ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για τον φεμινιστή Ίαν Στρατή και την ανατροφή της κόρης τους

Instagram.com/mairiboo/

Ήταν αρχές Δεκέμβρη του 2022 όταν η Μαίρη Συνατσάκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η κόρη της, Ολίβια, έχει αλλάξει τη ζωή της εδώ και 1,5 σχεδόν χρόνο προς το καλύτερο -χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα ήταν (και είναι) εύκολα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Μαίρη Συνατσάκη έχει πάρει τον λόγο μέσα από τα social media της για να μιλήσει για τη μητρότητα, η οποία είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι περίμενε. Ο θηλασμός, η ψυχοθεραπεία, τα baby blues και η επιλόχειος κατάθλιψη είναι θέματα με τα οποία η Μαίρη Συνατσάκη έχει καταπιαστεί μέσα από το κανάλι της στο YouTube αλλά και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για την «φεμινιστική» ανατροφή της κόρης της

Αυτήν τη φορά, επηρεασμένη από τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε ένα νέο βίντεο μιλώντας για τη φεμινιστική ανατροφή της κόρης της. Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας μίλησε για την ισότητα μεταξύ των φύλων που υπάρχει στην δική της οικογένεια και με αυτήν την αρχή θα μεγαλώσει την κόρη της Ολίβια, μέσα στην πατριαρχική κοινωνία που ζούμε. Αυτή η τελευταία έχει την τάση να διαχωρίζει τα φύλα από τη βρεφική ηλικία και η Μαίρη Συνατσάκη έφερε ανάλογο παράδειγμα από τη δική της εμπειρία ως νέα μαμά.

«Ο μπαμπάς της Ολίβιας είναι φεμινιστής και αυτό σαν παράδειγμα είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να δώσω στην κόρη μου και δεν θα μπορούσα να μοιραστώ έναν τόσο δύσκολο ρόλο σαν αυτό της γονεϊκότητας με έναν άνθρωπο που δεν θα συμφωνούσαμε σε τόσο βασικά πράγματα. Οι θέσεις του είναι τέτοιες που θεωρούν εντελώς ίσα τα φύλα. Δεν είναι μόνο στα λόγια. Η Ολίβια θα δει τον μπαμπά της να πλένει τα πιάτα και θα δει εμένα με τρομερή χαρά και ικανοποίηση να βιδώνω την ντουλάπα. Θα το δει, δεν θα το ακούσει μόνο.

Το περιβάλλον της είναι ένα τέτοιο περιβάλλον. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ πολύ κοντά της, αντίστοιχα είναι τέτοιοι άνθρωποι. Αν έρθει κάποιος απομακρυσμένος συγγενής, έχω μάθει πως θα μιλάω μπροστά της και θα στηρίζω τις φεμινιστικές μου ιδέες γιατί αυτό θα είναι το σωστότερο παράδειγμα για εκείνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη και συνέχισε λέγοντας για τον διαχωρισμό τον φύλων που ξεκινά ήδη από τη βρεφική ηλικία.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για την μικρή – αυτό έγινε όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος – που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και είχε κατηγορία στα βρεφικά αγόρια και κορίτσια. Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες, όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου!

Ήθελα να έχει και φορμάκια με δεινόσαυρους και αμαξάκια και έμπαινα στα αγορίστικα. Αυτός ο διαχωρισμός σε τόση μικρή ηλικία… Τα κοριτσάκια αποτυπώνονται σαν πράα, γλυκά κοριτσάκια. Επίσης μαθαίνουμε στην κόρη μας την έννοια της συναίνεσης. Το Stop. Δεν θέλω να αγκαλιαστώ, δεν μου αρέσει αυτό. Το σώμα και η ύπαρξη της δεν είναι διαθέσιμα για όλους, έτσι, χωρίς τη δική της συναίνεση. Από τώρα ξέρει αν θέλει να της δίνουμε αγκαλιά ή φιλί», πρόσθεσε στη συνέχεια η Μαίρη Συνατσάκη τονίζοντας πόσο σημαντικά είναι τα ερεθίσματα που παίρνουμε από μικρή ηλικία.

Δες όλο το βίντεο εδώ.