ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Θέμις Μπαζάκα: «Η μητρότητα μού έσωσε τη ζωή»

24 MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζογλου Watkinson

Η Θέμις Μπαζάκα πραγματοποίησε φέτος την τηλεοπτική της επιστροφή μέσα από τη σειρά μυστηρίου Σκοτεινή Θάλασσα, που προβάλλεται από τη συχνότητα του Mega. Με αυτή την αφορμή, η ηθοποιός παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη.

Μεταξύ άλλων η Θέμις Μπαζάκα μίλησε για την υπερέκθεση που τη φόβιζε, την μητρότητα και τις τύψεις που ένιωθε ως εργαζόμενη μητέρα. Η μητρότητα όπως είπε δεν τη στάματησε σε τίποτα, αντίθετα την ενέπνευσε και τη βοήθησε. Κι αυτή η εξομολόγηση, ενέπνευσε εμάς.

Μία χώρα που δεν χωρά τη λέξη «ντίβα»

«Είμαι σε μία χώρα στην οποία δεν μπορεί να ισχύσει η λέξη “Ντίβα”. Θεωρώ ότι σήμερα είσαι αύριο δεν είσαι. Αυτό είναι ένα μότο μου στη ζωή, οπότε προς τι ο πόνος παιδιά;», είπε γελώντας η Θέμις Μπαζάκα. Η ίδια μίλησε για τη στάση της απέναντι στην επιτυχία όποτε κι αν έρχεται στη ζωή της.

«Εγώ όταν κάνω μεγάλη επιτυχία φοβάμαι. Θέλω να εξαφανιστώ. Στα “Πέτρινα χρόνια” έφυγα δεν ήμουν καν στην πρεμιέρα της ταινίας. Γιατί ξέρω πόσο μπορεί να επηρεάσει το υποσυνείδητό σου και δεν θέλω», συμπλήρωσε η Θέμις Μπαζάκα. Η ίδια παραδέχτηκε ότι φοβάται την υπερέκθεση.

«Φοβάμαι την υπερέκθεση και την ενέργεια του ανθρώπου μαζεμένη όλη πάνω μου. Με βγάζει δηλαδή έξω από τα νερά μου. Αυτό που λένε πως “με κυνηγούν οι φωτογράφοι και δεν με αφήνουν σε ησυχία” είναι κάτι που συμβαίνει όταν λόγω υπερέκθεσης τους δίνεις το δικαίωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Η Θέμις Μπαζάκα έζησε την υπερέκθεση μετά τις κινηματογραφικές επιτυχίες, Ρεμπέτικο και Πέτρινα Χρόνια, όταν όπως είπε δεν υπήρχε έντυπο που να μην αναφέρεται στο όνομά της για τουλάχιστον δύο χρόνια. «Εγώ τι έκανα; Φοβήθηκα, μάζεψα τα μπογαλάκια μου, πήγα στην Αμερική κι έγινα και μαμά», ανέφερε η Θέμις Μπαζάκα.

Η Θέμις Μπαζάκα και μία ειλικρινής συζήτηση για τη μητρότητα

Και κάπως έτσι η συζήτηση ήρθε στη μητρότητα. «Όλοι μου έλεγαν “Θα κάνεις παιδί τώρα; Γύρνα πίσω να παίξεις τώρα που έγινες γνωστή”. Τίποτα, δεν με φώναζε κανείς για δουλειά. ‘Ελεγαν “αυτή την έκανε γνωστή ο Βούλγαρης”. Ήθελαν το “αγνό”. Υπήρχε ένα είδος ζήλιας πίσω από αυτό», σημείωσε μεταξύ άλλων η Θέμις Μπαζάκα.

«Το ότι έγινα μητέρα θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα και αυτό που μου έσωσε τη ζωή. Ήμουν ανήσυχο πνεύμα και κάπως πιο underground. Η μητρότητα με έβαλε σε έναν δρόμο και όχι μόνο δεν με σταμάτησε, αλλά μπορώ να πω ότι με ενέπνευσε και με βοήθησε», εξήγησε η ηθοποιός στη Ναταλία Αργυράκη.

«Φυσικά μέσα από τις χιλιάδες δυσκολίες που είχα γιατί ήμουν μόνη μου, δεν είχα σύντροφο καθώς μετά από τρία χρόνια χώρισα. Τότε έκανα πάρα πολλές δουλειες στο σινεμά, στην τηλεόραση και στο θέατρο οπότε ζούσα βουτηγμένη στις τύψεις. Έτρεχα σαν τρελή να προλάβω την κόρη μου για πέντε λεπτά να την προλάβω να είναι ξύπνια να μυρίσουμε η μία την άλλη, να μιλήσουμε», πρόσθεσε η Θέμις Μπαζάκα.

Όπως είπε η ηθοποιός δεν ήταν ποτέ μία γυναίκα που ήθελε να γίνει μητέρα. Αλλά έγινε μία μητέρα πολύ υπερήφανη για την κόρη της. «Όσο μεγαλώνει τόσο πιο πολύ με εμπνέει. Είμαι πολύ περήφανη για εκείνη, το μυαλό της και το ήθος της. Αυτό της έλεγα πάντα, “δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνεις. Αυτό που κάνεις να το αγαπάς και να είσαι ηθικός άνθρωπος, με την έννοια να είσαι τίμια, να έχεις αξιοπρέπεια, να είσαι δίκαιη”. Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία για μένα είναι πολύ σημαντικά σε έναν άνθρωπο και νομίζω ότι έχουν χαθεί από την κοινωνία μας».

Η φοβισμένη κοινωνία μας

Μιλώντας για την κοινωνία, η Θέμις Μπαζάκα σημείωσε: «Το πιο τρομερό πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι ο φόβος. Θεωρώ ότι είμαστε μία φοβισμένη κοινωνία. Δεν δικαιολογώ τίποτα από όλα τα τρομερά που ακούμε να γίνονται αλλά μπορώ να δω τη ρίζα του κακού. Ο φόβος και η έλλειψη παιδείας. Ο φόβος του διαφορετικού. Γιατί οι άνθρωποι είναι ρατσιστές, γιατί είναι ομοφοβικοί; Γιατί κοιτάζουν τις ζωές των άλλων και όχι τη δική τους; Γιατί αν την κοιτάξουν μπορεί και να τρομάξουν», είπε η ηθοποιός και θέλω να διακόψεις ότι κάνεις για να χειροκροτήσεις μαζί μας.

Η Θέμις Μπαζάκα άφησε το κεφάλαιο προσωπική ζωή στην άκρη

Η Θέμις Μπαζάκα αναφέρθηκε και στη προσωπική της ζωή, σημειώνοντας ότι είναι ένα κομμάτι που «το άφησα και με άφησε». «Πάντα προσπαθούσα και ήμουν χωρισμένη σε πολλά κομμάτια, να έχω χρόνο και με τον ανθρωπό μου, να έχω χρόνο κυρίως με την κόρη μου και να κάνω και τις δουλειές που μου έδιναν. Όταν πια η κόρη μου ενηλικιώθηκε και θα μπορούσα να έχω πια κάτι στη ζωή μου, εκεί δεν ήμουν τυχερή», εξήγησε η ηθοποιός.