ΠΑΙΔΙ

Little Hands Festival: Η Ελένη Κατσούλη «μαγειρεύει» το 1ο Φεστιβάλ Βρεφικής & Παιδικής Διατροφής και μετράμε αντίστροφα οικογενειακώς

Μία γιορτή που έχει σκοπό να φέρει τις οικογένειες πιο κοντά στις σωστές διατροφικές συνήθειες με άκρως ποιοτικό και διασκεδαστικό τρόπο. Αυτό είναι το 1ο Φεστιβάλ Βρεφικής & Ποιοτικής Διατροφής, όπως ακριβώς «μαγειρεύτηκε» στο μυαλό της Ελένης Κατσούλη. Η εφευρετική kids food blogger που γνωρίζουμε κι εμπιστευόμαστε ως Little Hands είναι έτοιμη να «σερβίρει» την 1η εκδοχή του Little Hands Festival που θα περιλαμβάνει αμέτρητες δραστηριότητες, δώρα, εκπλήξεις και special guests για μικρούς και για μεγάλους.

Περισσότερα για το Little Hands Festival που έρχεται, μαθαίνουμε παρακάτω από την ίδια τη δημιουργό του. 

 

 

– Ελένη Κατσούλη, ποια ήταν η αφορμή για το Little Hands Festival και ποιο το όραμα; 

Η αφορμή ήταν ότι απλά ένα αυγουστιάτικο πρωινό ξύπνησα με αυτή την ιδέα! (γέλια). Αυτό ήταν! Το οραματίστηκα μπροστά μου, πώς θα στηθεί, τι θα πρεσβεύει, τα πάντα. Ένα οικογενειακό φεστιβάλ προσανατολισμένο στη διατροφή των παιδιών μας. Το όραμα που έχουμε για το 1ο Φεστιβάλ Βρεφικής & Παιδικής Διατροφής είναι να γίνει ένας θεσμός όπου γονείς και παιδιά θα έρχονται για αποκτήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες σε μία γιορτή για τη βρεφική και την παιδική διατροφή διασκεδάζοντας και αποκτώντας σημαντικές γνώσεις, συνομιλώντας με επιστήμονες του είδους ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν προϊόντα που αφορούν τη διατροφή. Σημαντικό για εμάς είναι επίσης να μπορούν να το επισκεφτούν όλοι και για αυτό θα έχει δωρεάν είσοδο.

– Τι έχουμε να αποκομίσουμε ως γονείς από το Little Hands Festival;

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις και να λάβουν απαντήσεις σε καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν γύρω από τη διατροφή των παιδιών τους. Θα γίνουν ομιλίες από επιστήμονες, κυρίως, του κλάδου της υγείας και της διατροφής τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε κλιματιζόμενο χώρο ενώ τα παιδιά θα μπορούν απασχοληθούν δημιουργικά.

Φεστιβάλ Παιδικής Διατροφής Little Hands Festival

– Γιατί επιλέξατε την Κρήτη για την 1η διοργάνωση του φεστιβάλ; 

Η Κρήτη επιλέχθηκε για πολλούς λόγους, εκτός του ότι το Little Hands ξεκίνησε και δραστηροποιείται στην Κρήτη, ο κόσμος και οι γονείς που κατοικούν εδώ έχουν ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις και σίγουρα ένα οικογενειακό φεστιβάλ έλειπε. Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό που μας κράτησε εδώ είναι η κρητική διατροφή, η οποία είναι φημισμένη όχι μόνο για τη νοστιμιά της, αλλά κυρίως για τις ευεργετικές της ιδιότητες αφού αποτελεί πρότυπο και έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης. Το Little Hands Festival Festival θα διεξαχθεί στην Κρήτη, είναι όμως ανοιχτό για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι νομίζω μία ωράια αφορμή για διακοπές στο νησί μας, τι λέτε;

– Τα παιδιά που θα έρθουν στο Little Hands Festival τι δεν πρέπει να χάσουν με τίποτα;

Τα παιδιά δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν για αρχή. Τώρα πώς να ξεχωρίσω ανάμεσα σε μαγειρική, θεατρικό παιχνίδι, messy play, συναυλίες, κηπουρική, αναγνωστικά παιχνίδια, αθλοπαιδιές, κατασκευές και τόσα άλλα;

Φεστιβάλ Παιδικής Διατροφής Little Hands Festival

– Θα έχει και μαγειρική από τη Little Hands; Δώστε μας το spoiler!

Θα έχει μαγειρική σίγουρα! Θα έχει επίσης πολλές πολλές δράσεις αλλά το No1 spoiler που θα σας δώσω, είναι ότι θα έχουμε μαζί μας και τους Burger Project για να τραγουδήσουν live στα παιδιά. Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε!

Λίγα ακόμα λόγια για το 1ο Little Hands Festival:

Το Little Hands Festival θα λάβει χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2024 και θα έχει δωρεάν είσοδο για όλους.

Πρόκειται για ένα 2ήμερο φεστιβάλ με πανελλήνια προβολή και επισκέπτες από όλη την Κρήτη. Ένα πρωτότυπο και εξειδικευμένο φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, όμοιο του δεν έχει γίνει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. 2 ημέρες γεμάτες με επιστημονικές ομιλίες για γονείς, live cooking, δράσεις για παιδιά, χώρο για θηλάζουσες αλλά και παιδικές συναυλίες και φυσικά, γνωριμία με εταιρίες που είναι κοντά στην οικογένεια, με αγάπη για τα παιδιά! Και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο για όλους.

Φεστιβάλ Παιδικής Διατροφής Little Hands Festival

 

Ο χώρος διεξαγωγής επιλέχθηκε ως ο πιο ασφαλής για τα  παιδιά, ιδανικός για γονείς με τεράστιο πάρκινγκ αλλά και ως ένας χώρος που επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες παιδιά με τους γονείς τους για αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον είναι εύκολα προσβάσιμος από την Εθνική Οδό για όλους τους επισκέπτες εκτός Ηρακλείου.