ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ελεονώρα Μελέτη- Νίκος Μουτσινάς-Γιώργος Λιάγκας: Το χρονικό ενός «μπλέξαμε τα μπούτια μας»

ΑΝΤ1/MEGA/SKAI

Νίκος Μουτσινάς, Ελεονώρα Μελέτη, Γιώργος Λιάγκας. Τρία σε ένα. Κι όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνδέονται με κρίκο τον Νίκο Μουτσινά.

Με αφορμή το μακροσκελές σχόλιο που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας στην αντίδραση που είχε ο Νίκος Μουτσινάς απέναντι στους δημοσιογράφους, η Ελεονώρα Μελέτη, μέσα από την εκπομπή της, θεώρησε πως ήρθε η στιγμή να εκθέσει και τη δική της άποψη.

Κι επειδή η πληροφορία είναι πολλή, θα στα βάλω εγώ όλα σε σειρά για να καταλάβεις τι έχει συμβεί. Να μην ξέρεις αν το Mega Καλημέρα αντιγράφει το Happy Day κι αν ο Νίκος Μουτσινάς αντιμετωπίζεται διαφορετικά, λόγω σάτιρας κι αν ο Γιώργος Λιάγκας τα έχει σε όλους μαζεμένα;

Η Ελεονώρα Μελέτη για τις ερωτήσεις στον Νίκο Μουτσινά

«Υπάρχει κόσμος ο οποίος παρεξηγείται από αυτά που μπορεί να πει ο Νίκος, στο πλαίσιο του χιούμορ. Κι εγώ ξέρεις πόσες εκφράσεις χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου που θα μπορούσε κάποιος να μου τις συγχωρήσει; Δεν τις λέω στην κάμερα.

Θεωρώ ότι επειδή είμαστε όλοι ένα σινάφι, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ξέρουμε πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος ενός δημοσιογράφου, πόσο δύσκολη είναι η θέση του όταν πρέπει να κάνει τις κακές ερωτήσεις γιατί αν δεν τις κάνει, θα θεωρηθεί ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Υπάρχει τρόπος και για την κακή ερώτηση και για την κακή απάντηση», είπε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη σχολιάζοντας τη στιχομυθία που είχε ο Νίκος Μουτσινάς με τους δημοσιογράφους.

Ο Νίκος Μουτσινάς, η ενόχληση και η κακή τηλεόραση

Ποια είναι αυτή η στιχομυθία; Και γιατί είμαι εγώ εδώ; Τον ρώτησαν για το τηλεοπτικό του μέλλον. Με χαμόγελο απάντησε: «Δεν ξέρω. Δεν έχω να σας πω κάτι σχετικά με το τηλεοπτικό μου μέλλον. Αν είχα κάτι, φαντάζομαι θα το έλεγα στην εκπομπή μου».

Βάλε τώρα στο χαμόγελο και τη δυσαρέσκεια και δώσε απάντηση στο αν θα ευχηθείς καλά Χριστούγεννα στον Τριαντάφυλλο.

«Γιατί να μην του ευχηθώ;», είπε αρχικά και συνέχισε, απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο: «Είσαι εσύ γλυκιά και κάνεις αυτές τις ερωτήσεις; Θα ευχηθώ καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο, πρέπει συγκεκριμένα να ευχηθώ; Μην το συνεχίζετε, δεν βλέπω να σέβεστε κάτι.

Ποια είναι η κοπέλα, η άτιμη; Θα πάω να δω πού μένει τα Χριστούγεννα. (…) Τα αγαπημένα μου Χριστούγεννα είναι πριν σε γνωρίσω. Βάλε όποια χρονιά θες».

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό το άβολο, τον ρώτησαν αν υπάρχει παρεξήγηση με την Ελεονώρα Μελέτη. Ο Νίκος Μουτσινάς απάντησε: «Παιδιά, είστε χαζά; Επικοινωνούμε; Γιατί ρωτάτε τέτοια πράγματα; Μετά κάνετε παράπονα ότι δεν μιλάμε στις κάμερες. Τι κερδίζουμε τώρα με όλο αυτό; Είναι κακή τηλεόραση».

 

Γιώργος Λιάγκας: «Καλώς ήρθε στον κόσμο της τηλεόρασης ο Νίκος Μουτσινάς»

Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ; Δεν τελειώσαμε έτσι απλά. Ο Γιώργος Λιάγκας την επομένη των δηλώσεων, τοποθετήθηκε.

«Καλώς ήρθε στον κόσμο της τηλεόρασης ο Νίκος Μουτσινάς, που δεν ξέρει, δεν είδε τόσα χρόνια, παλιός στο κουρμπέτι που δεν καταλαβαίνει ότι έτσι γίνονται οι ερωτήσεις στις εκπομπές. Ευτυχώς, εδώ, ο ομιλών έχει φύγει από το έντονο κομμάτι του lifestyle και το έχει γυρίσει προς την ενημέρωση. Έτσι γίνεται το lifestyle τόσα χρόνια.

Και επειδή έχω βρεθεί στη θέση του Νίκου Μουτσινά, πάρα πολλές φορές και καμιά φορά έχω φύγει κιόλας και βγαίνουν και μου τη λένε, όπως η Σίσσυ Χρηστίδου το καλοκαίρι. Για ευνόητους λόγους έφυγα, για να μην υπάρξει ανθρωποφαγία.

