ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη φωτογραφία μιας «άθλιας» μητέρας

Unsplash

Γρήγορα συμπεράσματα. Τι πιο εύκολο; Και ποιον ενδιαφέρει να μάθει τι στ’ αλήθεια συμβαίνει; Μια εικόνα αρκεί για να καταλάβουμε. Ή και όχι; Η ιστορία δεν είναι τωρινή, όμως αξίζει την προσοχή σου. Μια μητέρα διαπομπεύτηκε με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε εν αγνοία της.

Πέντε χρόνια μετά, η συγκεκριμένη μητέρα νιώθει ότι η φωτογραφία αυτή τη στοιχειώνει ακόμα. Η Molly Lensing βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Colorado, μαζί με τη δύο μηνών κόρη της, Anastasia.

Η φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή κατά την οποία η Molly έχει ακουμπήσει στο πάτωμα την κόρη της πάνω σε μια μικρή κουβέρτα, ενώ εκείνη κοιτά το κινητό της.

Κάποιος τράβηξε τη φωτογραφία και την ανέβασε στα social media. Τι έκανε το «δικαστήριο; Την ξέσκισε. Δεν υπάρχει πιο σωστό ρήμα για να περιγράψει τα όσα έγραψαν για την «άθλια» μητέρα που προτίμησε να ασχοληθεί με το κινητό της παρά με το παιδί της, το οποίο και παράτησε στο πάτωμα.

Η Molly Lensing ήταν για όλους όσοι δεν ήξεραν, μια άκαρδη μητέρα. Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από αυτή τη φωτογραφία;

Μια μητέρα που δεν νοιάζεται για το παιδί της. Σωστά; Ή μήπως λάθος;

Σε συνέντευξή της στο Today είχε δηλώσει: «Περιμέναμε την πτήση μας η οποία είχε καθυστέρηση 20 ώρες. Κρατούσα την Anastasia στην αγκαλιά μου για τόσες πολλές ώρες. Τα χέρια μου ήταν κουρασμένα.

Την έβαλα στο καρότσι της, όμως κάποια στιγμή έπρεπε να τεντωθεί. Έπρεπε κι εγώ να επικοινωνήσω με όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Είχαν όλοι ανησυχήσει με την καθυστέρηση και έψαχναν να δουν πού βρισκόμαστε».

Λίγες ημέρες μετά από την επιστροφή τους στο σπίτι, η Molly Lensing άρχισε να βλέπει παντού τη φωτογραφία της η οποία και συνοδευόταν από άκρως «κολακευτικά» σχόλια.

«Ξέρω ότι είμαι η καλύτερη μητέρα για τα κορίτσια μου»

Η μητέρα ανέφερε: «Αισθανόμουν απολύτως σαν να παραβιάστηκε το απόρρητό μου. Όταν συνέβη όλο αυτό, είχα αρχίσει να εργάζομαι ως νοσοκόμα σε παιδιατρική κλινική.

Φοβόμουν να μην δουν τη φωτογραφία οι συνάδελφοί μου ή ακόμα χειρότερα το αφεντικό μου και πουν ότι είμαι ακατάλληλη να δουλεύω με βρέφη. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

Η Molly Lensing είναι μητέρα τριών υπέροχων κοριτσιών τα οποία και μεγαλώνει με αγάπη και φροντίδα. «Δεν ασχολούμαι με τις φωτογραφίες και τα σχόλια.

Στηρίζομαι στους κοντινούς μου ανθρώπους που γνωρίζουν τον πραγματικό μου εαυτό και το πόσο πολύ φροντίζω τα παιδιά μου. Ξέρω ότι είμαι η καλύτερη μητέρα για τα κορίτσια μου και ξέρω ότι τα αγαπώ και τα μεγαλώνω όσο καλύτερα μπορώ».