ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Νίκη Λυμπεράκη: «Γύρισα στη δουλειά με το παιδί 20 ημερών. Ο πρώτος χρόνος είναι κόλαση»

MEGA

Τι θέλουμε; Να ακούμε αλήθειες. Από εκείνες τις αλήθειες που ξεβολεύουν και δείχνουν ωμά όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Η Νίκη Λυμπεράκη μιλά στο περιοδικό ΟΚ! για τη μητρότητα. Την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Αυτό έχουμε ανάγκη την εποχή της επίπλαστης τελειότητας.

Η Νίκη Λυμπεράκη μίλησε για τις χαρές, αλλά και τις δυσκολίες. Αυτές οι δεύτερες είναι που τις περισσότερες φορές αποκρύπτονται δημιουργώντας τύψεις σε όλες τις υπόλοιπες γυναίκες που βιώνουν τις πρώτες ημέρες της μητρότητας, χωρίς να κάθονται σε ροζ, αφράτα συννεφάκια.

Οι γιατροί τής είχαν δώσει ελάχιστες πιθανότητες να γίνει μητέρα κι όμως η Νίκη Λυμπεράκη έμεινε έγκυος στον γιο της, τη στιγμή που αποφάσισε να αφήσει τη ζωή να κυλήσει χωρίς σχέδιο.

«Ναι, είχα ένα ζήτημα υγείας. Γενικά δεν κάνω σχέδια στη ζωή μου. Όταν φοβάσαι πάντα το χειρότερο, δεν θέλεις να σχεδιάζεις. Λες “ας έρθουν τα πράγματα όπως έρθουν και πάμε”», ανέφερε η Νίκη Λυμπεράκη.

«Στην αρχή της εγκυμοσύνης μου έσκασε και ο κορονοϊός. Lockdown, κλεισμένοι στο σπίτι και κατατρομαγμένοι τότε, γιατί δεν ξέραμε τι είναι όλο αυτό. Ήμουν έγκυος και δεν ήξερα, αν κολλήσω, τι θα γίνει με το παιδί. Μετά γεννήθηκε ο Πάνος.

Ο πρώτος χρόνος είναι κόλαση, δεν σκέφτεσαι γάμους και πάρτι, μόνο ξενύχτια, κλάματα και δουλειές. Γύρισα στο Open με το παιδί 20 ημερών. Με το θήλαστρο ήμουν στο γραφείο.

Δηλαδή και τη βάφτιση που την κάναμε πέρσι με 30 ανθρώπους ήταν γιατί μεγάλωσε, έγινε 1 έτους, και είπαμε “αν δεν το κάνουμε τώρα, μετά δεν έχει νόημα”. Πάντως, έχουμε πει ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε και τον γάμο. Αν και δεν τρελαίνομαι να ντυθώ νυφούλα».

Ο Πάνος ήρθε στη ζωή τους και η μαμά Νίκη Λυμπεράκη, τον ετοιμάζει πια για τον παιδικό σταθμό. Την πρώτη ημέρα τον συνόδευσε κλαίγοντας, όπως έγραψε η ίδια στη στήλη της στο Βήμα.

«Το απολαμβάνω, τρελαίνομαι κανονικά. Και όσα κορόιδευα τα λούζομαι. Η μητρότητα, όπως κάθε καινούριο πράγμα στη ζωή μας, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα παλιά μας πιστεύω.

Θυμάμαι φίλες μου που έλεγαν ότι κάθονται και φτιάχνουν κέικ με κρυμμένα λαχανικά για να φάει το παιδάκι τους και τις κορόιδευα. Και τώρα κάθομαι 12 η ώρα το βράδυ και φτιάχνω κέικ με σπανάκι και καρότα για να φάει ο Πάνος λαχανικά.

Μου φαίνεται πάρα πολύ αστεία αυτή η πλευρά. Σε κάθε νέο κεφάλαιο της ζωής σου, πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδομήσεις ενδεχομένως ένα κομμάτι πραγμάτων που τα πίστευες, σαν να είναι οι απόλυτες αλήθειες. Κι αυτό για μένα είναι τρομερό κέρδος. Είναι ευτυχία να μπορείς να αποδομείς το παλιό».