ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
SPONSORED

Η γάτα μου, αυτός ο σοφός, γευσιγνώστης δάσκαλος

Unsplash

Η ζωή μου με τη Μάγια είναι μία ζωή που δεν θα άλλαζα με καμία άλλη. Ίσως να άλλαζα καμία φορά τους ρόλους μας και να ήθελα να ζήσω σαν αυτή. Η Μάγια είναι η γάτα μου. Μία υπέροχη γάτα που υιοθέτησα πριν από 9 χρόνια από ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Κύπρο. Από τη ζωή μου στην Κύπρο, μου έμεινε η Μάγια και η ανεκτίμητη αγάπη της.

Η Μάγια στην αρχή της ζωής της μαζί μου ήταν διστακτική. Δεν εμπιστευόταν εύκολα. Πέρασε κάποιες μέρες μοναχικές μέχρι να μου δώσει μία ευκαιρία ακουμπώντας με το πατούσι της το χέρι μου. Συμπεριφέρθηκε όπως ίσως κάθε γάτα που ξεκινά τη ζωή της με εμπόδια. Κι εγώ την αντιμετώπισα με υπομονή, περιμένοντας να πάρει τον χρόνο της. Άντε και δελεάζοντας της με λίγες λιχουδιές πράγμα που με έκανε να καταλάβω την επιλεκτικότητά της.

Όπως και να έχει ήξερα όμως από την πρώτη στιγμή που άκουσα το νιαουρητό της, ότι οι δυο μας θα ζήσουμε μαζί, θα αγαπηθούμε πολύ και δεν θα σταματήσουμε τις αγκαλιές ούτε μία μέρα της ζωής μας. Κι αν ήταν επιλεκτική ακόμα καλύτερα, γιατί απ’ όλο το καταφύγιο η Μάγια με επέλεξε και ήρθε κοντά μου εκείνη την ημέρα του Σεπτεμβρίου πριν από 9 χρόνια. Fast Forward στο σήμερα, έχω δικαιωθεί πλήρως.

Η Μάγια είναι μία γάτα δραστήρια και τρυφερή συνάμα. «Απαντά» σε κάθε ερώτηση δική μου ή του συντρόφου μου με διαφορετικό νιαουρητό, όπου και να βρίσκεται έρχεται να μας υποδεχτεί μόλις ακούσει το κλειδί στην πόρτα, και γίνεται «ουρά» μας σε όλο το σπίτι για όσο εκείνη το θέλει. Οι στιγμές της απόλυτης ανεξαρτησίας και της μοναξιάς της, τής είναι πολύτιμες κι ας είναι λίγες.

Η γάτα μου με έχει μάθει πολλά. Πέρα από την υπευθυνότητα που είναι απαραίτητο να έχεις μάθει πριν ακόμα μπεις στη διαδικασία να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο ζώο, η ζωή μαζί του σε μαθαίνει κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Αυτό το “Let it go”, που λένε. Άμα τη εμφανίσει η μουσούδα της Μάγιας κι ένα νιαουρητό της που υποδηλώνει παρουσία, με κάνει να τα αφήνω όλα στην άκρη. Αυτό που λένε με τη δουλειά που μένει έξω από την πόρτα, ισχύει όταν βλέπω τη γάτα μου. Πρέπει να τη φροντίσω και φροντίζοντάς την απλά, όλα τα άλλα αποσύρονται στο βάθος του μυαλού που γεμίζει από την εικόνα της. Μένει έξω από την πόρτα και κάθε άλλο άγχος της καθημερινότητας. Για λίγες έστω ώρες της ημέρας, είμαι μόνο εκεί, μόνο στην αλληλεπίδρασή μας, μόνο στην τρυφεράδα μας, τα πουρπουρητά της και τα χάδια μου.

purina Unsplash

Η ευθύνη που νιώθω απέναντι σε αυτό το πλάσμα, που με έχει μάθει να χαλαρώνω, είναι τεράστια. Θέλω να ζει όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ευτυχισμένη. Ανάμεσα στα όσα προσπαθώ να εξασφαλίζω για εκείνη, μεγάλο μέρος καταλαμβάνει η σωστή διατροφή. Σωστή και γευστική παράλληλα γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει τη Μαγια περισσότερο από την φωνή της, είναι, όπως σου είπα ήδη, οι εκλεκτικοί γευστικοί της κάλυκες. Η Μάγια έχει απαιτήσεις στη γεύση και ιδιαίτερα στο βραδινό της γεύμα, μόλις επιστρέφει από τη βόλτα της στην αυλή μας. Δεν θέλει να βρει ό,τι κι ό,τι στο πιάτο της. Ούτε εγώ το θέλω.

