ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Πώς να προετοιμάσεις το αγαπημένο σου κατοικίδιο για τον ερχομό ενός μωρού στο σπίτι

Unsplash

Ο ερχομός ενός μωρού στο σπίτι είναι μια περίοδος γεμάτη ενθουσιασμό και χαρά για τα όλα τα μέλη της οικογένειας. Ωστόσο μπορεί να είναι δύσκολο να προβλέψεις πώς θα αντιδράσουν τα αγαπημένα σου κατοικίδια. Που εδώ που τα λέμε ήταν το πρώτο σου μωρό και ήδη, ένα πολύτιμο μέλος της οικογένειας.

Πώς μπορείς να κάνεις αυτή τo νέα μετάβαση πιο ομαλή; Παρακάτω θα βρεις τις κατάλληλες συμβουλές για να βοηθήσεις το αγαπημένο σου κατοικίδιο να διαχειριστεί καλύτερα τον ερχομό ενός μωρού στο σπίτι.

Προετοιμάζοντας το έδαφος για το κατοικίδιο

Μαθήματα υπακοής

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εδραιώσεις βασικούς τρόπους και να αποφύγετε τυχόν κακές συμπεριφορές.

Όσο καλύτερα συμπεριφέρεται ο σκύλος σου, τόσο περισσότερο μπορεί να συμπεριληφθεί στη νέα σελίδα της ζωή σου. Και όσο είναι κοντά σου θα είναι χαρούμενος.

Βρεφικός εξοπλισμός

Ρύθμισε το χώρο κατάλληλα για το μωρό και άφησε τον σκύλο σου να μυρίσει τα νέα πράγματα σε αυτόν. Στην επόμενη βόλτα σας πάρε μαζί σου το καρότσι του μωρού. Επίσης μπορείτε να εξασκηθείτε σε εντολές για τα πράγματα του μωρού.

Πότε να απομακρυνθεί από την κούνια του και πότε μπορεί να πλησιάσει το πάρκο του.

Παίξε θέατρο

Είναι απίστευτα αποτελεσματικό να προσποιείσαι ότι υπάρχει ήδη ένα μωρό στο σπίτι. Χρησιμοποίησε ένα μωρό-κούκλα και κάνε ότι θηλάζει, ότι ταΐζεις ή κοιμίζεις το μωρό σου. Παράλληλα χάρισε μερικές μικρές λιχουδιές- ανταμοιβές στον σκύλο σου.

Εξετάσεις στον κτηνίατρο 

Φρόντισε εγκαίρως τα προβλεπόμενα ραντεβού με τον κτηνίατρο. Επίσης βρες κάποιον που θα μπορεί να φροντίσει τον σκύλο σου, ενώ βρίσκεσαι στο μαιευτήριο.

Meet and greet

Αφού επιστρέψεις από το μαιευτήριο, άφησε τον σύντροφό σου να χαιρετήσει τον σκύλο σας, χωρίς το μωρό.

Μόλις ηρεμήσει, άφησέ τον να καθίσει και να μυρίσει το μωρό – τα πόδια, όχι το πρόσωπο. Μείνε χαλαρή και ο σκύλος θα ακολουθήσει.

Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν τις φερομόνες που εκπέμπονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού και αισθάνονται ότι είναι μια οικεία στιγμή.

Γενικά προσπάθησε να διατηρήσεις τη ρουτίνα του σκύλου σου. Τάισμα, βόλτες, χάδια και προσοχή πρέπει να γίνονται ακριβώς όπως πριν.

Ευτυχισμένοι μαζί με το κατοικίδιο

Ο νούμερο ένα κανόνας: Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε το μωρό ή το μικρό παιδί σας μόνο με τον σκύλο σας, ανεξάρτητα από το πόσο ήρεμο είναι το ζώο σας.

Τα σκυλιά και τα μωρά τρομάζουν, επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχετε πάντα επίβλεψη.

Επιβράβευσε το σκύλο σου για την καλή συμπεριφορά γύρω από το μωρό. Οι αλληλεπιδράσεις που παρακολουθούνται με ασφάλεια και ακολουθούνται από λιχουδιές θα δημιουργήσουν αυτή τη θετική σύνδεση.

Καθώς το μωρό αναπτύσσεται σε ένα φιλοπερίεργο παιδί, μάθε το πώς να χαϊδεύει απαλά και να σέβεται τα όρια του σκύλου.

Και οι γάτες έχουν ψυχή

Unsplash

Συγκεκριμένα επτά. Το αγαπημένο σου αιλουροειδές μπορεί να είναι πιο ανεξάρτητο και να απαιτεί λιγότερη φροντίδα σε σχέση με έναν σκύλο. Ωστόσο, ακόμα και για τις γάτες, ο ερχομός ενός νέου μέλους στο σπίτι τους (ναι είναι δικό τους), είναι μία μεγάλη αλλαγή.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διατηρήσεις τη γάτα σου ήρεμη και χαρούμενη.

  • Εφάρμοσε την ίδια προετοιμασία στο σπίτι, όπως θα έκανες για έναν σκύλο.
  • Οι γάτες απολαμβάνουν τον προσωπικό τους χώρο. Μην πιέζεις για καμία αλληλεπίδραση.
  • Στις γάτες αρέσουν οι κάθετοι χώροι. Χάρισε στη γάτα σου ένα άνετο μέρος από όπου, θα μπορεί να δραπετεύει και να παρατηρεί από ψηλά τι συμβαίνει στο σπίτι.
  • Επιβράβευσε την καλή συμπεριφορά δίνοντας στη γάτα σου επιπλέον χάδια στο κεφάλι, λιχουδιές ή catnip—όποιο της αρέσει περισσότερο!