ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Ρώτησαν την Κατερίνα Στικούδη πώς θα γεννήσει και απάντησε ολόσωστα

Instagram.com/Katerina Stikoudi/

Μία ερώτηση που δέχεται αυτό το διάστημα μοιράστηκε η Κατερίνα Στικούδη μέσα από τον λογαριασμό της στο TikTok. Η Κατερίνα Στικούδη αυτή την περίοδο διανύει την 2η εγκυμοσύνη της. Και όπως κάθε εγκυμονούσα, έτσι κι εκείνη έχει έρθει αντιμέτωπη με ερωτήσεις που ξεπερνούν το όριο του ενδιαφέροντος και γίνονται τουλάχιστον αδιάκριτες αν όχι παραβιαστικές.

Η Κατερίνα Στικούδη, καθώς η γέννηση του παιδιού της πλησιάζει, ρωτάται αν σκοπεύει να γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρική. «Τι πιο σύνηθες;», που θα έλεγε και ο Νίκος Ευαγγελάτος, από το να ρωτάς έναν άλλο άνθρωπο για ιατρικές πράξεις, οι οποίες δεν σε αφορούν και οι οποίες ως ιατρικές πράξεις είναι κι απόρρητες; Αυτό που περισσότερο ενοχλεί ωστόσο την Κατερίνα Στικούδη είναι η αλλαγή στον τόνο, που διακρίνει όταν της γίνεται αυτή η ερώτηση.

«Φυσικά από ενδιαφέρον ρωτάς. Θα γεννήσεις φυσιολογικά; Ή με καισαρική; Και αλλάζει ο τόνος της φωνής. Απ’ το φυσιολογικά, στην καισαρική», ανέφερε η Κατερίνα Στικούδη στο video που μοιράστηκε στο TikTok. Μιλώντας γι’ αυτήν την αλλαγή στον τόνο της φωνής, αναφέρθηκε στο -παρανοϊκό όπως όλα- στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες που γεννούν με καισαρική «λιγότερο καλές» από τις άλλες μητέρες. Η Κατερίνα Στικούδη στη συνέχεια απάντησε αφοπλιστικά σε αυτό το ερώτημα.

«Θα γεννήσω όπως πρέπει. Δε θα σε ρωτήσω. Δεν είναι διαγωνισμός “ποιος το κάνει καλύτερα”», σημείωσε και τα είπε όλα μέσα σε λίγες λέξεις.

Η Κατερίνα Στικούδη έχει αποκτήσει ήδη έναν γιο, τον Βύρωνα ενώ τώρα με τον σύζυγό της, Βαγγέλη Σερίφη, ετοιμάζονται να αποκτήσουν το 2ο παιδί τους.

Έναν χρόνο αφού είχε γίνει μαμά, η Κατερίνα Στικούδη είχε μαζέψει όλα τα απρόκλητα σχόλια που είχε δεχτεί την περίοδο μετά τη γέννηση του Βύρωνα. Μιλώντας για εκείνον και για όσα κατάλαβε με τη βοήθειά του για τον εαυτό της, είχε δώσει τη μόνη απάντηση που αξίζει κάθε κριτική.

«Μου λέγανε “Α μπράβο που γέννησες φυσιολογικά” και σκεφτόμουν δηλαδή αν έκανα καισαρική ποιο θα ήταν το θέμα; Μετά μου έλεγαν “Μπράβο που θηλάζεις”. Δηλαδή αν δεν μπορούσα, θα ήταν κακό; Μετά ενοχλήθηκαν που γύρισα στη δουλειά μου (πολύ σύντομα λέει, αφήνω το παιδί μου λέει. Ένα Σάββατο έλειπα εν τω μεταξύ για λίγες ώρες). Μετά είπαν ότι είχα παρένθετη μητέρα και πως δεν γίνεται να χάσω τόσο γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Άλλοι είπανε ότι έκανα πλαστικές αμέσως μετά.

Θυμάμαι όμως και τα πρώτα σχόλια όταν έβγαλα το πρώτο μου τραγούδι, όταν παρουσίασα την πρώτη μου εκπομπή, όταν έπαιξα σε μια σειρά, όταν ανέβηκα στο σανίδι, όταν έμαθα πιάνο! Α ναι θα μου πεις, έτσι είναι αυτή η δουλειά, θέλει γερό στομάχι να αντέχεις!

Ήρθε, λοιπόν, στη ζωή μου αυτός ο άγγελος που λέγεται Βύρωνας, να με κάνει να καταλάβω ότι είμαι πολύ πιο δυνατή απ’ όσο νομίζω… Να με κάνει καλύτερο άνθρωπο και να μου μάθει ένα σωρό πράγματα. Δεν θα σταματήσω ποτέ να ονειρεύομαι», είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Κατερίνα Στικούδη.