Λένε πώς τα κατοικίδια με τα χρόνια μοιάζουν στους ιδιοκτήτες τους, αλλά μπορεί να συμβαίνει και το ανάποδο. Ίσως εγώ να έγινα περισσότερο απαιτητική με τη γεύση από τότε που είδα τη μάγια να μυρίζει και να απομακρύνεται από διάφορα πειράματά μου για να την ικανοποιήσω. Μέχρι που μπήκε η PURINA στη ζωή μας. Η Μάγια αγαπά τις κονσέρβες δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αγαπά περισσότερο τις κονσέρβες της PURINA. Κι όταν γνώρισε τη σειρά PURINA GOURMET ™ REVELATIONS ™, έγινε επανάσταση. Δεν κοιταζόμαστε απλά με ικανοποίηση εκείνη κάνοντας σβούρες πάνω από το πιάτο της κι εγώ έτοιμη να τις σερβίρω τις επιλογές της συλλογής. Ορκίζομαι πως το γατί με κοιτάζει με ενθουσιασμό, με ανυπομονησία, με ένα «τι θα γίνει επιτέλους άνθρωπέ μου, θα σερβίρεις;» γραμμένο στα μάτια της.

purina

Μοναδική όσο και η Μάγια (με μήκος που κάνει όποιον την βλέπει να την περνάει για γάτο και μεγαλόσωμο μάλιστα και φωνή σοπράνο της όπερας) η νέα συσκευασία της σειράς PURINA ® GOURMET ™ REVELATIONS ™, έχει σχήμα πυραμίδας. Ανοίγει εύκολα και αποκαλύπτεται μπροστά της μαγικά. Η Μάγια λατρεύει τις γεύσεις της PURINA® GOURMET γενικώς αλλά ξετρελαίνεται με τη νέα σειρά που αποτελείται από μους (με βοδινό ή κοτόπουλο ή σολομό και το αντίστοιχο «συντριβάνι» ζουμερής σάλτσας), υφή που της είναι πιο ελκυστική διαχρονικά στη ζωή της. Στα plus της σειράς PURINA ® GOURMET ™ REVELATIONS ™ θα προσθέσω και την ανακυκλώσιμη συσκευασία της. Τη Μάγια μπορεί να μην την απασχολεί αλλά εμένα με απασχολεί να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα σε αυτόν τον πλανήτη που κραυγάζει για αλλαγές στα ζητήματα της ενεργειακής διαχείρισής του.

Το πιο όμορφο σημείο της ημέρας μας είναι αυτό, για μένα. Για εντελώς ιδιοτελείς λόγους. Η Μάγια τρώει, εγώ κάνω τα τελευταία μαζέματα στο σπίτι και την περιμένω. Μόλις τελειώσει το λουκούλειο γεύμα της έρχεται να με βρει. Γλείφεται και νιαουρίζει ταυτόχρονα. Και δεν έχω δει πιο αστείο και πιο μοναδικό πράγμα στη ζωή μου. Ό,τι κι αν έχει συμβεί μέσα στην ημέρα μου, κοιτάζοντάς τη να με κοιτάζει με ικανοποίηση, γλείφοντας, καθαρίζοντας και νιαουρίζοντας ταυτόχρονα, το έχω ήδη ξεχάσει. Μία αγκαλιά αργότερα νιώθω ευτυχισμένη. Χάρη στη σειρά PURINA ® GOURMET ™ REVELATIONS ™ μπόρεσα να της προσφέρω μία τροφή φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας συστατικά, συνδυασμένα με μία επικάλυψη απολαυστικής σάλτσας για μια γαστρονομική εμπειρία ανάλογη των απαιτήσεών της. Κι είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω σαν ευχαριστώ, γιατί ζω κοντά της. Μαθαίνω κοντά της. Γίνομαι καλύτερη κοντά της. Η γάτα μου, αυτός ο σοφός, γευσιγνώστης, χορτασμένος δάσκαλος.