ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μια μαμά θηλάζει το παιδί της, ενώ παντρεύεται. Το μεγαλείο της αγάπης και του multitasking

instagram.com/mariamadalenamateus

Με ένα απλό google search, υπάρχουν πράγματι γυναίκες που έχουν ρωτήσει τι να κάνουν ή τι φόρεμα να διαλέξουν αν παντρεύονται, ενώ ακόμα θηλάζουν το μωρό τους. Ένα παιδί, πρέπει να φάει και καλώς ή κακώς, δεν μπορεί ακόμα το στομάχι του να φιλτράρει το πότε θα πεινάσει και πότε θα αρχίσει να κλαίει.

Κάτι τέτοιο συνέβη και όταν παντρευόταν η instagrammer Maria Madalena Amateus, τον Pablo. Tο ζευγάρι έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Vivi, η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από την δεύτερη πιο ευτυχισμένη μέρα της κοινής ζωής του ζευγαριού. Εικάζω ότι η πρώτη ήταν όταν γεννήθηκε το παιδί τους. Παράλληλα με την ανείπωτη χαρά του ζευγαριού που ο καρπός του έρωτά τους παρευρισκόταν στην απόλυτη στιγμή έκφρασης της αγάπης τους, την ώρα που ενώνονταν με τα ιερά δεσμά του γάμου, η Vivi δεν μπορούσε να ρυθμίσει την όρεξή της, ώστε να μην πεινάσει. 

Έτσι, το μωρό πείνασε, το έδειξε με τον τρόπο της και η μαμά της, ξεκίνησε να την θηλάζει, ενώ παράλληλα παντρευόταν. Το multitasking της νύφης σε άλλο level, αλά πορτογαλικά. Τη σκηνή απαθανάτισε η φωτογράφος του γάμου και η νύφη θεώρησε – πολύ σωστά – ότι έπρεπε να τη μοιραστεί.

«Νόμιζα ότι θα παντρευόμουν τον έρωτα της ζωής μου, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να παντρευτώ έχοντας τον έναν δίπλα μου και τον άλλο στην αγκαλιά μου. Σας αγαπώ», έγραψε η Maria Madalena στη λεζάντα των φωτογραφιών του γάμου. Σ’ αυτές, βλέπουμε τη μαμά με το νυφικό να θηλάζει το μωρό, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό στη διαδικασία του γάμου. Γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο άλλωστε; Δεν είναι ο θηλασμός ενοχλητικός, αλλά τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου και τα συντηρητικά τους μυαλά που δημιουργούν φασαρία και χαμό, εκεί που δεν υπάρχει. Ή που απλά σχολιάζουν στο instagram.

Ο γάμος δεν διακόπηκε και η μικρή δεν λιμοκτόνησε. Η μητέρα και σύντροφος, Maria Madalena, απέδειξε με τον πιο γλυκό τρόπο ότι ο θηλασμός μπορεί και πρέπει να γίνεται δημόσια, όταν το απαιτούν οι συνθήκες και – βασικά – το μωρό.