OPINIONS

Γιώργος Καπουτζίδης: 9 υποδειγματικά λεπτά ενός άνεργου ομοφυλόφιλου που θα σου γλυκάνουν την ψυχή

instagram.com/ykapoutzidis

Ξέρεις, οι λέξεις κρύβουν μέσα τους μία δύναμη φοβερή. Άλλοτε γίνονται μαχαίρια ακονισμένα κι άλλοτε πούπουλα απαλά. Οι λέξεις είναι κλειδιά που ξεκλειδώνουν πόρτες σφαλισμένες για χρόνια. Οι σωστές λέξεις δεν ταΐζουν υπερφίαλα εγώ και ρίχνουν φώτα εκτυφλωτικά σε θολωμένα μυαλά. Για καλή μας τύχη σε μία εποχή απόλυτης μαυρίλας ο Γιώργος Καπουτζίδης διαθέτει τη χειρουργική ψυχραιμία ακριβούς επιλογής ολόσωστων λέξεων. Γιατί όταν ο οχετός θέλει να μας πνίξει στη βρωμιά του, έχουμε ανάγκη από δομημένο και τεκμηριωμένο λόγο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 1/2, θέλοντας να απαντήσει στη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια μέσω επιστολής του.
Πριν φωτίσει ο κόσμος όλων οφείλω να σου παραθέσω τα λόγια του Αλέξη Κούγια.

Παραλήπτης ο Γιώργος Καπουτζίδης, το νέο πρότυπο της κοινωνίας, σύμφωνα με τον κύριο Κούγια ο οποίος αποδίδει τον χαρακτηρισμό ορμώμενος από τη σεξουαλικότητα του Γιώργου Καπουτζίδη.

Παραλήπτης ο Γιώργος Καπουτζίδης, το νέο πρότυπο της κοινωνίας, ευτυχώς. Θα προσθέσω εγώ χωρίς να εξετάζω κρεβάτια, σεντόνια και μαξιλαροθήκες.

Η επιστολή Κούγια

«Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου ”Στην Υγειά μας” επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με τον σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια.

Επιτέλους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων, όπου όποιος τολμά, ακόμη και Δικηγόρος που υπερασπίζεται Έλληνα πολίτη, να αναφέρει τη λέξη ομοφυλόφιλος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται ατιμώρητα και ασχολίαστα ως ομοφοβικός και ρατσιστής, θα πρέπει να τελειώνει γιατί στο τέλος – τέλος, λόγω του ότι είμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία, εν αντίθεσει με τις ιδιαιτερότητες, εκτός από το να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητά τους, έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να προασπίζουμε, να διαφημίζουμε και να προωθούμε το φυσιολογικό τρόπο ζωής και το φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας και παιδιών, γιατί αλλιώς η κοινωνία μας, κατά τη κρίση μας, θα καταστραφεί και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι ένα ανισόρροπο και διαταραγμένο μέλλον που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε επιλογές ψυχικής και προσωπικής ανισορροπίας και ανεξήγητα αδιέξοδα».

Και βρισκόμαστε εκ νέου αντιμέτωποι με ένα ακόμα ανεξήγητο αδιέξοδο. Γιατί; Αβίαστα μου βγαίνει να πω. Αν είναι δυνατόν. Κι αυτό αβίαστα ξεπήδησε μέσα από τα δόντια μου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά με νηφαλιότητα. Είμαι όρθια και χειροκροτάω

Ακολουθούν 9 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου στα οποία ο Γιώργος Καπουτζίδης μοιράζει αγάπη. Είναι πανοπλία η αγάπη που δεν τη διαπερνά καμία τοξική βολή.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις “φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν. Κι εγώ είμαι παιδί “φυσιολογικής” οικογένειας”. Αυτές οι οικογένειες εμπιστεύθηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να μεγαλώσει τα παιδιά τους με ένα όμορφο παραμύθι, το σίριαλ “Στο Παρά Πέντε”.

Δεν έχω μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσωπική μου ζωή και δεν την έχω αναλύσει τρεις ώρες, αλλά θα το κάνω τώρα. Έχω ζήσει 3 όμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Τώρα δεν είμαι σε σχέση. ”Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος” όπως θα έλεγε ο κύριος Κούγιας. Δεν ήρθα εδώ για αντιπαράθεση αλλά αν θέλει ο κύριος Κούγιας μπορούμε να πάμε στα δικαστήρια. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος».

«Δεν ξαφνιάστηκα» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης σχετικά με τις αναφορές του Αλέξη Κούγια. «Εμείς οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά, τα ζούμε από πολύ μικροί. Δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10 στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία μπροστά» ανέφερε σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι οι ομοφυλόφιλοι «κάνουν σημαία την ιδιαιτερότητά τους».

«Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρίνεται να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πως θα πάει στο σχολείο και είμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία. Έχω βγει δυνατός από τη διαδικασία αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος».

«Σήμερα ο μπαμπάς μου γίνεται 90 χρόνων, είναι τα γενέθλιά του. Θέλω να του στείλω όλη μου την αγάπη, γιατί ο μπαμπάς μου είναι πολύ περήφανος για ‘μένα. Τώρα έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω την περηφάνια στα μάτια του. Ήρθα εδώ, γιατί δεν είμαι πρότυπο, ο πατέρας μου όμως είναι. Μακάρι κάποιος πατέρας να κοιτάξει το γκέι παιδί του όπως κοιτάει ο πατέρας μου εμένα, με περηφάνια».

Κι επειδή οι λέξεις έχουν δύναμη.

Γιώργο Καπουτζίδη, σε ευχαριστούμε πολύ.

Εκατομμύρια μάτια σε κοιτούν με περηφάνια.