζημιά. Όλη αυτή η δίαιτα γίνεται για να γίνει μια αποτοξίνωση στο έντερό σου και να λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός. Αυτή τη δίαιτα την ακολουθώ στη ζωή μου, δεν λέω θα φάω και την σοκολάτα μου, αλλά εντάξει», εξομολογήθηκε η Λάουρα Νάργες και το πρώτο αυτό θέμα συζήτησής της με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου έκλεισε.

Μία ερώτηση που ίσως έπρεπε να έχει γίνει αλλιώς

Η δική μου απορία είναι μήπως αυτή η συζήτηση, δεν θα έπρεπε να είχε χώρο στην ελληνική τηλεόραση; Η Λάουρα Νάργες έκανε αυτό που έκρινε καλύτερο για τον εαυτό της κι αισθάνεται καλά με αυτό. Κι αυτό, σαν διαδικασία, είναι κάτι ευκταίο για κάθε άνθρωπο. Ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να θέλει να βελτιώσει τη σχέση του με το σώμα του και να φροντίσει τον οργανισμό του. Αυτό είναι και το ζητούμενο για όλους μας. Να ζούμε σε ένα σώμα το οποίο το αγαπάμε, είμαστε συμφιλιωμένοι μαζί του και δεν το ταλαιπωρούμε για χάρη της «ιδέας του τέλειου σώματος» που ποιος ξέρει πώς ακριβώς μας καλλιεργήθηκε και πόσο δύσκολο είναι να απαλλαγούμε από αυτήν.

Ωστόσο πώς αυτές οι δημόσιες συζητήσεις για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο χάνει κανείς τα κιλά του, μάς οδηγούν στην πολυπόθητη απελευθέρωση του μυαλού από την ιδέα της τελειότητας, δεν το καταλαβαίνω. Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις οποιονδήποτε τι άλλαξε μέσα του ή πώς πήρε την απόφασή να πραγματοποιήσει μία αλλαγή στον τρόπο ζωής του κι άλλο να τον ρωτάς κυριολεκτικά «πώς έχασες τα τάδε κιλά;».

Η ουσία είναι στην ειλικρίνεια που έδειξε η Λάουρα Νάργες μιλώντας για την εικόνα της. Για τα επηρεσμένα παιδιά των 90s από την εικόνα της ανέφικτης τελειότητας του κόσμου των super models.

Για τις σκέψεις σε σχέση με το σώμα, τις μεζούρες, τα κιλά και τους αριθμούς που καμιά φορά οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια.

Η Λάουρα Νάργες δεν ξέρει αν είναι απαλλαγμένη πλήρως από όλα αυτά. Ειλικρινώς δεν ξέρω κι αν είναι απαλλαγμένα απ’ όλα αυτά τα περισσότερα παιδιά των 90s. Το θέμα είναι ότι προσπαθεί. Το θέμα είναι ότι θέλει να μάθει «τι ακριβώς συμβαίνει» με όλο αυτό. Και το σημαντικό είναι πώς όποια απόφαση κι αν πήρε για τον εαυτό της, δεν την πήρε για «τις κακές τις γλώσσες». Κι αν πρέπει να κρατήσεις μόνο ένα πράγμα για την αλλαγή στην εικόνα της, τότε ας είναι αυτό.