ΠΑΙΔΙ

Ο πιο πρωτότυπος τρόπος να φέρεις το παιδί σου κοντά σε ενδιαφέρουσες δημιουργικές ασχολίες

Unsplash

«Ζωγράφισέ μου κάτι». Μια γλυκιά προτροπή δημιουργικότητας προς τα παιδιά. Ένα ταξίδι στη φαντασία, μια βουτιά στις σκέψεις τους, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά τους. Ζωγραφική, η πιο αυθεντική και διδακτική μορφή έκφρασης. Ζωγράφισέ μου κάτι που αγαπάς. Το αυτοκίνητο των ονείρων σου, για παράδειγμα.

Από τότε που τα παιδιά ξεκινούν να αντιλαμβάνονται συνειδητά τον κόσμο, εμείς, οι γονείς, μπαίνουμε σε μία όμορφη αναζήτηση τρόπων που θα τα κάνουν πιο δημιουργικά, πιο ολοκληρωμένα και άρα πιο ευτυχισμένα. Ψάχνουμε αφορμές που ενθαρρύνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Πρώτη πρόκληση στη λίστα, διαχρονικά, η ζωγραφική, που ξεκλειδώνει τις αισθήσεις του. Όταν ένα παιδί ζωγραφίζει, μαθαίνει ότι αυτό που δημιουργεί, το έργο του, έχει αξία. Βάζει έναν στόχο και τον πετυχαίνει. Αποκτά αυτοπεποίθηση και πολύ απλά, περνάει καλά. Γιατί αυτός είναι πάντα ο ύψιστος σκοπός.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλουμε τη ζωγραφική στη ζωή ενός παιδιού. Από το παιχνίδι με τους πρώτους μαρκαδόρους, τα μπλοκ και τις μπογιές στο σπίτι, μέχρι τα εκπαιδευτικά βιβλία και τις επισκέψεις σε χώρους ζωγραφικής με έργα που μπορεί να αντιληφθεί. Αλλά και ακόμα πιο διαδραστικά, παρακινώντας το παιδί να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, όχι απαραίτητα για να κερδίσει, αλλά για να κάνει ένα ακόμα απολαυστικό ταξίδι δημιουργικότητας. Όπως ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής της Toyota που έχει γίνει πια θεσμός. O διαγωνισμός Toyota Dream Car πραγματοποιείται φέτος για 16η φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο!

Το αυτοκίνητο των ονείρων σου: Ο φανταστικός παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής της Toyota

Η αποστολή είναι η εξής: Η Toyota Ελλάς μέσω του Toyota Dream CarContest καλεί παιδιά από 3 ηλικιακά group (7 ετών και κάτω, 8- 11, 12- 15), να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, όπως το καθένα το φαντάζεται και το έχει ονειρευτεί. Χωρίς κανέναν περιορισμό, με απόλυτη ελευθερία και πρωτοτυπία, με μόνο οδηγό τη δημιουργικότητα! Από τις ζωγραφιές που μαζεύονται, οι 3 πρώτες σε κάθε κατηγορία, που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή, θα κερδίσουν δώρο, ενώ οι συνολικά 9 νικητές θα συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαζί με τις νικήτριες ζωγραφιές των παιδιών από τις υπόλοιπες χώρες. Αν το έργο του παιδιού σου φθάσει στον τελικό, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα από τα χρηματικά έπαθλα!

Τι υλικά χρειάζονται τα παιδιά για τη ζωγραφιά τους;

Ένα χαρτί μεγέθους A3 ή Α4 και ό,τι είδους χρώματα προτιμά σε ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόρους ή και νερομπογιές! Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και με ζωγραφιά σχεδιασμένη σε υπολογιστή. Η βασικότερη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η φαντασία!

Ο τρόπος συμμετοχής είναι πανεύκολος: Αφού διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Συμμετοχής, συμπληρώνετε τη φόρμα συμμετοχής δηλώνοντας έναν τίτλο και μία σύντομη περιγραφή για το αυτοκίνητο των ονείρων του/ης μικρού/ής συμμετέχοντα/ουσας. Αφού υπογράψετε τη φόρμα συμμετοχής, στέλνετε το έργο ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά. Διαβάστε περισσότερο για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

Ο ελληνικός Dream Car της Toyota ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Καλή επιτυχία και κυρίως, καλή απόλαυση!