ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Κλέλια Ρένεση: Η απάντηση για τον πατέρα του παιδιού της και η επιλόχειος κατάθλιψη

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Η Κλέλια Ρένεση παραχώρησε μία εξομολογητική συνέντευξη στην εκπομπή Μαμά – δες της ΕΡΤ και τη Τζένη Θεωνά. Η ηθοποιός που είναι μητέρα μίας κόρης την οποία μεγαλώνει ως single μαμά, μίλησε μεταξύ άλλων για την επιλόχειο κατάθλιψη που βίωσε, για το γεγονός ότι μεγαλώνει ως μονογονέας το παιδί της, αλλά και για τη συζήτηση που είχε προκύψει γύρω από το ποιος είναι ο πατέρας της κόρης της, Κοραλίας.

«Το πρώτο εξάμηνο και στην εγκυμοσύνη μου, οι φήμες ότι εγώ είμαι με τον σύντροφό μου τον Manu Chao, ότι κάνουμε παιδί με τον Μανού… Το είπαν μία, δύο, τρεις. Ότι παντρευτήκαμε κιόλας, γέλασα πάρα πολύ. Η σχέση μου με αυτόν τον άνθρωπο είχε βασιστεί στα διαμάντια, είναι ξεκάθαρο», είπε αρχικά για τον Manu Chao ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τα δημοσιεύματα ανέφεραν ως πατέρα του παιδιού της, μέχρι που η ίδια η Κλέλια Ρένεση τοποθετήθηκε γι’ αυτό μέσω των social media.

Η Κλέλια Ρένεση εξήγησε στην εκπομπή της ΕΡΤ που προβλήθηκε την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, τον λόγο που μίλησε για το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της.

«Δεν αντιδρούσα μέχρι ένα σημείο που κατάλαβα -ανακοινώνω τη γέννηση του παιδιού μου, βρισκόμουν και σε ένα σίριαλ με μεγάλη απήχηση, φούσκωνε η κοιλιά, έπρεπε να εξηγήσω κι εγώ. Είπα ότι το παιδί μου κάποια στιγμή θα μεγαλώσει, οπότε έπρεπε να το εξηγήσω. Ο Manu Chao δεν είναι ούτε ο πατέρας του παιδιού, ούτε ο συμβίος μου. Είναι φίλος μου, είναι συνάδελφός μου, είναι οικογένειά μου πνευματική, κάνουμε πράγματα μαζί, έχουμε συγκρότημα, ξεκολλάτε», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Η ηθοποιός μίλησε για την απόφασή της να μεγαλώσει την κόρη της ως μονογονέας. Όπως τόνισε η Κλέλια Ρένεση στο «σχολείο της συντροφικότητας» η ίδια δεν μπήκε «με ζέση».

«Νομίζω ότι στη ζωή μου πάντα, αν σκεφτόμουν τη φάση τεκνοποίηση, θα τη σκεφτόμουν με αυτό τον τρόπο, του μονογονέα, μιας κι εγώ δεν έχω καταφέρει να συνδυάσω καλά το άλλο μου κομμάτι. Δεν είμαι καλή δηλαδή. Σίγουρα με ενδιαφέρει το θέμα της συντροφικότητας, αν υπήρχε ευχολόγιο, στο χαρτάκι θα το είχα μέσα.

Θα το εννοούσα. Η αλήθεια όμως είναι, ότι στη ζωή, έτσι όπως ζυμωνόμαστε, εγώ στο σχολείο της συντροφικότητας δεν μπήκα με ζέση. Ίσως γιατί ήταν και οι γονείς μου χώρια και δε το είδα αυτό το πρότυπο να λειτουργεί πολύ», εξήγησε στη Τζένη Θεωνά.

Η Κλέλια Ρένεση μίλησε επίσης για την επιλόχειο κατάθλιψη που πέρασε αφού ήρθε στον κόσμο η Κοραλία. «Είχα επιλόχειο κατάθλιψη ορμονικά ξεκάθαρα, η οποία δεν πήγαζε καθόλου από το μυαλό. 40 ημερών, γεια σας. Ξύπνησα και λέω “τι έγινε;”. Δεν το διαχειρίστηκα καθόλου ψύχραιμα. Καταλάβαινα ότι είναι κάτι έξω από μένα Δεν πήγαζε από κάποια δική μου απελπισία όλο αυτό, δεν ήταν κάποια λογική σκέψη που με κατρακύλαγε σε αυτό το μονοπάτι. Ήταν κάτι ξένο. Ήταν σαν να μου είχαν βάλει μια ουσία μέσα μου που το σώμα μου ανταποκρινόταν με αυτή την κατήφεια και το καταλάβαινα», είπε η ηθοποιός.

Η Κλέλια Ρένεση ξεπέρασε την επιλόχειο κατάθλιψη, έτσι όπως η ίδια ένιωσε και βίωσε τα πράγματα, όταν η υγεία της κινδύνευσε από αλλεργικό σοκ που έπαθε από τσίμπημα σφήκας.

«Η γυναικολόγος μου μού έλεγε να πάρω χάπια και της απαντούσα: “Μισό, όταν θα δω ότι πραγματικά κατρακυλάμε σε άβυσσο θα το κάνω”. Επειδή όμως θήλαζα, κρατούσα τα μπόσικα. Δεν ήταν θέμα μυαλού και αυτή είναι η επικινδυνότητα! Πάμε λίγο να το ελέγξουμε και λέμε “έλα ρε τώρα, δεν θα μασήσω”. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι ορμονικό, είναι χημεία.

Μέσα στην ατυχία μου ήμουν πολύ τυχερή. Είμαι πολύ αλλεργική στις σφήκες και με τσίμπησε μια τέτοια σφήκα, έπαθα αλλεργικό σοκ και πήγα στο νοσοκομείο. Αδρεναλίνες, fenistil, ρουζ, το ένα, το άλλο. Πήγα να πεθάνω δηλαδή, έγινα τόση. Έτσι όμως μου έφυγε η επιλόχειος, εξαφανίστηκε κατευθείαν, μάλλον από το σοκ», διηγήθηκε η Κλέλια Ρένεση.