ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Ευγενία Δημητροπούλου: Η εξομολόγηση για τη μητρότητα και την ψυχοθεραπεία

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

Η Ευγενία Δημητροπούλου έχει δει τη ζωή της να αλλάζει ριζικά εδώ και μερικούς μήνες, απ’ όταν μπήκε στην οικογένειά της η κόρη της, η Εύα που απέκτησε με τον νευροχειρουργό σύζυγό της. Στέλιο Βλατάκη, μέσω υιοθεσίας. Η Εύα γεννήθηκε στη Σιέρρα Λεόνε και μεγαλώνει με αγάπη και φροντίδα με την οικογένειά της στην Ελλάδα.

Η Ευγενία Δημητροπούλου μίλησε για τη μητρότητα, την αποχή της από το θέατρο φέτος αλλά και το πώς τη βοηθά ως μαμά η ψυχοθεραπεία, στην εκπομπή Καλό Μεσημεράκι. Η ηθοποιός συνομίλησε με τον Νίκο Μουτσινά με αφορμή τη συμμετοχή της στη σειρά Γλυκάνισος του ΣΚΑΪ.

«Ο λόγος που απέχω από το θέατρο φέτος είναι πώς ήθελα να είμαι με το παιδί μου, να έχω τα σαββατοκύριακα μαζί της. Δεν θέλω να της το στερήσω, ούτε και να το στερηθώ κι εγώ. Είναι ο χρόνος, είναι το δέσιμο. Η κόρη μου είναι η προτεραιότητά μου», τόνισε η Ευγενία Δημητροπούλου.

Η ηθοποιός μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο βιώνει τη μητρότητα, μία εμπειρία που έχει γίνει μεγάλη πηγή ευτυχίας αλλά και αγωνίας στη ζωή της. «Με τη μητρότητα, το πάω σιγά σιγά. Έχω πολλές φορές ενοχές, ερωτηματικά, διλήμματα για το αν κάνω το σωστό. Είμαι τόσο χαρούμενη κι ευτυχισμένη που, στο τέλος της μέρας, λέω θα προσπαθήσω να κάνω όσο λιγότερα λάθη, αλλά δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά η Ευγενία Δημητροπούλου.

Η «μάχη» με τα λάθη είναι μία μάχη που δίνουν όλοι οι γονείς, όπως κι εκείνη που δίνουν ώστε να μην γίνουν ακριβώς ίδιοι με τους γονείς τους, όπως της επεσήμανε και ο Νίκος Μουτσινάς. «Κάνω προσπάθειες, κάνω ψυχοθεραπεία, διαβάζω βιβλία. Αυτό που μου έχει διδάξει μέχρι στιγμής η ζωή, είναι να παίρνω την κάθε μέρα ακριβώς όπως έρχεται. Εμένα πάντα με άγχωναν τα μεγαλόπνοα σχέδια και πώς θα είναι μία κατάσταση πριν τη ζήσω. Οπότε αποφάσισα ότι μπαίνουμε σε αυτό και το πάμε μέρα -μέρα», σημείωσε η ηθοποιός.

Μιλώντας για το αν είναι παραδοσιακή, αυστηρή μαμά ή αν ο σύζυγός της είναι αυτός που έχει υιοθετήσει τον ρόλο του αυστηρού γονέα, η Ευγενία Δημητροπούλου σημείωσε: «Ο σύζυγός μου είναι λίγο πιο αυστηρός από εμένα, αλλά κι εγώ δεν είμαι πάντα γλυκιά. Θα φωνάξω κι εγώ, αλλά εγώ με το παιδί είμαστε πιο πολύ στα τραγούδια, στα παιχνίδια».

«Γενικά είναι ωραία, ξαναβλέπω τον κόσμο μέσα από δύο αθώα, αγνά μάτια. Είναι καινούριο αυτό για εμένα. Σε αυτή τη φάση δεν σκέφτομαι ακόμα για δεύτερο παιδί», κατέληξε η Ευγενία Δημητροπούλου.