ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Tora Bright: Η Αυστραλή Ολυμπιονίκης θηλάζει τον γιο της κάνοντας κατακόρυφο και κάποιους τους πονάει

Tora Bright/Instagram

Η πρώτη αντίδραση που πιάνω τον ευατό μου να προσπαθεί να συγκρατήσει διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία της Tora Bright ενώ θηλάζει είναι ένα «κι εσάς ποιος σας ρώτησε». Αλλά η προσωπική έκθεση στον αδηφάγο κόσμο των social media έχει κι αυτή το κόστος της. Έχει όμως και ουσία κι ίσως αξίζει τον κόπο αν το μήνυμα που θες να περάσεις χτυπάει στην καρδιά παθογένειες, όπως αυτή του mom shaming, του συντηρητισμού και του σεξισμού.

 

Η Αυστραλή Ολυμπιονίκης του snowboard βρέθηκε στην επικαιρότητα και στο στόχαστρο των mom shamers με το που πάτησε το post στην παρακάτω φωτογραφία. Στη λεζάντα η Tora Bright έγραφε: «Η προσευχή μου για όλες τις μητέρες, τώρα και στο μέλλον, είναι να ακούγονται, να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να ενθαρρύνονται να ακολουθούν τη διαίσθησή τους». Κρίνοντας από τις αντιδράσεις που κατέγραψε η Bright, όντως πρέπει να προσευχηθούμε όλοι για ακόμα περισσότερο σεβασμό κι ενσυναίσθηση προς τις μητέρες.

Tora Bright θηλάζει Tora Bright/Instagram

Η φωτογραφία όπου η Ολυμπιονίκης θηλάζει το 10 μηνών μωρό της κάνοντας κατακόρυφο με το εσώρουχο απέσπασε χιλιάδες σχόλια. Τα πιο πολλά ήτα θετικά, αλλά δεν έλειπαν και τα αρνητικά, τα οποία συνοψίζονται στα εξής: «ο θηλασμός είναι ανάμεσα σε μια μητέρα και το παιδί της. Αυτό είναι υπερβολικό», «Δεν έχουν να κάνουν όλα με σένα, γλυκιά μου. Θήλασε φυσιολογικά το παιδί σου» ενώ σε κάποια ακόμα που κατηγορούσαν την Bright πως ανέβασε τη φωτογραφία αυτή για να αποσπάσει likes κι όχι για να περάσει κάποιο μήνυμα. Είναι το γνωστό δόγμα του σοκ που καταλαμβάνει πολλούς αλλά και πολλές εκεί έξω, όταν βλέπουν μια γυναίκα να θηλάζει το παιδί της δημόσια ή όχι όπως πιστεύουν εκείνοι πως πρέπει να γίνεται αυτό- δηλαδή πίσω από ένα σεντόνι θηλασμού ή μέσα σε κάποιο ιδιωτικό δωμάτιο. Όχι μπροστά τους σε κάθε περίπτωση.

Αλλά η Tora το έκανε όπως ακριβώς ήθελε κι όπως ενδεχομένως να το κάνει από τη στιγμή που μιλάμε για μία αθλήτρια η οποία γυμνάζεται συστηματικά.

 

Η αντίδραση της Tora Bright στις αντιδράσεις των mom shamers

Η ίδια αντιμετώπισε την επίκριση με χιούμορ, ανεβάζοντας ένα story με τις απαντήσεις της. «Disclaimer: Αυτή δεν είναι μία βιώσιμη πρακτική θηλασμού» γράφει, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για ορισμένα από τα σχόλια που δέχτηκε. «Στον δικό μου κόσμο οι μητέρες πρέπει να είμαστε οι cheerleaders η μία για την άλλη» γράφει παρακάτω και καταλαβαίνεις πως η κριτική ήρθε και από μαμάδες που δεν θεωρούν σωστό να θηλάζει μια γυναίκα το παιδί της με τον τρόπο της Bright. «Η καθεμία το κάνει με τον τρόπο της, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος. Η μητρότητα είναι αγνή. Τίποτα άλλο παρά σεβασμός προς τις μαμάδες» συμπληρώνει και μπράβο για το κουράγιο και την ψυχραιμία της να απαντάει στον παραλογισμό και τις αγκυλώσεις του καθενός.

Η Tora Bright είναι μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες του snowboarding στην Αυστραλία, με διακρίσεις στις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις- μεταξύ άλλων χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2010 στο Βανκούβερ και αργυρό στο Σότσι.