OPINIONS

Η Αγγελική Δεληκάρη «έφαγε» σφαλιάρα σε εκκλησία επειδή πιστεύει ότι οι gay πρέπει να παντρεύονται. Καμπούλ εκεί;

Αγγελική Δεληκάρη Facebook

Η Αγγελική Δεληκάρη είναι βουλεύτρια της ΝΔ, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μεσαιωνικής Ιστορίας των Σλαβικών Λαών και πήρε μια γεύση από ακροδεξιό «μεσαίωνα» μέσα σε εκκλησία της Καβάλας την Κυριακή (να σημειωθεί ότι ήταν 21η Απριλίου, 57 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας). 

Μια υποψήφια της ΝΙΚΗΣ θεώρησε καθήκον της να ασκήσει σωματική βία και να μας δείξει τι πραγματικά σημαίνει ακροδεξιά. Μοίρασε πριν το αντίδωρο, χαστούκια στην κυρία Δεληκάρη που -ευτυχώς- «τόλμησε» να είναι προοδευτικός άνθρωπος και ελπίζει σε ένα κόσμο με ίσα δικαιώματα για όλους.

Χαστούκι μέσα σε εκκλησία: Το βίαιο επεισόδιο ενός σκηνοθετημένου παροξυσμού 

Η Αγγελική Δεληκάρη βρέθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο της Καβάλας. Μια γυναίκα (γεμάτη μισογυνισμό, ατόφιο μίσος και ομοφοβία) που μόλις είχε παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία, επιτέθηκε αρχικά φραστικά στη βουλεύτρια και έπειτα τη χαστούκισε. Ο λόγος; Η Αγγελική Δεληκάρη υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Η καπηλεία της θρησκείας για κομματικούς λόγους

Η Αγγελική Δεληκάρη χαστουκίστηκε από στέλεχος του κόμματος ΝΙΚΗ. Να θυμίσουμε ότι η ΝΙΚΗ είναι ένα κόμμα που χρησιμοποιεί το πρόσχημα/ ηθικό πλεονέκτημα του χριστιανισμού για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες η δράστιδα Α.Μ. με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε αμετανόητη για το περιστατικό. Αλίμονο. Η γυναίκα αυτή πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι συμπολίτες της πρέπει να στερούνται δικαιωμάτων και αυτοανακυρήχθηκε προστάτιδα του συντηρητικού και περιοριστικού δόγματος «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Η γυναίκα αυτή αντανακλά όλα όσα είναι λάθος στην ελληνική κοινωνία που μισεί τη διαφορετικότητα. Και, δυστυχώς, είναι ανήμπορη να αντικρίσει το είδωλό της, στρουθοκαμηλίζει. Καταλάβατε τι περιμένει όποιον δεν συμμορφωθεί; 

Οι χρήσιμοι ανόητοι ακροδεξιοί Ταλιμπάν χαστούκισαν την Αγγελική Δεληκάρη 

Εκφοβισμός με βία του θεσμού της Δημοκρατίας; Ναι. Χειροδικία αν διαφωνείς με τις καταπιεστικές απόψεις μου; Φυσικά. Το κόμμα ΝΙΚΗ  βρήκε ευκαιρία να μιλήσει ακόμη μια φορά για την ομοφοβία του και το δημοκρατικό του αφήγημα. «Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν. Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ». Άλλο ένα σκοταδιστικό κόμμα διαμαρτυρίας που ψάχνει απεγνωσμένα ψηφαλάκια, το είδαμε και με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. 

Το επίπεδο της πολιτικής και των πολιτικών μας είναι πιο χαμηλό από το όριο της ανοχής μας στους ομοφυλόφιλους, τους τρανς και το όριο της αδιαφορίας μας απέναντι στους ανάπηρους συμπολίτες μας. Και φυσικά αντικατοπτρίζει το δικό μας επίπεδο, των πολιτών που χόμπι τους είναι να μοιράζουν τοξικά, αναχρονιστικά, παρακμάζουσα, μισογυνικά, λεκτικά «χαστούκια» καθημερινά στα social media κάτω από αναρτήσεις και φωτογραφίες γυναικών. Αντί να απαιτούν έναν ασφαλή μισθό διαβίωσης. Το χαστούκι στην Αγγελική Δεληκάρη είναι μια αντίδραση στην αλλαγή, η Αγγελική Δεληκάρη δεν ήθελε να καταπατηθούν οι λαϊκές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα των gay και των λεσβιών.

Η ελληνική κοινωνία σίγουρα δεν απειλείται από τις λεσβίες και τους gay. Δεν σκοτώνουν τις γυναίκες οι ομοφυλόφιλοι.

Τις σκοτώνουν οι άνδρες σύντροφοι και σύζυγοι που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα.