ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Τα κλάματα, η αναμονή, τα τεστ. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μοιράστηκε τις δύσκολες στιγμές της

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi/

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έχει μιλήσει για τον δύσβατο δρόμο της υπογονιμότητας που χρειάστηκε να διανύσει μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη μέχρι να καταφέρουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον γιο τους, Νίκο. Καμιά φορά όμως είναι οι εικόνες που λένε 1000 ακόμα πιο δυνατές λέξεις από αυτές που μπορούν να χωρέσουν στα λόγια ή τα γραπτά μας. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση με την τελευταία της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το αποδεικνύει.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έγινε μαμά πριν από 8 μήνες. Είχε προηγηθεί όμως ένα διάστημα που η απογοήτευση και η αναμονή κυριαρχούσαν στη ζωή της, καθώς προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί. Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου και ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray μοιράστηκε πρώτη φορά φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πραγματικότητα εκείνης της δύσκολης περιόδου.

Φωτογραφίες μέσα σε γυναικολογικά ιατρεία, φωτογραφίες με κλαμένα μάτια, φωτογραφίες με το τεστ εγκυμοσύνης στο χέρι και φωτογραφίες της μόνης σταθεράς που λειτούργησε σαν φάρος για εκείνη και τον σύζυγό της, αυτό το δύσκολο διάστημα. Την αγάπη τους, που αποτυπώνεται σε μία αγκαλιά ενώ η Εριέττα Κούρκουλου μοιάζει χαμογελαστή και δακρυσμένη μαζί.

«Γλυκιά υπενθύμιση σε εσένα που ακόμα δεν έχεις καταφέρει να κρατήσεις το μωρό σου αγκαλιά: Είσαι ήδη μανούλα και το παιδάκι που προορίζεται ειδικά και μόνο για εσένα θα έρθει και με ένα του χαμόγελο θα σβήσει όλα τα προηγούμενα», έγραψε σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η ίδια ένιωθε μαμά από την αρχή. Παρά τις απογοητεύσεις, παρά τα κλάμματα και με μόνο οδηγό την αγάπη.

«Δύο εβδομάδες… 14 ημέρες. Που θα πάει; θα περάσουν! Και όμως, για πολλούς από εμάς που προσπαθούμε καιρό για παιδάκι, οι ημέρες αυτές είναι ημέρες αναμονής για την β – χοριακή και περνούν αργά και βασανιστικά.

Γεννούν ανάμεικτα συναισθήματα, μεταξύ των οποίων είναι η προσμονή, η αισιοδοξία, η απαισιοδοξία, το άγχος, ο θυμός και η ευτυχία – συναισθήματα, που βιώνουμε πολλές φορές ταυτόχρονα. Οι ημέρες αυτές, μεταφράζονται σε ατελείωτες ώρες ψάχνοντας το διαδίκτυο για τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης – τα όποια βέβαια είναι σχεδόν ολόιδια με εκείνα της περιόδου, αλλά και έναν μάταιο αγώνα για τον εντοπισμό κάποιας εσωτερικής διαίσθησης, η οποία αλλάζει από το ένα λεπτό στο άλλο.

Να είσαι αισιόδοξη σου λένε… βοηθάει! Όμως μόλις αφεθείς λιγάκι, επανέρχονται εικόνες από όλες τις προηγούμενες φορές που απογοητεύτηκες και σε πιάνει φόβος, γιατί ξέρεις ότι η σημερινή αισιοδοξία πρέπει να είναι μετρημένη, σε περίπτωση που δεν έρθει το θαύμα… για ακόμη μια φορά. Προσπαθείς λοιπόν να κρατηθείς κάπου ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία, μέχρι που καταλαβαίνεις ότι εκεί ανάμεσα, βρίσκεται η αδιαφορία – την οποία είναι αδύνατο να ενστερνιστείς.

Ο κόσμος γύρω σου κυλάει κανονικά και ορισμένες στιγμές ευτυχώς, καταφέρνει να σε παρασύρει και να ξεχαστείς λιγάκι! Κράτα αυτές τις στιγμές! Θυμήσου ότι παρόλο που μπορεί να απέτυχε κάποια προηγούμενη προσπάθεια, δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο και τώρα. Κάποια στιγμή οι 14 αυτές ημέρες, θα καταλήξουν σε ένα τηλεφώνημα που θα σου αλλάξει την ζωή για πάντα. Ελπίζω αυτό το τηλεφώνημα να έρθει σύντομα για όλους μας!», είχε γράψει κάποτε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση στο Instagram της.

Κι αν τα ξαναδιαβάσεις κοιτώντας τις φωτογραφίες της, τότε τα λόγια της γίνονται εικόνες, οι φωτογραφίες λόγια κι όλα από την αρχή. Στη δική της ζωή εκείνο το τηλεφώνημα δεν άργησε πολύ ακόμα. Ο γιος της, Νίκος, ήρθε. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση όμως, δεν ξεχνά τον δρόμο που βάδισε. Και δίνει ελπίδα με το παράδειγμά της, με τις αναμνήσεις της, με τις φωτογραφίες της σε σένα που ίσως τον βαδίζεις ακόμα.