Όταν δεν θες, φεύγεις. Τώρα ο Νίκος, όταν υπάρχει θέμα αν μείνει ή δεν θα μείνει του χρόνου, να μην τον ρωτήσει ο δημοσιογράφος όταν ο αρχισυντάκτης του έχει πει “βγάλε του είδηση”;»

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Άρα αν δεν μας αρέσει η ερώτηση, τη θεωρούμε κακή βρε Νίκο μου; Δεν υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις. Κι εσύ μπράβο σου, γιατί εσύ έχεις ένα μεγάλο προσόν.

Αν ο Λιάγκας φύγει, ή ο οποιοσδήποτε Λιάγκας, επειδή εσύ είσαι stand up comedian και ηθοποιός και τα αντιμετωπίζεις όλα με χιούμορ, όπως την κακιούλα που είπες “χαζά είστε;” που τσαντίστηκες, δεν στο πιστώνουν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Σε κάποιους ανθρώπους υπάρχει ασυλία. Και καλά κάνει και υπάρχει, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει σε όλους. Στον Νίκο Μουτσινά υπάρχει ασυλία επειδή κάνει κωμωδία. Να αποφασίσουμε όλοι μας ότι δεν θα γίνονται ούτε προς εμάς κριτική τέτοια, αλλά ούτε τέτοιες ερωτήσεις.

Ρε Νίκο, με αγάπη και χρόνια πολλά και πάλι, όταν δηλαδή φέρνουν σε δύσκολη θέση εμένα ή τον οποιονδήποτε, εγώ τσαντίζομαι και αντιδρώ κάπως, εσύ γιατί παίρνεις αυτή την αντίδρασή μου αυτή, την κόβεις, τη ράβεις και τη βάζεις στην εκπομπή σου και κάνεις πλάκα; Και καλά κάνεις, είναι η εκπομπή σου αυτή».

Ελεονώρα Μελέτη: «Έχουν ξεχάσει ότι έκανα αντίστοιχη εκπομπή»

Και δεν μείναμε μόνο εκεί. Επιστρέφουμε στην Ελεονώρα Μελέτη η οποία θέλησε να δώσει (για μια ακόμα φορά) απάντηση για το αν η εκπομπή είναι copy paste του Happy Day.

«Επειδή εγώ δεν έχω καμία ενοχή απολύτως γιατί δεν έχω και τη φωλιά μου λερωμένη, υπάρχει κόσμος ο οποίος λέει ότι η εκπομπή μας αντιγράφει άλλη εκπομπή πρωινή, αντίστοιχη, ανταγωνιστική, τα φιλιά μου στη Σταματίνα.

Αλλά ειλικρινά, αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται κάνουν και τηλεόραση, έχουν ξεχάσει ότι κι εγώ έκανα την αντίστοιχη εκπομπή τουλάχιστον 8 χρόνια από το 2008;

Κάποιοι εδώ μέσα που κάνουμε τηλεόραση ξεχνάμε και ποιοι είναι οι δημιουργοί κάποιων κόνσεπτ. Εγώ στεναχωριέμαι πάρα πολύ -και το έχω πει και με τον Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος εκείνος εμπνεύστηκε αυτές τις εκπομπές σε αυτήν εδώ τη ζώνη, της εναλλακτικής, της ενημερωτικής ζώνης- ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τηλεόραση και ξεχνάνε ότι αυτές τις εκπομπές τις ξεκίνησε πρώτος δημιουργός ο Σταμάτης Μαλέλης.

Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται σε αυτή την τηλεόραση, από ανθρώπους που λένε ότι κάνουν τηλεόραση», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Νίκος Μουτσινάς: «Μπράβο. Ωραίο παιδιά. Happy». Ουπς

Και για να σου φρεσκάρω τη μνήμη ή και να σου δώσω μια νέα πληροφορία που δεν την είχες στο αρχείο, να σου πω τι είχε γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και πυροδότησε τη σημερινή απάντηση.

Στο Καλό Μεσημεράκι προβλήθηκε ένα απόσπασμα από την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο οποίο σχολίαζαν τη συνέντευξη του Τάσου Σοφρωνίου. Έπαιξε το βίντεο και αμέσως μετά έπαιξαν οι τίτλοι αρχής του Happy Day.

Ο Νίκος Μουτσινάς σχολίασε: «Μπράβο. Ωραίο παιδιά. Happy. Όταν είναι στον αέρα το πρωτότυπο, τώρα όλοι οι υπόλοιποι αν πάμε να κάνουμε λίγο copy paste δεν είναι ωραίο. Δεν εννοώ τίποτα, τα εννοώ όλα. Παρ’ όλα αυτά, τι τους πείραξε τώρα; Κάτι έχουν πάθει με τα νεύρα.

Τι παθαίνετε Ελεονώρα; Κάποια νεύρα με την ανθρωπότητα. Ηρεμήστε καλέ, να κάνουμε την εργασία μας να πάμε σπίτια μας. Ότι δεν μπορεί ο Σοφρωνίου να σπουδάζει διπλωμάτης και να κάνει αυτό; Τι με νοιάζει; Δεν θα σπουδάσω διπλωματία. Την έχω από το πεζοδρόμιο.

Αλλιώς τόσα χρόνια με τόσα κανάλια που ξαναπηγαίνουμε. Διπλωματία θέλει. Μην σας κάνει εντύπωση, μπορούμε να είμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα».

Αφήνω εγώ κι αυτό εδώ να βρίσκεται.

Θα έχουμε συνέχεια να μου το θυμηθείς.